• امروز : چهارشنبه - ۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 26 March - 2025

سر تیتر اخبار

تحقق جهش تولید در فولاد مبارکه با افزایش سرمایه به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مجرمانی که جسورانه به چرخه جرم باز می‌گردند امنیت سحر را به انضباط افطار پیوند می‌زنیم امضای تفاهم نامه نیروگاه تجدید پذیر به ظرفیت ۷۶۰۰ مگاوات / اصفهان از برنامه هفتم سبقت گرفت تصویب طرح افزایش سرمایه فولاد مبارکه به ۱۵۰ همت با رأی حداکثری سهامداران / قدمی استراتژیک برای تحقق اهداف بلندمدت صنعت فولاد ایران آیا پس از ۲۰ سال مسیر ریلی شمال به جنوب تکمیل می شود؟! وضع ذخایر سوخت نوروزی بهتر از پارسال است با تصویب مزد پایین اولین ضرر را کارفرمایان می‌بینند افزایش ساعت کار ادارات پست در استان اصفهان + زمانبندی فعالیت های نواحی پستی قطع آب تهران فعلا انجام نمی شود / خالی شدن مخازن آب های سطحی تهران با روند فعلی پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی به همراه جوایز استفاده از پهبادها برای مقابله با متخلفان / مقررات راهنمایی و رانندگی را سختگیرانه اجرا کنید کمتر از ۲۰ درصد برنامه ششم توسعه در حوزه محیط زیست محقق شد تفاهمنامه همکاری با صنعت پتروشیمی برای آبرسانی روستایی امضا شد افتتاح اولین مرکز نوآوری و شتاب‌دهی هوش مصنوعی در ورزش کشور اهدای جوایز های برتر به شرکت های هلدینگ خلیج فارس زوکالو، میدان مرکزی و پرجنب‌وجوش در قلب مکزیکوسیتی سهمیه بندی سوخت از ایران تا ونزوئلا/ آیا سهمیه بندی توانسته منابع انرژی را کنترل کند؟! ویلیام شکسپیر را بیشتر بشناسید / از نمایشنامه هملت تا اتلو تماس مهم ترامپ با پوتین درباره ایران

2
برگزاری هفتمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی»

دانشگاه آزاد اسلامی پیشگام در ایجاد اکوسیستم فناوری و نوآوری با ۲۴۳ شرکت دانش‌بنیان / ایجاد فن‌بازار، جذب سرمایه‌گذاری، و توسعه فروش هدف اصلی هفتمین رویداد عصر امید

  • کد خبر : 25534
  • سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳--«۱۲:۳۱»
دانشگاه آزاد اسلامی پیشگام در ایجاد اکوسیستم فناوری و نوآوری با ۲۴۳ شرکت دانش‌بنیان / ایجاد فن‌بازار، جذب سرمایه‌گذاری، و توسعه فروش هدف اصلی هفتمین رویداد عصر امید

هفتمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان برگزار شد. قباد بهزادی‌پور، مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در حاشیه بازدید از این رویداد در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار عصر تحلیل، به تشریح دستاوردها و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری و نوآوری پرداختند.

داوود جبلی | عصر تحلیل: قباد بهزادی‌پور، مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در چهار سال گذشته گام‌های بلندی در حوزه فناوری برداشته است، گفت: این اقدامات شامل دو بخش اصلی می‌شود، نخست، ایجاد زیرساخت‌های فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی که در سه سال گذشته فضای فناورانه از ۴۰ هزار متر مربع به ۴۹۰ هزار متر مربع افزایش یافته است.

