• امروز : دوشنبه - ۲۶ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025

سر تیتر اخبار

بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور خارجه چه کسانی اهداف ترور دیشب اسرائیل بودند؟ + اینفوگرافی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی منابع آگاه: شمخانی به شدت مجروح شده است سازمان هواپیمایی: فضای پروازی کشور تا اطلاع ثانوی بسته است خبرگزاری صدا و سیما: وقوع انفجار در تاسیات هسته ایی نطنز فرمانده سپاه به شهادت رسید + لیست سایر مقامات ترور شده  تصویری از منطقه پاسداران تهران از محل‌های انفجار  اسرائیل: به ایران حمله پیشگیرانه کردیم فوری: انفجار شدید در  شهرک شهید محلاتی/ توپ های پدافند هوایی شلیک شدند منابع غیر رسمی: حمله هوایی به اهداف متعدد در ایران صدای انفجار پیاپی در تهران/ آغاز عملیات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران/ جت‌های جنگنده ایرانی به پرواز درآمدند اصلاحات اصل ۴۴ قانون اساسی از نهاد ریاست جمهوری آغاز شود کشور وارد پنجمین سال خشکسالی شد/ سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع آب نیازمند اصلاح است صدور ۱۵روزه قبض برق انگیزه پرمصرف‌ها را برای صرفه‌جویی بیشتر می‌کند کولرها سالانه ۲۸۰۰ مگاوات مصرف برق کشور را افزایش می دهند/ لزوم ارتقای بهره وری انرژی برای کاهش تقاضای فزاینده مصرف برق تعداد اتباعی که  در ایران می‌مانند رسما اعلام شد/ حداکثر ۲ میلیون و۷۰۰ هزار نفر ناژوان؛ قلب سبز اصفهان در تپش، روایتی از تاریخ و طبیعت ریه اصفهان در خطر بی‌توجهی‌ها / ناژوان؛ نفس های باقی مانده برای آیندگان / زیست‌بوم سبز اصفهان زیر فشار بی توجهی سوخت حیاتی، برق پایدار؛ معادله پیچیده نیروگاه‌های حرارتی ایران

3
سخنگوی صنعت آب:

کشور وارد پنجمین سال خشکسالی شد/ سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع آب نیازمند اصلاح است

  • کد خبر : 27504
  • شنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۴--«۱۷:۲۷»
کشور وارد پنجمین سال خشکسالی شد/ سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع آب نیازمند اصلاح است

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به ابعاد نگران‌کننده وضعیت منابع آبی کشور، نسبت به ادامه روند فعلی هشدار داد و خواستار اصلاح الگوی توسعه و مصرف آب در کشور شد.

به گزارش عصر تحلیل به نقل از پاون، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب در برنامه‌ زنده رادیو گفت‌وگو با موضوع بحران آب، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته، وضعیت کنونی منابع آبی کشور را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و اظهار داشت: ما وارد پنجمین سال پیاپی خشکسالی شده‌ایم. در چنین شرایطی، مدیریت منابع به شدت پیچیده می‌شود.

زیرساخت‌ها توسعه یافته، اما چالش در الگوی مصرف است
به گفته بزرگ‌زاده، طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در توسعه زیرساخت‌های آبرسانی انجام شده است: بیش از ۹۹ درصد جمعیت کشور به آب شرب دسترسی دارند. شبکه آبرسانی شهری و روستایی در بسیاری از نقاط کشور حتی از میانگین جهانی جلوتر است. برای مثال، فقط در استان تهران بیش از ۲۱ هزار کیلومتر شبکه لوله‌کشی وجود دارد و در کشور حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کیلومتر،با این حال وی ریشه اصلی بحران را در نوع توسعه و مصرف دانست و گفت: ما دچار یک الگوی توسعه‌ پرمصرف و ناپایدار شده‌ایم؛ به‌ویژه در بخش کشاورزی. بیش از ۹۰ درصد آب کشور در این بخش مصرف می‌شود، اما بازدهی آن بسیار پایین است. تولید ماده خشک به ازای هر متر مکعب آب، در ایران تقریباً نصف استاندارد جهانی است.
وی ادامه داد: ما در حوزه تأمین آب، مخصوصاً در استفاده از منابع جدید مانند شیرین‌سازی آب دریا و همچنین در جمع‌آوری و بازچرخانی فاضلاب، عقب‌ماندگی‌هایی داریم، اما آنچه بیشتر باید اصلاح شود، سیاست‌گذاری در مصرف و نحوه تخصیص منابع است.

مازاد تولید و ضایعات در کشاورزی؛ هزینه سنگین برای منابع آب
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به اینکه در برخی محصولات کشاورزی مانند صیفی‌جات و سبزیجات، ایران بیش از ۱۵۰ درصد نیاز خود تولید می‌کند، در حالی‌که اقلیم ایران خشک و نیمه‌خشک است، گفت: همچنان تولید محصولات پرآب‌بر مثل برنج در مناطق کم‌آب یا هندوانه‌کاری در شرایط بحرانی ادامه دارد. از سوی دیگر، حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی، از مزرعه تا سفره، به ضایعات تبدیل می‌شوند. این یعنی بخش بزرگی از منابع آبی کشور به هدر می‌رود.

الگوی توسعه نادرست؛ نیاز به بازنگری بنیادین
بزرگ‌زاده ریشه ساختاری بحران آب را در انتخاب‌های اشتباه در سیاست‌گذاری‌های توسعه‌ای کشور دانست و تأکید کرد: در ۷۰ سال گذشته، از زمانی که تکنولوژی وارد کشور شد و حفر چاه‌ها و استفاده از پمپ‌ها جایگزین روش‌های سنتی شد، ما به جای مدیریت تقاضا و مصرف، به سمت بهره‌برداری بیش از حد رفتیم. نتیجه‌اش همین وضعیتی است که اکنون با آن روبه‌رو هستیم.
وی با انتقاد از نبود یکپارچگی در تصمیم‌گیری‌های کلان گفت: متولی واحد و سیاست‌گذاری هماهنگ در حوزه آب نداریم، با اینکه کارشناسان و متخصصان بسیاری در کشور هستند، اما تصمیم‌گیران اصلی هنوز توسعه پایدار منابع آب را جدی نگرفته‌اند.

سخن پایانی: آب، مسئولیت مشترک همه نهادهاست
در پایان این گفت‌وگو، سخنگوی صنعت آب تأکید کرد: بار این مسئولیت فقط بر دوش دولت نیست؛ مجلس، قوه قضاییه، و دیگر نهادها نیز در بخشی از این مسائل، سهم دارند. اگر به حریم رودخانه تجاوز می‌شود یا منابع به درستی مدیریت نمی‌شود، این مسئولیتی است که بین همه تقسیم می‌شود. وقت آن است که به‌جای شعار، به سراغ اصلاح جدی ساختارها و سیاست‌ها برویم.

انتهای پیام /
لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=27504

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.