به گزارش عصر تحلیل، یاسر طیب نیا در گفتوگو اختصاصی با خبرنگار ما با بابیان اینکه در صنعت فولاد ناترازی و عدم هماهنگی های وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه سیاست گذاری و حکم رانی اتفاقاتی باید رخ دهد برای اینکه ظرفیت ها و نقاط قوت تبدیل به نقاط ضعف، بحران و چالش نشود.
وی ادامه داد:یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار بگیرد توسعه بی رویه و غیر کارشناسی است، در صنعت فولاد تاکنون بالغ بر ۱۴۵ میلیون تن مجوز تولید صادر شده است که اتنها در سال گذشته نیز ۲۰ میلیون تن مجوز جدید صادر کرده بودند.
طیب نیا متذکر شد: این موارد نیازمند سرمایه گذاری سنگین ۲۰ میلیارد دلاری در حوزه زنجیره و زیر ساخت است که باید در سال های آینده انجام شود.
در این لینک ببینید: گفت و گوی اختصاصی با یاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه بابیان اینکه در حوزه های مختلف نیازمند سرمایه گذاری هستیم، گفت: منابع نامحدود وامکان سرمایه گذاری خارجی محدود است، بنابراین از منابع محدود باید به صورت هدفمند استفاده شود.
وی افزود: زنجیره فولاد نیازمند حرکت هدفمند در زمینه حکم رانی و سیاست گذاری هایی است که شرکت ها دنبال میکنند، لذا انتظار میرود فارغ از نظرات سیاسی و اعمال نظرهایی که گاها ممکن است در گذشته انجام شده باشد و سابقه آن وجود دارد ، نقشه راه هوشمند در صنعت فولاد که زیربنایی است اتخاذ شود.
طیب نیا خاطرنشان کرد: در دیگر صنایع نیازمند پیش بینی پذیربودن هستیم اگر برای افق ۱۴۱۰ آگاهی و اطلاعات لازم را کسب کنیم که کدام مسیر در حوزه قانون گذاری ، تعرفه ، مالیات و انرژی وجود دارد، فعالان زنجیره نیز هماهنگ خواهند شد ، تکنولوژی متناسب و بهرهوری نیر افزایش مییابد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اضافه کرد: پیش بینی پذیر بودن شرایط به فعالان زنجیره کمک میکند که برنامه ریزی هوشمند داشته باشند، همچنین در این خصوص سرعت و دقت در تصمیم های حاکمیتی باید لحاظ شود.
وی اظهار کرد: بازارهای جهانی در صنعت فولاد دچار رکورد شدید هستند و بازار کشور چین نیز رخدادهای خاصی را تجربه کرده ، کاهش رشد تولید و در حقیقت کاهش رشد ظرفیت ها در چین بسیار کمتر از مصرف ظاهری است ، در سال جاری رکورد صادرات در چین را خواهیم داشت.
طیبنیا با اشاره به اینکه براساس عملکرد در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۴ پیش بینی میشود سال جاری در چین صادرات به ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون تن برسد، تصریح کرد: صادرات در سال جاری ۲۵ میلیون تن بیش از سال گذشته است و این موضوع می تواند تهدیدی بر تولید فولاد و صادرات کشور ما به بازارهای مشترک بگذارد.
انتهای پیام/