به گزارش عصر تحلیل، سید امیرطباطباییان در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به ناترازی انرژی اظهار کرد: ناترازی برق در سال جاری با توجه به آمار وزارت نیرو ۱۷ هزار مگاوات بوده است که به ضعم آنها از این شرایط گذر کردیم اما موضوع ناترازی برق تا پایان تابستان برای صنایع ادامه دارد.
وی ادامه داد: ناترازی برق باتوجه به تجربیات سال های گذشته تا آخر تابستان ادامه دارد و می توان یکی از دلایل مهم آن به کاهش و بعضا توقف تولید نیروگاههای برق آبی اشاره کرد.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در ادامه این بخش از صحبتهای خود گفت: سال پیش قرار شد صنایع به تولید انرژی ورود کنند و سهم فولاد مبارکه نزدیک به ۱۵۰۰ مگاوات بود که با دو نیروگاه ۹۱۴ مگاوات حرارتی با راندمان نزدیک به ۶۰ درصد و نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاوات تعهد را دنبال کردیم و برای احداث نیروگاه سرمایه گذاری انجام شد.
وی همچنین تصریح کرد: مقرر شده بود وزارت نیرو به همان میزان که انرژی تولید میشود برق در اختیار فولاد مبارکه قرار دهد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد که خسارات بسیاری را برای این شرکت به همراه داشت.
طباطبائیان دلایل وزارت نیرو برای عمل نکردن به تعهدات خود را غیر قابل توجیه دانست و در این خصوص گفت: عنوان شده که عمل نکردن به تعهد از سوی وزارت نیرو به علت ناترازی شدید و خاموشی در بخش های خانگی، تجاری و دیگر موارد اتفاق افتاده، این مواردی که وزارت نیرو عنوان کرده قانع کننده نیست برای اینکه صنعت هزینه بسیاری کرده است.
وی افزود: زمانی که صنعت با محدودیت روبه رو شود، تولید کشور با محدودیت روبه رو خواهد شد.
در این لینک ببینید: ویدیو گفت و گوی اختصاصی با سید امیر طباطبائیان مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه
ناترازی انرژی نتیجه اقدامات غلط ۱۵ سال گذشته است
مدیر سیالات انرژی فولاد مبارکه اضافه کرد: تولید در کشور بسیار اهمیت دارد و رهبر معظم انقلاب در سال های پیاپی تولید را در شعار ابتدای سال مطرح کردند که این مساله نشان از اهمیت بالای تولید دارد؛ اما زمانی که از تولید جلوگیری شود، ثروت ایجاد نخواهد شد، همچنین بودجه های عمومی نیز در کشور با مشکل مواجه میشوند و تورم نیز افزایش پیدا می کند.
مدیر سیالات انرژی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: ناترازی نتیجه اقدامات ۱۵ ساله گذشته است، سیاست گذاری نادرست و متضرر شدن صنعت نیروگاهی کشور و قوانینی که در سال های گذشته تدوین شده ضعف و نقص داشته که این رخدادها اتفاق افتاده است.
وی افزود: صنعت اگر جذابیت نداشته باشد سرمایه گذاری رخ نمیدهد، زمانی که صنعت برق با ضرر مواجه میشود و سوددهی ندارد سرمایه گذاری و بهینه سازی ایجاد نمیشود.
الزام بهبود شرایط ناترازی انرژی در دولت چهاردهم
وی افزود: امیدوارم دولت چهاردهم شرایط تولید انرژی را بهبود ببخشد و انتظار نداریم ناترازی به سرعت رفع شود اما اگر روند سیاست گذاری و سرمایه گذاری در این حوزه بهبود یابد، به معنای انجام اقدام مثبت است.
دستیابی به تکنولوژی نوین در صنعت فولاد
طباطباییان گفت : چالش دیگر فولاد مبارکه دستیابی به تکنولوژی روز دنیا است و در صنعت فولاد باید براساس تکنولوژی به روز حرکت کنیم.
وی در پایان صحبتهای خود متذکر شد: دولت باید با صاحبان تکنولوژی در دنیا گفت و گو کند تا برای عبور از چالشها توسط تکنولوژی به روز و کاربردی تر قدمهای مثبت و بهینه تری در کشور برداشته شود.
انتهای پیام/