بهزادی پور ادامه داد: تعداد رویدادهای برگزار شده نیز از ۴۰۰ رویداد به ۲۳۵۰ رویداد در سال رسیده است. در سایر بخش‌های زیرساختی، هم‌اکنون ۱۷۲ مرکز رشد و ۷۳ سرای نوآوری تخصصی در شهرهای مختلف کشور فعال هستند. این سراهای نوآوری با توجه به اقلیم و صنایع هر منطقه شکل گرفته‌اند و شرکت‌های مستقر در آنها اغلب تخصصی و در راستای مأموریت‌های نوآوری فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در سه سال گذشته، تعداد فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان از ۵۴ واحد به ۲۴۳ هسته فناوری و شرکت دانش‌بنیان افزایش یافته است. این مراکز رشد و سراهای نوآوری در سراسر کشور پراکنده‌اند و دانشگاه آزاد اسلامی در هر استان با توجه به پتانسیل‌های منطقه‌ای، اقدام به راه‌اندازی این مراکز کرده است به‌عنوان مثال، در شهرهای صنعتی، این مراکز با تمرکز بر صنایع مرتبط با آن منطقه فعالیت می‌کنند.

آشنایی دانشجویان با حوزه کسب‌وکار فناورانه

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دانشگاه آزاد اسلامی رصدی بر فعالیت فارغ‌التحصیلان خود دارد، گفت: بله، یکی از اهداف اصلی دانشگاه این است که دانشجویان با حوزه کسب‌وکار فناورانه آشنا شوند. پس از آن، در مراکز رشد، تیم‌سازی و ایجاد شرکت صورت می‌گیرد. ما با حمایت‌های مالی و زیرساختی، هزینه‌های فعالیت در مراکز رشد را نسبت به بیرون از دانشگاه به‌طور چشمگیری کاهش داده‌ایم و به مدت سه تا پنج سال از این شرکت‌ها حمایت می‌کنیم. پس از این دوره، شرکت‌ها وارد مرحله فروش نیمه‌صنعتی، صنعتی یا صادراتی می‌شوند و سپس به سرای نوآوری منتقل می‌شوند. در این مرحله، شرکت‌ها می‌توانند به‌صورت نامحدود در سرای نوآوری باقی بمانند و از امکاناتی مانند کارآموزی، استخدام و حتی ایجاد شرکت‌های جدید بهره‌مند شوند.

مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به تشریح شبکه‌های تخصصی ایجاد‌شده در دانشگاه پرداخت و گفت: در شبکه اقتصاد دیجیتال، نزدیک به ۲۰ سرای نوآوری و مرکز رشد فعال هستند که شرکت‌های مستقر در آنها در حوزه اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کنند. علاوه بر این، شبکه‌های دیگری مانند شبکه ساخت و تولید، شبکه غذا و دارو، و شبکه صنایع خلاق نیز در دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستند به‌عنوان مثال، دو ماه پیش در ارومیه، رویداد عصر امید غذا برگزار شد که در آن شرکت‌های صنایع غذایی منطقه حضور یافتند و به بحث سرمایه‌گذاری و توسعه بازار پرداختند.

ایجاد فن‌بازار، جذب سرمایه‌گذاری، و توسعه فروش هدف اصلی هفتمین رویداد عصر امید

وی با اشاره به اهداف برگزاری رویدادهایی مانند هفتمین رویداد ملی عصر امید، بیان کرد: یکی از اهداف اصلی این رویدادها، ایجاد فن‌بازار، جذب سرمایه‌گذاری، و توسعه فروش است. این رویدادها به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کنند تا با پتانسیل‌های منطقه‌ای آشنا شوند و برای آینده شغلی خود تصمیم‌گیری کنند. همچنین، این رویدادها فرصتی برای دانشجویان دانشگاه‌های دیگر و حتی دانشگاه‌های دولتی فراهم می‌کند تا با شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان آشنا شوند.

بهزادی‌پور در پایان تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از رویکرد صرفاً آموزش‌محور فاصله گرفته و به سمت کارآفرینی و فناوری حرکت کرده است. در حال حاضر، دو پلتفرم اصلی در دانشگاه فعال است یکی پلتفرم آموزشی که مدرک صادر می‌کند و دیگری پلتفرم فناوری و کارآفرینی که به تربیت نیروهای فناور و کارآفرین می‌پردازد.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع بزرگ، طرح‌هایی مانند «پویش» را اجرا کرده است که در آن دانشجویان علاوه بر آموزش، دوره‌های تخصصی را در صنعت می‌گذرانند و در صورت علاقه‌مندی، جذب صنعت می‌شوند یا کسب‌وکار خود را راه‌اندازی می‌کنند و تاکنون نزدیک به ۷۰۰۰ دانشجو در این طرح‌ها مشارکت داشته‌اند.

مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به حمایت‌های مالی دانشگاه از شرکت‌های نوپا اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از طریق صندوق پژوهش و فناوری، که بودجه‌ای بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان دارد، از این شرکت‌ها حمایت می‌کند. این حمایت‌ها شامل تسهیلات مالی، سرمایه‌گذاری، و ارائه زیرساخت‌های رایگان است. بهزادی‌پور در پایان پیشنهاد کرد که دولت نیز با حمایت بیشتر از مراکز رشد و نوآوری دانشگاه‌ها، به توسعه هرچه بیشتر این اکوسیستم کمک کند.

تحول در آموزش، خدمات، اقتصاد و حل چالش‌های ملی از اهداف اصلی رویداد است

پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، نیز در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به این رویداد اظهار داشت: اولین رویداد عصر امید در سال ۱۴۰۱ با موضوعات عمومی آغاز شد و امسال هفتمین دوره از آن با تمرکز بر هوش مصنوعی، به دنبال حل چالش‌های فناوری و ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانشجویان است. در این رویداد، نرم‌افزارهای جدیدی رونمایی خواهد شد و سامانه‌های نوین آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی و تولید محتوا معرفی می‌شوند.

وی افزود: از اهداف راهبردی این رویداد می‌توان به یافتن راهکارهایی برای بهبود خدمات دانشگاهی با استفاده از هوش مصنوعی، اقتصاد رمزارزها و تهاتر خدمات اشاره کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: در این رویداد همچنین امنیت شبکه با توجه به اهمیت آن در دنیای اقتصاد دیجیتال، به‌طور ویژه مورد بررسی قرار گرفته است و می توان باور داشت این رویداد نه‌تنها به نمایش دستاوردها می‌پردازد، بلکه به دنبال ایجاد تحول در آموزش، خدمات، اقتصاد و حل چالش‌های ملی از جمله آلودگی هوا و محیط زیست با استفاده از هوش مصنوعی است.

نجفی با اشاره به برخی نمونه‌های استفاده از هوش مصنوعی در حوزه آموزش عالی بیان کرد: اخیراً داوری یک پایان‌نامه در حوزه معماری با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان انجام شد. این اتفاق روش جدیدی را برای ارزیابی و ارائه پروژه‌های دانشگاهی ارائه می‌دهد و نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالای فناوری‌های نوین در بهبود فرآیندهای آموزشی است.

وی درباره اهداف این رویداد اضافه کرد: رویداد عصر امید تنها یک نمایشگاه نیست، بلکه فرصتی برای فرهنگ‌سازی و توانمندسازی آحاد جامعه، از دانش‌آموزان تا دانشجویان و متخصصان، در زمینه هوش مصنوعی و امنیت شبکه است. هدف این رویداد، ایجاد درک عمیق از این فناوری‌ها و تبدیل آنها به نیازهای روزمره جامعه است، مشابه آنچه در استفاده از تلفن‌های همراه رخ داد. علاوه بر این، رویداد به دنبال ارائه ابزارهای کاربردی برای اساتید دانشگاه است تا بتوانند با تغییرات سریع فناوری همگام شوند و کلاس‌های خود را برای آینده آماده کنند. همچنین، به شرکت‌های بازرگانی و تجاری نیز کمک می‌شود تا از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در جهت توسعه کسب‌وکار خود بهره‌مند شوند.

نجفی در پایان تأکید کرد: این رویداد فرصتی استثنایی برای ایجاد همکاری‌های بین‌رشته‌ای و تعامل بیشتر بین دانشگاه، صنعت و جامعه است. با استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی، می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای چالش‌های ملی و منطقه‌ای دست یافت و گام‌های مؤثری در جهت توسعه پایدار برداشت.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25534

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.