به گزارش عصر تحلیل، محمدکاظم صباغیهرندی در حاشیه پنل تخصصی «سیاست گذاری و نظام حکمرانی در توسعه پایدار و متوازن صنعت آهن و فولاد ایران» که در محل در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به سبد انرژی فولاد مبارکه افزود: در حال حاضر فولاد مبارکه برای تامین برق مورد نیاز سبد انرژی تعریف کرده تا جاییکه بخشی از برق مورد نیاز را خود را از نیروگاه سیکل ترکیبی تامین می کند.
وی در ادامه گفت: مطالعات نیروگاه سیکل ترکیبی از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و این پروژه از سال ۱۴۰۱ با دو واحد گازی این نیروگاه در مدار تولید قرار گرفته و قبل از محدودیت برق بالای ۴۰۰ مگاوات برق تولید میکند.
وابستگی به برق به حداقل رسیده است
صباغی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: در حال حاضر فولاد مبارکه با این میزان برق که دریافت کرده وابستگی را در زمان محدودیت و پیک مصرف به حداقل رسانده و حتی در برخی از زمان ها برداشت از شبکه سراسری نداریم .
وی با بیان اینکه در زمان خاص از نظر فرکانس و پارامترهای برقی شبکه مشکل پیدا کند، متذکر شد: بخشی از توان تولیدی نیروگاه را به شبکه اختصاص میدهیم که در مصارف خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر ارشد خدمات فنی پشتیبانی فولاد مبارکه در پایان این بخش از صحبتهای خود با اشاره به انرژی تجدید پذیر افزود : بخش دیگر از برق مورد نیاز در برنامه قرار دارد که از نیروگاه خورشیدی و بادی تامین میشود که در حوزه انرژی های تجدید پذیر است.
عدم ورود به حوزه گاز به دلیل محدودیت های سرمایه گذاری
صباغی در بخش دیگر صحبتهای خود در خصوص تامین نیاز گازی خود با اشاره به صحبتهای اخیر برای ورود به سرمایه گذاری در بخش میادین گازی گفت: صحبتهایی انجام دادیم و مطالعاتی در این خصوص صورت گرفته است اما به دلیل برخی از محدودیت ها که در بحث سرمایه گذاری وجود دارد هنوز به این حوزه ورود نکردیم.
کمتر از یک درصد از زاینده رود برداشت داریم
صباغی خاطرنشان کرد:در بحث انتقال آب به اصفهان و همچنین استفاده از پساب شهرهای اطراف سبب شده مصرف آب در فولاد مبارکه به حداقل مقدار ممکن برسد به طوریکه در حال حاضر برداشت فولاد مبارکه از حوزه آبریز زاینده رود کمتر از یک درصد است.
مهمترین چالش پیش رو تامین گاز است
وی با بیان اینکه مهمترین چالشی که در حوزه انرژی پیش رو داریم تامین گاز است، تصریح کرد: این موضوع به بحران تبدیل شده و ابر چالش بعدی برق است نزدیک دو ماه است صنعت کشور حداقل با ۱۰ درصد دیماند فعالیت میکند و بسیاری از صنایع متوقف شدند و چالش آخر بحث آب است که با انتقال آب از دریای عمان این چالش تحت کنترل است.
انتهای پیام/