• امروز : دوشنبه - ۲۰ آذر - ۱۴۰۲
  • برابر با : Monday - 11 December - 2023

سر تیتر اخبار

لزوم استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت های فرودگاه بین المللی پیام تمجید رئیس‌جمهوری از فولاد مبارکه در زمینه ساخت نیروگاه، خودتأمینی و جداسازی برق صنایع از برق خانگی پلیس اوباش‌گری در مراکز درمانی را برنمی‌تابد گلزار سرپرست تیم ملی پدل ایران شد بازار گوجه تحت تاثیر شرایط فصلی است چگونه می توانیم گاز یارانه ایی دریافت کنیم+ جزئیات ادعاهای مازوت سوزی و تکذیب آن همچنان ادامه دارد / مقصر اصلی آلودگی کیست؟ ناوگان فرسوده شهری عامل اصلی آلودگی/ در تهران مازوت نمی سوزد فروش اینترنتی لاستیک پابرجاست پیشکسوت فوتبال: سپاهان و پرسپولیس باید بار دیگر خود را در آسیا اثبات کنند اصلاح طلبان به دنبال سرلیستی علی مطهری بودند آیا می توان از پرداخت قبض گاز معاف شد؟ قطع مصرف آب شهری در هلدینگ پتروپالایش اصفهان تقدیر وزیر صمت از فولاد مبارکه برای ارتباط مؤثر با دانش‌بنیان‌ها/ تأیید فناورانه بودن ۲۱ پروژه فولاد مبارکه از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری رونالدو در ۳۸ سالگی هم ابرستاره است! پاداش و قبض رایگان برای مشترکان خوش مصرف گاز اجرای عملیات اصلاح و نوسازی شبکه توزیع آب روستاهای شهرستان فلاورجان راه اندازی مرکز نوآوری فولاد مبارکه در دانشگاه اصفهان اعلام یارانه بگیران سال آینده افزایش ۳۵ درصدی تعرفه آب برای مشترکان پرمصرف

0
موشک هایپرسونیک جدید ایران را بشناسید؛

هاپیرسونیک فتاح با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و مجهز به سرجنگی مانور دهنده

  • کد خبر : 21388
  • 28 آبان 1402 - 18:12
هاپیرسونیک فتاح با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و مجهز به سرجنگی مانور دهنده
فتاح ۲ موشک هایپرسونیک (ابرفراصوت) با قابلیت گلاید و همچنین کروز است که در دسته تسلیحات هایپرسونیک HGV و HCM دسته‌بندی می‌شود.

به گزارش عصر تحلیل، خرداد ماه امسال نیز موشک هاپیرسونیک فتاح با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و مجهز به سرجنگی مانور دهنده رونمایی شده بود و حالا موشک فتاح ۲ که نوع جدیدی از موشک‌های بالستیک ایرانی است به میدان آمده. این موشک کلاهک با قابلیت گلایدکنندگی دارد که در اصطلاح HGV نامیده می‌شود.

گلایدر هایپرسونیک یا اچ‌جی‌وی (به انگلیسی: hypersonic glide vehicle) نوعی کلاهک برای موشک هاپیرسونیک فتاح است که می‌تواند با سرعت هایپرسونیک در اتمسفر مانور دهد و سر بخورد.

تنها ۴ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران فناوری این نوع از تسلیحات هایپرسونیک را در اختیار دارند.

این نوع پرتابه تنها در طراحی ظاهری و مسیر پروازی متفاوت با سرجنگی های مانور دهنده است و سرعت آن از ماخ ۵ تا ۲۰ بسته به طراحی و نظر سازنده متفاوت است.

نرخ قیمت تمام شده بلیت قطارهای حومه ای اعلام شد

پرتابه های HGV به جای ارتفاع گرفتن همانند شیوه پرتابه های بالستیک، در ارتفاع بسیار کمتری به همراه امکان تغییر مسیر مکرر سمت هدف طی مسیر کرده و در نتیجه رادارهای هشدار زودهنگام پدافند دشمن در شناسایی آنها دچار مشکل می شوند و احتمال غافلگیر کردن مجموعه دفاع موشکی دشمن بسیار بیشتر می شود.

هایپرسونیک چیست؟

به سرعت‌های بیش از سرعت صوت (یک ماخ) سوپرسونیک (فراصوت) و به سرعت‌های بین ۵ ماخ تا ۱۰ ماخ هایپرسونیک (بَرین‌صوت) گفته می‌شود؛ بنا براین تعریف، موشک‌هایی که سرعتی در محدوده هایپرسونیک دارند نیز موشک هایپرسونیک نامیده می‌شوند. سامانه‌های ضدموشکی به دلیل سرعت بسیار بالا، حرکت در لایه‌های رقیق جو و مانور دهی در مسیر، قادر به شناسایی و رهگیری موشک‌های هایپرسونیک نیستند.

انواع هایپرسونیک

موشک‌های هایپر سونیک به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یکی موشک‌های «کروز هایپرسونیک» که در نزدیکی سطح زمین پرواز می‌کنند و فاصله‌شان از سطح زمین بین چند ۱۰ متر تا چند ۱۰۰ متر نوسان می‌کنند؛ این نوع از موشک هایپرسونیک به کمک موتور جت با سرعت بالایش به هدف می‌رسد که به آن امکان می‌دهد با سرعت بسیار بالایی پرواز کند. دسته دیگر موشک‌های هایپرسونیک موشک‌های «گلایدر هایپرسونیک» هستند؛ در این حالت موشک هایپرسونیک به وسیله یک موشک بالستیک تا ارتفاع چند ۱۰ کیلومتری زمین صعود کرده و سپس از آن جدا می‌شوند. در طول مسیر تا هدف، موشک حرکتی گلایدری و خزنده دارد و میان ارتفاع‌ها و جهات متفاوتی نوسان می‌کند تا به نقطه شیرجه نهایی برسد.

کدام کشورها موشک هایپرسونیک دارند؟

روسیه، چین، کره شمالی و ایالات متحده آمریکا ۴ کشوری هستند که خود را پیش از جمهوری اسلامی ایران نیروهای مسلح خود را به موشک هایپرسونیک مسلح کرده‌اند؛ «زیرکن» (با سرعت ۸ ماخ)،   «کینژال (خنجر)» (با سرعت ۱۰ ماخ) و «آوانگارد» (با سرعت ۲۷ ماخ) موشک‌های هایپرسونیکی هستند که روسیه هم اکنون در اختیار دارد.

«DF-ZF» گلایدر هایپرسونیکی است که نیروهای مسلح چین در اختیار دارد؛ سرعت این موشک بین ۵ تا ۱۰ ماخ اعلام شده است. «هواسانگ- ۸» نیز موشک هایپرسونیکی است که کره شمالی رسماً به عنوان تسلیحات در اختیار خود اعلام کرده است؛ به گفته مقامات این کشور «هواسونگ-۸» دارای سرعت ۱۰ ماخ است. دی ماه سال ۱۴۰۰ نیز این کشور اعلام کرد که یک موشک هایپرسونیک دیگر را آزمایش کرده است؛ با این حال تا کنون اطلاعاتی از این موشک منتشر نشده است.

ایالات متحده آمریکا به عنوان چهارمین کشوری که بر اساس ادعای خود توانسته به فناوری موشک هایپر سونیک دست یابد، آذر ماه ۱۴۰۱ برای اولین بار موشک هایپرسونیک ((AGM-۱۸۳ ARRW را با موفقیت کامل آزمایش کرد. سرعت هایپرسونیک آمریکایی ۵ ماخ عنوان شده است.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=21388

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.