اکوانرژی نوشت: شبکه فاضلاب اصفهان، به عنوان یکی از زیرساختهای حیاتی و اساسی در تأمین بهداشت و سلامت عمومی، با چالشهای جدی در سالهای اخیر تا کنون مواجه شده است. این شبکه با قدمتی در حدود ۶۰ سال به دلیل فرسودگی و عدم پاسخگویی به نیازهای روزافزون جمعیت، در وضعیت بحرانی و یا بهتر بگوییم فوق بحرانی قرار گرفته است.
همانطور که میدانید مساله فرونشست زمین در فلات مرکزی بهخصوص شهر اصفهان و توابع آن مزید بر علت شده تا شبکه فاضلاب فرسوده این شهر بیش از پیش دچار خسارتهایی در نقاط مختلف شهر شود. اخطاری که سالهاست از سوی مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان داده می شود اما با وجود وخامت اوضاع و همچنین خطرات احتمالی مالی و جانی هنوز درست به این موضوع برای تامین نیازهای مالی از سوی سازمان های ذیربط پاسخ داده نشده است.
۳۳۰ کیلومتر شبکه فاضلاب بحرانی و فوق بحرانی در اصفهان داریم
« شبکه فاضلاب اصفهان، به عنوان یکی از زیرساختهای حیاتی خدمات کشور، نیازمند توجه ویژهای است.» این صحبتی بود که ناصر اکبری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در حاشیه مسابقات ویدیومتری در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اکوانرژی به آن اشاره کرد و در ادامه افزود: شبکه فاضلاب اصفهان از قدیمیترین تأسیسات فاضلاب کشور با قدمتی در حدود ۶۰ سال بهشمار میآید. وی همچنین تصریح کرد: متاسفانه هماکنون در حدود ۳۰۰ کیلومتر از این شبکه در وضعیت بحرانی و حدود ۳۰ کیلومتر در وضعیت فوق بحرانی قرار دارد.
مدیرعامل آبفای استان اصفهان با تاکید بر این موضوع که نیازمند حمایت مالی برای بازسازی شبکه فاضلاب هستیم، خاطر نشان کرد: برای مدیریت این وضعیت، نیاز به اعتبار ۲۵۰۰ میلیارد تومانی به صورت ویژه داریم.
وی متذکر شد: هر لحظه احتمال تخریب و نشست شبکه در نقاط مختلف شهر وجود دارد و مشخص نیست که چه اقداماتی باید انجام شود.
اختصاص ویژه از اعتبارات منابع عمرانی کشور
او باور دارد: بر اساس شناساییهای انجام شده، محلها اولویتبندی شدهاند و با اعتباراتی که از ردیفهای دولتی و جاری به دست میآوریم، میتوانیم به بازسازی بخش کوچکی از این شبکه بپردازیم اما این اعتبارات تنها ۱۰ درصد از نیازهای مالی ما را برای بازسازی پاسخ می دهند.
مدیرعامل آبفای استان اصفهان با اذعان بر اینکه بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان نیازمند توجه ویژه مسئولان عمرانی و بودجه کشور است، افزود: ضروری است که بهصورت ویژه از منابع عمرانی و بودجه کشور برای این موضوع کمک بگیریم تا دچار وضعیت خطرناک در شهر نشویم.
ویدیومتری، راهکار پیشگیری از بوجود آمدن خطرات احتمالی
وی در بخش دیگر صحبتهای خود در خصوص تجهیزات لازم در اصلاح و بازسازی شبکه فاضلاب کشور گفت: تجربه اصفهان در ۲۰ سال گذشته نشان میدهد که با پایش و تصویربرداری از شبکه (ویدیو متری)، میتوانیم مسیرها و اهداف آیندهنگرانهمان را شناسایی کنیم. این امر میتواند به نگهداری و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به زیرساختهای شهری کمک کند.
اکبری با بیان اینکه در گذشته ورود تجهیزات بازسازی و یا پایش شبکه فاضلاب با مشکلاتی همراه بود، عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که شرکتهای آب و فاضلاب با آن روبهرو بودند ورود تجهیزات و تکنولوژیهای آب و فاضلاب بود که به دلایل عدیده از جمله تحریم همیشه با مشکلات مواجه میشد اما امروز با دانش داخلی و بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشمحور کشورمان توانستیم تجهیزات مورد نیاز خود را بومیسازی کنیم و نیاز خود را از کشورهای خارجی تا حد زیادی برطرف کنیم.
شرکتهای دانشبنیان نقش مهمی در تولید تجهیزات دارند
وی در پایان این بخش از صحبتهای خود با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در حوزه آب و فاضلاب توانسته اند اقدامات مهمی در ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز انجام دهند، خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر کمک شایانی به تولید تجهیزات مورد نیاز شرکتهای آب و فاضلاب بهخصوص در حوزه ویدیومتری و تاسیسات تلهمتری کردهاند.
به گفته وی تولید مواد شیمیایی مورد نیاز تصفیهخانههای آب و فاضلاب و تاسیسات آزمایشگاهی از دیگر دستاوردهای این شرکتهاست.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به مسابقات کشوری ویدیومتری که به میزبانی اصفهان برگزار شد، گفت: در سال ۱۳۹۷ نخستین دوره مسابقات ملی مهارت را در پژوهشگاه نیرو برگزار کردیم و امسال نیز مسابقات ویدیومتری به صورت ملی به میزبانی اصفهان برگزار شد.
اکبری افزود: درصدد هستیم این مسابقات سال آینده در تخصصهای آب، فاضلاب و کنترل کیفی برگزار شود.
انتهای پیام/