به گزارش عصر تحلیل ، محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور بیان کرد: تولید روزانه گازوئیل در آذرماه امسال با رشد ۱۳ میلیون لیتری نسبت به متوسط تولید قبلی، به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز رسید. این میزان تولید در دیماه نیز حفظ شد و به یک رکورد بیسابقه دست یافت.
وی اضافه کرد: در زمینه تولید بنزین نیز طی ۵ ماه گذشته، با افزایش ۱۰ میلیون لیتری در متوسط تولید روزانه، به موفقیت قابل توجهی دست یافتهایم.
معاون وزیر نفت تأکید کرد که قاچاق سوخت یک واقعیت غیرقابل انکار است و بخشی از افزایش مصرف ناشی از قاچاق است. با توجه به اختلاف قیمت، کاملاً از بین بردن قاچاق ممکن نیست، اما هدف ما به حداقل رساندن آن با اجرای سیستم پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی در کشور است.
وی افزود: با اجرای طرح پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی که امروز امضا میشود، تمام فرآوردههای تولیدی به صورت لحظهای پایش خواهند شد. هدف از این اقدام، به حداقل رساندن مداخله انسانی و جلوگیری از اتلافات مختلف مانند زمان، انرژی و جلوگیری از قاچاق است.
معاون وزیر نفت اعلام کرد: “ما به دنبال مدیریت زنجیره پالایش و پخش با استفاده از ابزارهای کارآمد هستیم و در این طرح از پیشرفتهترین سیستمهای اندازهگیری استفاده میکنیم”.
وی افزود: در این طرح از اینترنت اشیا بهرهگیری میشود و پس از جمعآوری دادهها، برای تحلیل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد. در این پروژه، سه مجموعه برتر کشور مشارکت دارند تا بتوانیم با همکاری مسئولانه، این طرح را هرچه سریعتر به نتیجه برسانیم.
او اضافه کرد: سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآوردههای نفتی در کشور توزیع میشود که ارزشی حدود ۵۵ میلیارد دلار دارد. اگرچه رقم دقیق قاچاق سوخت قابل اعلام نیست، اما بخشی از این فرآوردهها به صورت قاچاق خارج میشود.
عظیمیفر با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی، تولید بنزین هفت برابر و نفتگاز حدود چهار تا پنج برابر افزایش یافته است، تأکید کرد: پس از انقلاب اسلامی اقدامات مهمی در جهت افزایش تولید فرآوردههای نفتی و توسعه ظرفیتهای پالایشگاهی انجام شده است. به عنوان مثال، ساخت پالایشگاه ستاره خلیجفارس و پالایشگاه بندرعباس از جمله طرحهای توسعهای است که پس از انقلاب اسلامی به اجرا درآمدهاند.
وی با بیان اینکه ناترازی سوخت و انرژی از جمله چالشهای عمدهای است که صنعت نفت را تحت تأثیر قرار داده است، افزود: باید بر مدیریت مصرف تمرکز کنیم. البته این به معنای غفلت از افزایش تولید نیست. خوشبختانه، از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین با کیفیت کشور افزوده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار داشت که در دولت چهاردهم، هدف بهرهبرداری از طرحهای پالایشگاهی در راستای افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردههای پالایشگاهی است. او تأکید کرد که تمرکز بر افزایش عرضه به تنهایی کافی نیست و برای مقابله با ناترازی، باید زنجیره ناکارآمد تولید و مصرف بیش از حد شکسته شود. نخستین گام در این راستا، شناسایی محلهای اتلاف انرژی است.
معاون وزیر نفت تأکید کرد که رئیسجمهور به مسائل کشور به صورت آشکار و بدون کتمان نگاه میکند و چالشهای موجود را با شفافیت بیان میکند. او با رویکرد حل مسئله به بحث قاچاق فرآوردههای نفتی پرداخته و تمامی ارکان جامعه را برای حل این معضل بسیج کرده است.
انتهای پیام/