• امروز : دوشنبه - ۲۶ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025

سر تیتر اخبار

بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور خارجه چه کسانی اهداف ترور دیشب اسرائیل بودند؟ + اینفوگرافی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی منابع آگاه: شمخانی به شدت مجروح شده است سازمان هواپیمایی: فضای پروازی کشور تا اطلاع ثانوی بسته است خبرگزاری صدا و سیما: وقوع انفجار در تاسیات هسته ایی نطنز فرمانده سپاه به شهادت رسید + لیست سایر مقامات ترور شده  تصویری از منطقه پاسداران تهران از محل‌های انفجار  اسرائیل: به ایران حمله پیشگیرانه کردیم فوری: انفجار شدید در  شهرک شهید محلاتی/ توپ های پدافند هوایی شلیک شدند منابع غیر رسمی: حمله هوایی به اهداف متعدد در ایران صدای انفجار پیاپی در تهران/ آغاز عملیات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران/ جت‌های جنگنده ایرانی به پرواز درآمدند اصلاحات اصل ۴۴ قانون اساسی از نهاد ریاست جمهوری آغاز شود کشور وارد پنجمین سال خشکسالی شد/ سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع آب نیازمند اصلاح است صدور ۱۵روزه قبض برق انگیزه پرمصرف‌ها را برای صرفه‌جویی بیشتر می‌کند کولرها سالانه ۲۸۰۰ مگاوات مصرف برق کشور را افزایش می دهند/ لزوم ارتقای بهره وری انرژی برای کاهش تقاضای فزاینده مصرف برق تعداد اتباعی که  در ایران می‌مانند رسما اعلام شد/ حداکثر ۲ میلیون و۷۰۰ هزار نفر ناژوان؛ قلب سبز اصفهان در تپش، روایتی از تاریخ و طبیعت ریه اصفهان در خطر بی‌توجهی‌ها / ناژوان؛ نفس های باقی مانده برای آیندگان / زیست‌بوم سبز اصفهان زیر فشار بی توجهی سوخت حیاتی، برق پایدار؛ معادله پیچیده نیروگاه‌های حرارتی ایران

14
مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان:

تحقق احیای بافت فرسوده با پیش بینی بسته های تشویقی /بافت فرسوده با مشارکت  شهروندان و دستگاه ها احیا می شود

  • کد خبر : 23235
  • چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۴۰۳--«۱۴:۰۱»
تحقق احیای بافت فرسوده با پیش بینی بسته های تشویقی /بافت فرسوده با مشارکت  شهروندان و دستگاه ها احیا می شود

عقربه های وضعیت بافت های فرسوده شهر اصفهان روی عدد دو هزار و ۳۸۰ هکتارمی ایستد و این یعنی به صورت تقریبی، نزدیک به ۱۲ درصد از مساحت محدوده قانونی شهر اصفهان در بافت فرسوده قرار گرفته است و یک چهارم از شهروندان اصفهانی در این محدوده ها ساکن هستند. مناطقی چون سه، هشت و ۱۴ شهرداری اصفهان و بخش هایی از سایر مناطق پانزده‌گانه شهری که رصد و شناسایی شده اند. اما با توجه به این آمار و قرارگیری بخشی از شهر در بافت فرسوده، سالانه کمتر از یک درصد این بافت ها نوسازی می‌شود.

نازیلا انصاری پور | عصر تحلیل: مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به صدور پروانه بازسازی برای نزدیک به ۱۷ هزار واحد فرسوده در شهر اصفهان، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۶ تا به امروز نزدیک به ۱۴ درصد نوسازی در محدوده بافت فرسوده مصوب انجام شده است که این آمار نشانگر این مسئله است که سالانه برای کمتر از یک درصد بافت های فرسوده عملیات نوسازی انجام می گیرد.

بگفته حسن سلمانی، بازسازی بافت های فرسوده با همین سرعت نیازمند گذر زمان صدساله است تا فرآیند نوسازی آن هم بدون پیش بینی افزایش مناطق فرسوده جدید ساماندهی شود.

این مقام مسئول در همین رابطه درباره نقش معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در احیای بافت های فرسوده ادامه داد: شهرداری اصفهان طی سال های اخیر با هدف بازآفرینی بافت های فرسوده شهری و در راستای ارائه خدمات مناسب شهرنشینی، بهبود فضای شهری، رضایت شهروندان از فضاهای عمومی و مسکونی سیاست هایی را پیش بینی کرده که در نهایت پس از برنامه ریزی های طولانی مدت به طرح تشویقی احیای بافت های فرسوده رسیده است.

مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان طرح های بازآفرینی  بافت های فرسوده را دارای مزایایی چون پایین بودن هزینه های اقتصادی دانست و عنوان کرد که ایت می تواند به افزایش مشارکت شهروندان واقع در بافت های فرسوده کمک کند تا با هدف ساخت و ساز منزل مسکونی همراه شوند.

سلمانی، طرح بازآفرینی شهری بافت های فرسوده را زمینه ساز حضور و مشارکت سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری و مشارکت در انبوه سازی در مناطق دارای بافت ناکارآمد مصوب با هدف بازآفرینی شهری ذکر نمود.

این مقام مسئول مصوبات طرح احیای بافت های فرسوده توسط واحد بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان را که برپایه تجمیع مصوب شده و مصوبه افزایش ارتفاع این محدوده‌ها می باشد را در راستای بازآفرینی شهری بافت های فرسوده مناطق ۱۵ گانه دانست که سه پارامتر مصوب شورای عالی شهرسازی یعنی ریزدانگی، نفوذناپذیری و ناپایداری را داشته باشند.

وی با بیان اینکه ریزدانگی، شرط تجمیع جهت رفع بافت فرسوده است، افزود: مساحت پلاک‌ها یکی از آیتم‌های ارتفاع پذیری است که می‌تواند به تجمیع کمک کند.

بگفته سلمانی، عرض گذر و مساحت خالص مسکونی، دو اصل مهم جهت ارتفاع‌پذیری پلاک‌های مسکونی هستند که نبود این پارامترهای اساسی در بافت های فرسوده، نقش مهمی در کاهش سرمایه گذاری در این مناطق دارد و شهرداری را با مشکل روبرو کرده است که البته همین موضوع سبب رشد نزولی پیشرفت اقتصادی و کیفیت زندگی در این محلات شده است.

این مسئول شهری با بیان اینکه نزدیک به ۲۰ درصد از مساحت بافت های فرسوده مصوب شهر اصفهان در محدوده بافت‌های تاریخی این شهر قرار گرفته است، افزود: بخشی از پلاک های فرسوده واقع در بافت تاریخی شهر، عملکرد لازم را از دست داده و خالی از سکنه شده یا تغییر کاربری داده اند و تبدیل به انبار و یا محل رفت و آمد و سکونت افراد غیر بومی یا ناشناس شده اند که کاهش کیفیت  محل، اختلال در امنیت و آرامش مردم مستقر در این مناطق را به همراه داشته است.

وی مسائل پیش رو از جمله نبود صرفه اقتصادی را از مهم ترین دلایل عدم استقبال شهروندان ساکن در بافت فرسوده از ساخت و ساز در این مناطق دانست و اذعان کرد: تصویب بسته‌های تشویقی مالی و کالبدی توسط دغدغه مندان شهری با این هدف انجام شد که توسعه شهر در بافت فرسوده رونق بگیرد

بگفته مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، بسته تشویقی برای گروه‌های زیر ۱۳۰ متر و بالای ۵۰ متر که امکان تجمیع برای آن ها وجود ندارد امکان احداث درِ اضافه، احداث واحد زیر مساحت مجاز و پیش‌روی تا دو متر می باشد.

وی، ادامه داد: تصویب طرح بسته تشویقی احیای بافت فرسوده با هدف ایجاد امتیاز ساخت ساختمان در محدوده بافت فرسوده شهر در راستای بازآفرینی شهری است.

بگفته مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مدارک دریافت شده از مالکان پلاک های این مناطق جهت بررسی و استفاده از تسهیلات مصوب و پیش بینی شده به کمیته رفع موانع صدور پروانه در بافت فرسوده ارجاع داده می شود.

مدیر بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، میزان تخفیف جهت صدور پروانه ساخت و ساز در بافت فرسوده را ۷۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: این تخفیف عدد بالایی است اما مزایای کالبدی نیز برای مراجعه کنندگان در نظر گرفته شده که طبق مصوبات و طی مراحل اداری به متقاضیان تعلق می گیرد.

وی در همین رابطه ادامه داد: پلاک‌های بالای ۱۳۰ متر در صورت داشتن شرایط مناسب از امتیاز یک طبقه تشویقی بهره مند می شوند و پلاک های کمتر از ۱۳۰ متر مربع می توانند با تجمیع از این مزایا بهره مند شوند مالکانی که قصد تجمیع پلاک های ریزدانه را تا بالای ۲۰۰ متر مربع دارند می توانند از سطح اشغال مجاز ۷۰ درصد بهره مند شوند

وی در پایان ایجاد بسته های تشویقی و طرح های این چنین را در راستای افزایش خدمات و ارتقاء سطح زندگی شهروندان ساکن در بافت های فرسوده و بازآفرینی شهری ذکر نمود که البته تحقق این امر به همکاری و مشارکت دستگاه های متولی نیاز دارد.

انتهای پیام /
لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=23235

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.