به گزارش عصر تحلیل به نقل ایرنا، علی دارابی، قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در روز چهارشنبه و در نشست بررسی ظرفیتهای میراث فرهنگی شوش در سالن نشستهای فرمانداری این شهرستان بیان کرد: میراث جهانی زیگورات چغازنبیل به عنوان نگین درخشانی با ارزشهای برجسته جهانی شناخته میشود.
او با اشاره به بازدید میدانی خود از چغازنبیل گفت: توسعه زیرساختهای گردشگری شوش نقش بسزایی در افزایش اشتغال و رونق گردشگری این شهرستان دارد.
قائممقام وزیر میراث فرهنگی، با اشاره به دیدگاه مثبت و سازنده وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به شوش، افزود: شوش علاوه بر ظرفیتهای بیبدیل گردشگری، به دلیل نقش منطقهای خود در دوران جنگ تحمیلی دارای ظرفیتهای مهمی در حوزه گردشگری دفاع مقدس نیز است.
او با تاکید بر عزم دولت چهاردهم برای توسعه پایدار گردشگری خوزستان افزود: در این نشست، مطالبات مطرح شده برای فعالسازی ظرفیتهای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شوش به عنوان اولویت در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است.
دارابی با اشاره به برنامهریزیها برای برگزاری چهارمین جشنواره بینالمللی تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی که قرار است سال آینده در خوزستان برگزار شود، اظهار کرد: شوش با توجه به ظرفیتهای برجسته گردشگری خود، میتواند از این فرصت برای معرفی امکانات و قابلیتهای گردشگری شهرستان در حاشیه جشنواره استفاده کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سوم بهمن ماه سال جاری، همزمان با سفر استانی رییس جمهور و هیات همراه به خوزستان، به شوش سفر کرد. او ضمن شرکت در شورای اداری این شهرستان، از میراث جهانی چغازنبیل نیز بازدید به عمل آورد.
شوش، یکی از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان، در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار گرفته است. این شهر تاریخی با قدمتی چشمگیر، بخش مهمی از میراث فرهنگی و تاریخی کشور محسوب میشود.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش در تیرماه سال ۹۴ مورد بررسی نشست آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو در شهر بن آلمان قرار گرفت و به تایید ثبت جهانی رسید.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل بخشهای متعددی از جمله کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی است. همچنین تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها نیز بخشی از این پرونده هستند.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار برای اولین بار کاوشها را در این منطقه آغاز کردند، برآورد کردند که ۴۰۰ هکتار از این منطقه بهعنوان عرصه باستانی شوش محسوب میشود. اما در بررسیهای اخیر باستانشناسی توسط کارشناسان میراث فرهنگی، محوطه باستانی شوش و حریم آن تا ۸۰۰ هکتار گسترش یافته است.
دو اثر شاخص میراث فرهنگی ایران یعنی “محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” در شهرستان شوش قرار دارند و هر دو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند. این منطقه با داشتن آثار باستانی متعلق به دورههای پیش از میلاد و همچنین از چندین تمدن مهم مانند هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی، به یک مقصد برجسته برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.
انتهای پیام/