• امروز : دوشنبه - ۲۶ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025

سر تیتر اخبار

بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور خارجه چه کسانی اهداف ترور دیشب اسرائیل بودند؟ + اینفوگرافی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی منابع آگاه: شمخانی به شدت مجروح شده است سازمان هواپیمایی: فضای پروازی کشور تا اطلاع ثانوی بسته است خبرگزاری صدا و سیما: وقوع انفجار در تاسیات هسته ایی نطنز فرمانده سپاه به شهادت رسید + لیست سایر مقامات ترور شده  تصویری از منطقه پاسداران تهران از محل‌های انفجار  اسرائیل: به ایران حمله پیشگیرانه کردیم فوری: انفجار شدید در  شهرک شهید محلاتی/ توپ های پدافند هوایی شلیک شدند منابع غیر رسمی: حمله هوایی به اهداف متعدد در ایران صدای انفجار پیاپی در تهران/ آغاز عملیات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران/ جت‌های جنگنده ایرانی به پرواز درآمدند اصلاحات اصل ۴۴ قانون اساسی از نهاد ریاست جمهوری آغاز شود کشور وارد پنجمین سال خشکسالی شد/ سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع آب نیازمند اصلاح است صدور ۱۵روزه قبض برق انگیزه پرمصرف‌ها را برای صرفه‌جویی بیشتر می‌کند کولرها سالانه ۲۸۰۰ مگاوات مصرف برق کشور را افزایش می دهند/ لزوم ارتقای بهره وری انرژی برای کاهش تقاضای فزاینده مصرف برق تعداد اتباعی که  در ایران می‌مانند رسما اعلام شد/ حداکثر ۲ میلیون و۷۰۰ هزار نفر ناژوان؛ قلب سبز اصفهان در تپش، روایتی از تاریخ و طبیعت ریه اصفهان در خطر بی‌توجهی‌ها / ناژوان؛ نفس های باقی مانده برای آیندگان / زیست‌بوم سبز اصفهان زیر فشار بی توجهی سوخت حیاتی، برق پایدار؛ معادله پیچیده نیروگاه‌های حرارتی ایران

12
معاون وزیر میراث فرهنگی:

مرمت و کاوش در چغازنبیل آغاز شد

  • کد خبر : 25589
  • جمعه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۳--«۲۱:۳۹»
مرمت و کاوش در چغازنبیل آغاز شد

برنامه‌ریزی‌ها برای تامین نیروی انسانی، مرمت و کاوش در سایت میراث جهانی چغازنبیل برای سال آینده آغاز شده است.

به گزارش عصر تحلیل به نقل ایرنا، علی دارابی، قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در روز چهارشنبه و در نشست بررسی ظرفیت‌های میراث فرهنگی شوش در سالن نشست‌های فرمانداری این شهرستان بیان کرد: میراث جهانی زیگورات چغازنبیل به عنوان نگین درخشانی با ارزش‌های برجسته جهانی شناخته می‌شود.

او با اشاره به بازدید میدانی خود از چغازنبیل گفت: توسعه زیرساخت‌های گردشگری شوش نقش بسزایی در افزایش اشتغال و رونق گردشگری این شهرستان دارد.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، با اشاره به دیدگاه مثبت و سازنده وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به شوش، افزود: شوش علاوه بر ظرفیت‌های بی‌بدیل گردشگری، به دلیل نقش منطقه‌ای خود در دوران جنگ تحمیلی دارای ظرفیت‌های مهمی در حوزه گردشگری دفاع مقدس نیز است.

او با تاکید بر عزم دولت چهاردهم برای توسعه پایدار گردشگری خوزستان افزود: در این نشست، مطالبات مطرح شده برای فعال‌سازی ظرفیت‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شوش به عنوان اولویت در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است.

دارابی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی که قرار است سال آینده در خوزستان برگزار شود، اظهار کرد: شوش با توجه به ظرفیت‌های برجسته گردشگری خود، می‌تواند از این فرصت برای معرفی امکانات و قابلیت‌های گردشگری شهرستان در حاشیه جشنواره استفاده کند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سوم بهمن ماه سال جاری، همزمان با سفر استانی رییس جمهور و هیات همراه به خوزستان، به شوش سفر کرد. او ضمن شرکت در شورای اداری این شهرستان، از میراث جهانی چغازنبیل نیز بازدید به عمل آورد.

شوش، یکی از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان، در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار گرفته است. این شهر تاریخی با قدمتی چشم‌گیر، بخش مهمی از میراث فرهنگی و تاریخی کشور محسوب می‌شود.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش در تیرماه سال ۹۴ مورد بررسی نشست آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو در شهر بن آلمان قرار گرفت و به تایید ثبت جهانی رسید.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل بخش‌های متعددی از جمله کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی است. همچنین تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها نیز بخشی از این پرونده هستند.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار برای اولین بار کاوش‌ها را در این منطقه آغاز کردند، برآورد کردند که ۴۰۰ هکتار از این منطقه به‌عنوان عرصه باستانی شوش محسوب می‌شود. اما در بررسی‌های اخیر باستان‌شناسی توسط کارشناسان میراث فرهنگی، محوطه باستانی شوش و حریم آن تا ۸۰۰ هکتار گسترش یافته است.

دو اثر شاخص میراث فرهنگی ایران یعنی “محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” در شهرستان شوش قرار دارند و هر دو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. این منطقه با داشتن آثار باستانی متعلق به دوره‌های پیش از میلاد و همچنین از چندین تمدن مهم مانند هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی، به یک مقصد برجسته برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.

 

انتهای پیام /
لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25589

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.