• امروز : یکشنبه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 27 April - 2025

سر تیتر اخبار

ایران هیچ محدودیتی برای همکاری با سرمایه‌گذاران خارجی ندارد سازمان ساتبا اعلام کرد: طرح سه‌نرخی بنزین؛ درمان قاچاق یا تشدید تورم؟ / آزمونی دوباره برای یک راهکار شکست‌خورده نقش مهم تغییر ساعت رسمی کشور در مدیریت مصرف انرژی نقض حکم اعدام زن متأهلی که با مرد غریبه ارتباط داشت، چرا و چگونه؟! تمدید اعتبار کارت ملی هوشند تا پایان سال ۱۴۰۵ آیا افزایش قیمت برق در راه است؟! + جدول زیان خریداران طلا سنگین شد / آیا روند نزولی قیمت طلا ادامه دارد؟! واریز حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری / پرداخت مابه التفاوت حقوق تا ۱۰ اردیبهشت آخرین قیمت های پژو، شاهین و ساینا / روند نزولی قیمت همچنان ادامه دارد + جدول کد ملی و کد پستی به همدیگر متصل می شوند توسط فولاد مبارکه ۱۲۰ مگاوات برق سبز وارد مدار می‌شود پایان گفت و گو ایران-آمریکا / ادامه گفت و گو ها به هفته آینده موکول شد تحقق جهش تولید در فولاد مبارکه با افزایش سرمایه به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مجرمانی که جسورانه به چرخه جرم باز می‌گردند امنیت سحر را به انضباط افطار پیوند می‌زنیم امضای تفاهم نامه نیروگاه تجدید پذیر به ظرفیت ۷۶۰۰ مگاوات / اصفهان از برنامه هفتم سبقت گرفت تصویب طرح افزایش سرمایه فولاد مبارکه به ۱۵۰ همت با رأی حداکثری سهامداران / قدمی استراتژیک برای تحقق اهداف بلندمدت صنعت فولاد ایران آیا پس از ۲۰ سال مسیر ریلی شمال به جنوب تکمیل می شود؟! وضع ذخایر سوخت نوروزی بهتر از پارسال است

9
تملک اراضی مسیر ریلی رشت – آستارا؛

آیا پس از ۲۰ سال مسیر ریلی شمال به جنوب تکمیل می شود؟!

  • کد خبر : 25986
  • سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳--«۱۰:۵۷»
آیا پس از ۲۰ سال مسیر ریلی شمال به جنوب تکمیل می شود؟!

طبق وعده فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی تملک اراضی مسیر ریلی رشت – آستارا؛ پروژه ۲۰ ساله‌ای که به عنوان حلقه نهایی کریدور شمال – جنوب‌ شناخته می‌شود،‌ تا پایان سال آینده به اتمام می‌رسد.

به گزارش عصر تحلیل، مسیر ریلی رشت – آستارا حلقه نهایی کریدور شمال – جنوب محسوب می‌شود. این کریدور نیز به‌ عنوان پل ارتباطی کشورهای اروپایی با اقیانوس هند و خلیج ‌فارس به شمار می‌رود و ارتباط کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه از طریق ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا را فراهم خواهد کرد.

تکمیل کریدور شمال – جنوب فرصت بی‌نظیری برای جذب بالاترین حجم از بار روسیه و ترانزیت آن از طریق ایران فراهم می‌کند که با افزایش درآمدهای ترانزیتی در رشد شاخص‌های اقتصادی کشور نیز تاثیرگذار است.

راه‌آهن رشت – آستارا به طول ۱۶۲.۵ کیلومتر در دو قطعه طراحی شده و شامل ۹ ایستگاه صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر، پره‌سر، اسالم، لیسار، حویق، لوندویل و آستارا می‌شود.

گفتنی است؛ تکمیل راه‌آهن رشت – آستارا به تکمیل کریدور بین‌المللی ریلی (NOSTRAC) می‌انجامد و راه‌آهن ایران را به راه‌آهن کشورهای قفقاز، روسیه، اسکاندیناوی و شمال اروپا متصل می‌کند. از سوی دیگر تکمیل این مسیر ریلی، مزایایی از جمله تسهیل در مبادلات بازرگانی از مبادی و مقاصد بندر هلسینکی فنلاند، هامبورگ آلمان، باتومی گرجستان با بنادر جنوبی ایران، دهلی هند، کراچی پاکستان و بانکوک تایلند را به دنبال دارد.

بنابر گفته کارشناسان، تکمیل کریدور شمال – جنوب علاوه بر توسعه ترانزیت بین‌المللی و استفاده از ظرفیت‌های سرزمینی، یک منبع درآمد پایدار برای ایران است و پیش‌بینی می‌شود با عملیاتی‌ شدن این کریدور تا حدی وابستگی کشور به درآمدهای نفتی کاهش یابد. همچنین این کریدور در مقایسه با مسیرهای سنتی از نظر مسافت و زمان تا ۴۰ درصد کوتاه‌تر و از نظر هزینه تا ۳۰ درصد ارزان‌تر است.

مسیر ریلی شمال به جنوب

بالاخره خبر خوش برای پروژه ۲۰ ساله!

آن طور که در برخی منابع آمده مسیر ریلی رشت – آستارا می‌تواند مدت حمل بار را از مبدا و مقصد فنلاند به مبدا یا مقصد ایران به صورت ترکیبی دریایی – ریلی به ۱۲ روز کاهش دهد، در حالی که حمل دریایی بار در این مسیر ۳۳ روز زمان نیاز دارد. همچنین مسیر فنلاند به پاکستان را به ۱۸ روز و مسیر فنلاند به هند را به ۲۰ روز کاهش خواهد داد.

حمل بار از فنلاند به تایلند و بالعکس از طریق ناوگان دریایی ۴۵ روز زمان می‌برد در حالی که با تکمیل راه‌آهن رشت – آستارا این مسیر به صورت دریایی – ریلی به ۲۱ روز کاهش خواهد یافت.

با این وجود، اهمیت پروژه راه‌آهن رشت – آستارا که قرار بود با همکاری کشورهای روسیه و آذربایجان در تامین مالی پروژه احداث شود، به دلیل موضوعات مختلف هنوز بعد از ۲۰ سال به سرانجام نرسیده است. البته اخیرا وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده که تکمیل این پروژه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و آن را پیگیری می‌کند.

فرزانه صادق همچنین به موضوع تملک اراضی در این مسیر ریلی نیز اشاره کرده و گفته که طرف روس می‌گوید باید تملک اراضی تمام شود و بعد وارد عملیات شوند. بنابراین این وعده را می‌دهیم که تا پایان سال آینده خرید اراضی این مسیر انجام شود و روسیه هم پذیرفته که هم‌زمان با تملک اراضی مطالعات فنی‌شان را انجام دهد تا به محض تکمیل، ریل‌گذاری انجام شود.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، کشور آذربایجان به شدت روی موضوع خط آهن مشتاق است و تضمین پنج میلیون تن بار را با روسیه گرفته است. البته حمل ۱۵ میلیون تن بار از مسیر ریلی پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25986

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.