به گزارش عصر تحلیل به نقل خبرگزاری آنا، این مشکل ممکن است به صورت ژنتیکی یا در اثر حادثهای ایجاد شده باشد. جراحی اتوپلاستی میتواند راهحل موثری برای اصلاح این ناهنجاریها باشد و به این افراد کمک کند تا ظاهری متناسبتر و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.
گاهی که با برخی افراد مواجه میشویم، ممکن است متوجه شویم که گوشهای آنها بزرگتر، کوچکتر یا با ظاهری متفاوت از حالت عادی است. این ناهنجاریها ممکن است ناشی از عوامل ژنتیکی یا حوادث و سوانح باشند.
آمار دقیقی از تعداد نوزادانی که با این مشکل به دنیا میآیند وجود ندارد، اما بررسیها نشان میدهند که به طور کلی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد از نوزادان با ناهنجاریها و بدشکلیهای گوش متولد میشوند.
روشهای مختلف برای جراحی زیبایی اتوپلاستی
روشهای متعددی برای بهبود ظاهر گوشها وجود دارد. سمانه زند، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان کرد که جراحی اتوپلاستی به منظور بهبود ظاهر گوشهایی که ساختار مناسب ندارند انجام میشود.
وی افزود: به طور کلی ناهنجاریهای لاله گوش به چهار نوع اصلی تقسیم میشوند. در نوع اول، نقص بسیار جزئی است و فرد تمایل چندانی به اصلاح آن ندارد. در نوع دوم، نقص گوش واضحتر است و ساختار غضروف گوش به صورت کامل تشکیل نشده، که باعث برجستگی و بدشکلی آن میشود.
نوع سوم بسیار مشهود است؛ در این حالت، بخش زیادی از غضروف گوش وجود ندارد و تنها نرمه گوش قابل مشاهده است که معمولاً با اختلالات مجرای گوش و مشکلات شنوایی همراه است. در نوع چهارم، حتی نرمه گوش نیز که اغلب بانوان از آن برای آویزان کردن گوشواره استفاده میکنند، وجود ندارد.
فوق تخصص گوش و حلق و بینی اضافه کرد: جراحیهای زیبایی گوش که امروزه در کشور رایج است و توسط جراحان زیبایی، گوش و حلق و بینی و پلاستیک انجام میشود، بیشتر برای گروههای اول و دوم انجام میشود؛ زیرا ترمیم و ساخت لاله گوش برای گروههای سوم و چهارم بسیار دشوار است. پزشکان توصیه میکنند که جراحیهای تغییر شکل گوش قبل از رسیدن به سن مدرسه انجام شود.
زند توضیح داد: جراحی تغییر ظاهر گوش یا همان زیباسازی گوش، برای گروههای سوم و چهارم به دو روش انجام میشود. روش اول، جراحی نسبتاً سختتری است؛ زیرا در این روش از غضروف دنده بیمار پیوند گرفته میشود. برای انجام این جراحی، ابتدا بخشی از دنده بیمار برداشته و به شکل لاله گوش طراحی میشود و سپس زیر پوست و پشت گوش کاشته میشود.
وی افزود: در روش دیگر، جراح از پروتزهای آمادهای که از نظر شکل و ظاهر زیباتر از غضروف طبیعی هستند، استفاده میکند. البته این روش نیز مشکلات خاص خود را دارد، چرا که استفاده از یک جسم خارجی میتواند با احتمال عدم پذیرش توسط بدن مواجه شود. علاوه بر این، فرد در قسمت لاله گوش هیچ حسی نخواهد داشت.
جراحی اتوپلاستی بیشتر در بین مردان مرسوم است
این متخصص گوش و حلق و بینی در پاسخ به اینکه کدام روش جراحی در ایران بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار داشت: استفاده از غضروف دنده به طور معمول رایجتر است. اما باید توجه داشت که تعداد کمی از پزشکان در کل کشور جراحیهای مربوط به بدشکلیهای نوع سه و چهار را انجام میدهند، زیرا نتایج این جراحیها غالباً زیبا نیست.
زند در خصوص تاثیر جراحی زیبایی گوش بر روی شنوایی اظهار داشت: این جراحی هیچگونه تاثیر منفی بر شنوایی افراد ندارد. او افزود که نوزادانی که با ناهنجاریهای ظاهری و بدشکلی لاله گوش به دنیا میآیند، باید تحت ارزیابیهای بیشتری از جمله بررسیهای کلیوی قرار گیرند.
انتهای پیام/