به گزارش عصر تحلیل به نقل از اکوانرژی، محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه فولاد و متالورژی ( متالکس ۲۰۲۴) در گفتوگویی با رسانه ها با اشاره صنعت فولاد اظهار کرد: در حال حاضر صنعت فولاد به یکی از نقاط قوت اقتصاد و صنعت ملی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: رشد تولید و ظرفیت ها بالاتر از نرمهای سایر صنایع در کشور و حتی بسیار بالاتر از رشد اقتصادی سالانه بوده است، همچنین به طور متوسط بالای ۱۰ درصد رشد ایجاد ظرفیت را در تولید، رشد ارزاق آوری در سال های گذشته را صنعت فولاد تجربه کرده است.
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه گفت: بیش از هشت میلیارد دلار صادرات و معادل ۱۶ و نیم درصد صادرات غیر نفتی فولاد مبارکه به عنوان اولین صادرکننده غیر نفتی در کشور شناخته شد، بنابراین میتوان گفت این صنعت در ارز آوری مطلوب و دستیابی به اقتصاد غیر نفتی گام های موثری برداشته است .
وی ادامه داد: اکنون ظرفیت های مناسبی در صنعت فولاد و در زمینه تولید ایجاد شده است و در جایگاه دهم قرار داریم ، اگر زیر ساخت های لازم به صورت متوازن در کنار این ظرفیت ها قرار بگیرد در جایگاه ششم و هفتم قرار خواهیم گرفت.
طیب نیا خاطر نشان کرد: در صنعت فولاد رنکینگ جهانی با قابلیت دسترسی وجود دارد، همچنین مصرف فولاد ۲۲ میلیون تن و تولید فولاد ۳۲ میلیون تن و ظرفیت های مصوبه نیز ۴۸ میلیون تن که در سند چشم انداز در افق سال ۱۴۰۴ ،رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن عنوان شده است.
ناترازی در زیرساختهای انرژی
این مقام مسئول در صنعت فولاد افزود: متاسفانه ظرفیت ها در حوزه های انرژی، برق و گاز و حمل و نقل متوازن نیست و نتوانستیم با این ظرفیت ها هم راستا باشیم .
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: زیر ساخت های صادرات امروز ۲۲ میلیون تن است اگر با رشد اقتصادی هشت درصد مصرف بالای ۳۵۰ کیلوگرم در نظر گرفته شود، مصرف فولاد در کشور ۳۰ میلیون تن است لذا باید امکان صادرات ۲۴ میلیون تن از محصولات فراهم شود؛ در این زمینه خلاهایی به لحاظ زیرساخت و نوع محصولات وجود دارد و امکان صادرات ۲۴ میلیون تن میلگرد و تیرآهن ممکن نیست.
عراق، تعرفه واردات دارد
وی ادامه داد:کشور عراق در حال حاضر با توجه به اینکه از نظر ظرفیت فولاد نسبت به کشور ما عقب تر است تعرفه صادراتی برای میلگرد ایران در نظر گرفته ، همچنین کشورهای دیگر در صنعت فولاد سرمایه گذاری کردند و امکان صادرات دهها تن محصولات تجاری و عادی وجود ندارد، بنابراین باید با دانشی که در زمینه فولاد وجود دارد به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر برویم؛ محصولاتی که تولید آن نیازمند دانش و سرمایه گذاری بیشتری است.
طیب نیا اظهار کرد:امروزه به جرات می توان گفت از معدود مجموعه های در کشور هستیم که با ۱۰۰ درصد ظرفیت فعالیت داریم این مجموعه مدت زمان سه سال است علاوه بر استفاده از ظرفیتهای موجود، استراتژی توسعه متوازن را مد نظر قرار داده و سرمایه گذاری هدفمندی را در حوزه حمل و نقل و ریلی انجام داده و پنج هزار واگن دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد:فولاد مبارکه ۶۰۰ کامیون در شرکت های حمل و نقل دارد و در زمینه نیروگاه سرمایه گذاری انجام شده است و در حال حاضر فاز دوم در مدار تولید قرار گرفت.
افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی تا ۲ ماه آینده
وی با اشاره به اینکه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاوات فولاد مبارکه بزرگترین نیروگاه در کشور است، تصریح کرد: در دو ماه آتی اولین فاز افتتاح خواهد شد.
قطعی بی سابقه برق در سال جاری
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه گفت: قطعی برق امسال بی سابقه بود اگر سرمایه گذاری در زمینه نیروگاه انجام نشده بود با توقف تولید مواجه میشدیم و زمانی که تولید شرکت متوقف شود شرکت های زیر مجموعه نیز قادر به فعالیت نخواهند بود، اما به دلیل وجود نیروگاهای در فولاد مبارکه این اتفاق رخ نداد و نیمی از ظرفیت فولاد سازی نیز حفظ شد.
وزارت نیرو به تعهدات خود پایبند نبود
وی در ادامه این بخش از صحبتهای خود در پاسخ به سوال خبرنگار اکوانرژی در مورد تعهدات وزارت نیرو در تامین برق فولاد مبارکه گفت: متاسفانه با توجه به تولید ۴۰۰ مگاواتی برق در نیروگاه فولاد مبارکه و در اختیار قرار دادن آن در شبکه توزیع وزارت نیرو و توانیر تعهد خود را در خصوص تامین برق به همان مقدار انجام ندادند و در این رابطه دلیل قانع کننده ایی ارائه ندادند.
در سال جاری قطعی گاز فشار بیشتری نسبت به گذشته ایجاد می کند
طیب نیا افزود: سال جاری قطعی گاز فشار بیشتری را نسبت به سال های گذشته ایجاد خواهد کرد به همین منظور تمهیداتی برای ذخیرهسازی در این زمینه اندیشیده شده است تا اینکه کمترین آسیب را به دنبال داشته باشیم.
وی اضافه کرد: قطعی گاز تولید را با مشکل روبرو میکند اما ذخیره سازی مواد اولیه انجام شده است، می توان گفت مشکل اصلی بحث سرمایه گذاری در استحصال گاز از میادین گازی است که قرار است در آینده با حضور فولادمبارکه در این حوزه مرتفع شد.
حضور فولاد مبارکه در توسعه میادین گازی
طیب نیا در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار اکوانرژی در خصوص ناترازی گاز با بیان اینکه نزدیک به دو سال است که در زمینه استحصال گاز از میادین گازی ورود کرده اند، اظهار کرد: این اقدام زمان زیادی لازم داشت اما موفق شدیم در مورد میدان گازی با وزارت نفت به توافق برسیم ، لذا مطالعات لازم در این زمینه انجام و مراحل مهندسی در مراحل نهایی است ، خوشبختانه در یک ماه آینده آماده عقد قرارداد با وزارت نفت هستیم .
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: میدان گازی میتواند تمام نیازهای شرکت را در بخش های زنجیره فولاد مرتفع کند، در این زمینه سرمایه گذاری انجام و یک تا دو سال زمان لازم دارد تا مشکل گاز رفع شود.
طیب نیا با بیان اینکه در سال های اخیر ۳۵ محصول جدید به بازار عرضه شد، گفت: روند تولید محصولات جدید همچنان ادامه دارد و مستمر است.
انتهای پیام/