عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در ادامه عنوان کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری در نشستی که با وزارت نیرو داشتیم، متعهد شدند ۲۵۰۰ مگاوات برق به صنعت فولاد اختصاص داده شود در حالیکه صنعت فولاد ۳۵۰۰ مگاوات انرژی نیروگاهی را تولید می کند، این اتفاق رخ نداد و به تعهدات خود در این زمینه پایبند نبودند.
مدیر ارشد تولید شرکت فولاد مبارکه گفت: بدلیل بالای رفتن دمای کره زمین و سطح دمای موجود در کشور افزایش مصرف رخ داده که این رخداد سبب شد تا با کاهش برق اختصاصی به فولاد سطح تولید کاهش پیدا کند.
بنائیان خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه براساس توانایی های زیرساختی و مالی که داشت ساخت و ایجاد نیروگاه را دنبال کرد و در همین راستا دو واحد نیروگاه گازی ساخته و در مدار قرار داد.
عضو هیات مدیره فولاد هرمزگان ادامه داد: پیش از محدودیت انرژی ۴۰۰ مگاوات برق تولید شد که با محدودیت در ارائه برق از شبکه طی سه سال خسارتی بالغ بر ۲٫۴ میلیارد دلار به صنایع فولادی وارد شد.
تامین گاز در صنعت با بحران روبرو است
مدیر ارشد تولید شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: در تامین گاز شرایط بحرانی در ایستگاههای انتقال گاز داریم و براساس پیشبینی های انجام شده در فاز اول یعنی آبان ماه سال جاری با محدودیت گاز در ایستگاههای برداشت مواجه هستیم که منجر به کاهش تولید میشود.
وی گفت: محدودیت گاز تا انتهای بهمن و اواسط اسفند ادامه دارد و فولاد مبارکه به جهت توانایی که در راستای ذخیره سازی آهن اسفنجی داشته، اقدامات لازم جهت ذخیره سازی را انجام داده است.
عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تصریح کرد: متاسفانه در بقیه شرکت ها نمیتوانند ذخیره سازی کنند و این موضوع تمام شرکت های فولادی را درگیر میکند که در نهایت به توقف تولید منجر می شود.
بنائیان افزود: با توجه به ناترازی در برق و گاز سبب شده تا میل به سرمایه گذاری در فولاد از دست برود.
وی در ادامه این بخش از صحبتهای خود اظهار کرد: هزینههای تولید به شدت بالا است و اگر صنعت بخواهد در حوزه انرژی سرمایه گذاری کند با توجه به در اختیار گذاشتن سهم صنعت به بخش خانگی نگرانی هایی را در سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه ایجاد کرده است.
مدیر ارشد تولید شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: اگر ناترازی انرژی وجود نداشت صنایع فولاد فعالیت خود را انجام میدادند و بازخورد مثبت داشتند؛ همانطور که می دانید صنعت فولاد از اهمیت ویژهای برخوردار است و بایستی سال آینده دنبال فرصت برای جبران بهتر باشیم.
وی در پایان صحبتهای خود در پیشنهادی برای مهار ناترازی انرژی برق گفت: هم اکنون ناترازی نزدیک به ۱۸ هزار مگاوات است و در اوج مصرف حتی به حدود ۲۴ هزار مگاوات هم می رسد به همین منظور دولت می تواند با سرمایه گذاری در بخش خانگی و ارائه تسهیلات به مردم برای نصب پنلهای خورشیدی در منازلی که قابلیت دارند به تولید بخش عمده ایی از برق و رفع ناترازی انرژی کمک کند.
انتهای پیام/