• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران وابستگی صنعت فولاد به انرژی و برنامه‌های تأمین انرژی پایدار / همکاری دولت و بخش خصوصی کلید عبور از بحران ناترازی انرژی در ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

5

مصرف سالانه ۱۰۰۵ میلیون ریزتراشه در ایران/فرصت‌های توسعه میکروالکترونیک

  • کد خبر : 23750
  • 13 مرداد 1403 - 19:15
مصرف سالانه ۱۰۰۵ میلیون ریزتراشه در ایران/فرصت‌های توسعه میکروالکترونیک

بر اساس برآوردهای انجام شده سالانه حدود ۳۵۰۰ میلیون دلار ریز تراشه در کشور مصرف می‌شود که بخش بزرگی از آن به صورت ریزتراشه وارد کشور می‌شود و مؤسسات بین‌المللی رشد سریعی در این حوزه در ایران را نیز پیش‌بینی می‌کنند.

به گزارش عصر تحلیل، حدود نیمی از صنابع به میکروالکترونیک وابستگی مستقیم دارند؛ از این رو این صنعت نقش حیاتی در دنیای امروز بازی می‌کند، به گونه‌ای که سهم صنعت حمل و نقل از صنعت میکروالکترونیک ۷۵۰۰ میلیارد دلار، صنعت خودرو ۳ هزار میلیارد دلار، سهم ماشین آلات صنعتی هزار میلیارد دلار و سهم صنایع فضایی ۸۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

از نظر نوع ماده‌ای که در صنعت میکروالکترونیک استفاده می‌شود، سیلیکان بخش عمده‌ای را تشکیل می‌دهد و عمده محصولات حوزه میکروالکترونیک در کاربردهای مخابراتی، رایانه و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حال حاضر بخش عمده‌ای از سود صنعت ریزتراشه متعلق به کشور ایالات متحده آمریکا است و علت این امر هدف‌گذاری امریکا بر صنعت میکروالکترونیک به عنوان یکی از ارکان قدرت خود است. در کنار آن بخش عمده‌ای از تولید ریزتراشه‌ها در تایوان انجام می‌شود و چین به سرعت در حال توسعه صنعت خود در حوزه میکروالکترونیک است. این در حالی است که انحصارات فنی در زمینه تجهیزات و تولید و مواد مصرفی در حال شکسته شدن یکی پس از دیگری توسط کشورهایی به‌ویژه چین است.

چین به سرعت در حال رشد و امریکا رو به افول است و مؤسسات بین‌المللی رشد سریعی در این حوزه در ایران را نیز پیش‌بینی می‌کنند.

بر این اساس تقریبا تمام کشورهای مستقل جهان با تمام توان در حال توسعه این صنعت در خاک خود هستند، به گونه‌ای که سرمایه‌ گذاری ویژه کشور چین بر روی صنعت میکروالکترونیک تهدیدی برای پیشتازی امریکا در عرصه نوآوری در صنعت میکروالکترونیک به شمار می‌رود.

فرصت‌های موجود در ایران

نیما ارجمندی، رئیس کارگروه زیرساخت برنامه ملی میکروالکترونیک گفت: تخمین مصرف سالانه پرمصرف‌ترین ریز تراشه‌ها در کشور شامل این موارد می‌شود: بر اساس برآوردهای ما سالانه حدود ۳۵۰۰ میلیون دلار ریز تراشه در کشور مصرف می‌شود که بخش بزرگی از آن به صورت ریزتراشه وارد کشور می‌شود و به صورت سامانه ارائه می‌شود. نمونه آن واردات موبایل است که موبایل به کشور وارد می‌شود و در داخل آن ریز تراشه است.

وی، میزان مصرف ریزتراشه سیم‌کارت در سال را حدود ۴۰ میلیون ریز تراشه عنوان کرد و ادامه داد: ریز تراشه‌های لوازم خانگی ۲۶ میلیون ریز تراشه و در RFID این میزان به ۶۰ میلیون ریزتراشه می‌رسد و آمارها نشان می‌دهد که مصرف ریزتراشه‌ها در ایران همانند سایر کشورهای دنیا در حال افزایش است و دلیل این امر بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند مانند اینترنت اشیاء است.

ارجمند اضافه کرد: مصرف سالانه ریزتراشه در کشور شامل ۱۰۰۵ میلیون ریزتراشه می‌شود که شامل ریزتراشه سیم‌کارت، ریزتراشه کارت‌های هوشمند و هویتی، خودرو، لوازم خانگی، ریزتراشه تراشه‌های IOT، ریزتراشه‌های حافظه، ریزتراشه‌های نظامی، ریزتراشه‌های موبایل، ریزتراشه‌های شبکه‌های مخابراتی و سایر حوزه‌ها می‌شود.

به گفته وی، نرخ رشد مرکب سالانە بازار ریزتراشه در جهان بین ۶ تا ۹ درصد است و حجم فعلی بازار ریزتراشە کشور حدود ۷۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.

ارجمند، وجود زنجیره تامین در حوزه‌های تجهیزات، مواد مصرفی و نرم‌افزارهای تولید را از دیگر مزایای کشور در این صنعت برشمرد و یادآور شد: در بخش تجهیزات، بخشی از تجهیزات تولید ریزتراشه در کشور تولید می‌شود که اینها برای مصرف صنعتی نیستند، بلکه دارای مصارف دانشگاهی هستند. نمونه آن دستگاه اسپاترینگ است که برای انجام کارهای دانشگاهی ساخته شده است و شرکت‌هایی در حوزه ساخت این تجهیزات ایجاد شده که امروز به صادرات محصولات خود به کشورهای پیشرفته رسیده‌اند.

رئیس کارگروه زیرساخت برنامه ملی میکروالکترونیک تجهیزات مشخصه‌یابی را از جمله سیستم‌هایی دانست که کارخانه‌های تولید تراشه به آن وابسته هستند و ادامه داد: تجهیزات حکاکی نانومتری، تجهیزات لایه‌نشانی فیزیکی و شیمیایی، تجهیزات زدایش‌ تَر و پلاسمایی، تجهیزات صیقل‌دهی، آبکاری، کاشت یونی، کوره‌ها، تجهیزات مشخصه‌یابی نوری، الکترونیکی و فیزیکی و تجهیزات برش از دیگر تجهیزاتی است که زمینه تولید آن در کشور وجود دارد.

ارجمند خاطر نشان کرد: در حوزه مواد مصرفی تولید ریزتراشه حدود ۴۰۰ ماده مصرفی مورد نیاز است که ۱۶۰ ماده آن جزء رده صنعتی هستند.

وی با بیان اینکه در حوزه ویفر اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: ویفر تک کریستال سیلیکانی تقریبا نیمی از ارزش مواد مصرفی را تشکیل می‌دهد و در این زمینه چندین معدن سنگ معدن سیلیکا در کشور وجود دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=23750
  • منبع : ایسنا
  • 63 بازدید

نوشته های مشابه

20مرداد
ایجاد آزمایشگاه سیاست گذاری و حکمرانی
رئیس مرکز مطالعات شهر تهران خبر داد؛

ایجاد آزمایشگاه سیاست گذاری و حکمرانی

15مرداد
توسعه نیروگاهی تنها راه‌حل کمبود برق نیست/ لزوم توجه به تجربیات جهانی
عضو هیات‌مدیره انجمن مهندسین برق و الکترونیک:

توسعه نیروگاهی تنها راه‌حل کمبود برق نیست/ لزوم توجه به تجربیات جهانی

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.