• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود اقدامات کلیدی صنایع فولادی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

3
در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد:

تحقق سیاست های اقتصادی شفاف در جبران GDP از دست رفته

  • کد خبر : 3759
  • 31 اردیبهشت 1399 - 9:41
در هشتمین جلسه کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار که با حضور رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و تحلیلگر ارشد اقتصادی برگزار شد، تمرکز بر سرمایه های فیزیکی و انسانی ، توسعه سهم بخش خصوصی، جذب سرمایه گذاری خارجی و تسهیل صادرات از مهم ترین پیش نیازهای دستیابی به جهش اقتصادی عنوان شد.

به گزارش عصر تحلیل، مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی موجود نیازمند جد و جهد بیشتر در تمامی حوزه ها می باشد، گفت: اقتصاد استان اصفهان در دوران کرونا قریب به ۳۰ هزار میلیارد تومان متضرر شد و این به معنای لزوم اتخاذ ساز و کارهای تکمیلی در بنگاه های اقتصادی است.

وی افزود: باید قبول کنیم که تبعات کرونا بر بدنه اقتصاد بیش از ۱۵ ماه به طول می انجامد و در این شرایط تجدید نظردر ابعاد کسب و کارها ضروری است.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان با بیان اینکه فعالان اقتصادی ما بحران منابع انسانی ناشی از کرونا را تجربه کرده اند، تصریح کرد: قطعا روش های سنتی فروش و بازاریابی تغییر می کند و کشور ما به دلیل تجربه تحریم های اعمال شده، در بخش زنجیره تامین به دلیل وجود ذخایر استراتژیک بنگاه ها کمتر متضرر خواهد شد، اما با این وجود بحران مالی در این دوران اجتناب ناپذیر می باشد.

گلشیرازی گفت: در این شرایط لازم است اتاق های بازرگانی نقش حساس تری ایفا نموده و آگاهی بخشی بیشتر به اعضا را در دستور کار خود قرار دهند.

وی با اشاره به تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در اتاق اصفهان، افزود: اتاق بازرگانی اصفهان بنا بر رسالت اصلی خود در حوزه کسب و کارها با تشکیل ستاد مشترکی با همکاری دانشگاه های اصفهان، صنعتی، هنر و آزاد اسلامی به بومی سازی گزارشات منتشر شده موسسه مکنزی و دانشگاه هاروارد در نحوه برخورد بنگاه های اقتصادی با بحران کرونا پرداخت.

رئیس اتاق اصفهان طراحی بسته های توانمندسازی اعضا توسط مرکز توسعه سرمایه انسانی را از دیگر اقدامات این اتاق عنوان کرد و گفت: کرونا در کنار تهدیدات به وجود آورده با حذف درآمدهای نفتی و بازشدن عرصه فعالیت شرکت های دانش بنیان، فرصت استثنایی به وجود آورد.

وی تحقق سیاست های اقتصادی شفاف را در جبران GDP از دست رفته استان مهم ارزیابی نمود همچنین بر ضرورت تغییر رفتار سازمان های مختلف با فعالان اقتصادی در شرایط بعد از حادث شدن کرونا تاکید کرد.

گلشیرازی انتشار گزارشات مکرر از وضعیت بنگاه های اقتصادی در شرایط پیش و پس از کرونای صنعتی را در ایجاد فشار علمی به بدنه دولت به منظور حمایت حداکثری از بنگاه های اقتصادی مهم دانست.

غلامرضا اخوان فرید، رئیس کمیسیون بهبود و توسعه کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان نیزتغییر در الگوهای دوستی و دشمنی بین کشورها، سرعت بیشتر در حرکت کانون های قدرت به سمت شرق و حرکت به سمت تضعیف و یا فروپاشی سازمان WTO را از جمله تغییرات ناشی از کرونا دانست و افزود: کرونا نشان داد که شرکت های بزرگ علیرغم داشتن قدرت و سرمایه لازم، در شرایط بحرانی از قدرت مانور کمتری برخوردار بوده و قدرت تطبیق پذیری با تغییر شرایط در شرکت های کوچک و متوسط بیشتر است.

وی در ادامه ضمن انتقاد از عملیاتی نشدن بسته حمایتی بانک ها از بنگاه های آسیب دیده از کرونا و تاخیر در پیگیری پرونده وام های معوقه فعالان اقتصادی، تسهیلگری و حمایت از تولید کنندگان در این دوران را بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: اصلاح ساختار اقتصادی کشور و مقررات زدایی به منظور  بهبود جهش تولید نیازمند یک عزم جدی و سیاست گذاریهای ویژه است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد فضای رقابتی و حذف رانت خواری و انحصارگرایی را از عوامل تحقق جهش تولید دانست و خواستار رفع دیوانسالاری در سازمان های مختلف و تکلیف دستگاه های اجرایی در ایجاد ساز و کارهای عملیاتی برای جبران کاهش فعالیت صاحبین کسب و کارها تا تیرماه سالجاری شد.

اصغراخوان مقدم، نایب رئیس کمیسیون بهبود و توسعه کسب و کار نیز چالش اصلی تولیدکنندگان در شرایط موجود را عدم همراهی و حمایت عملیاتی دستگاه های اجرایی از واحدهای آسیب دیده دانست و افزود: رفع بحران های موجود نیازمند همت جمعی بوده و باید اختیارت ویژه ای از سوی دولت به سازمان های تابعه برای کمک به حل مشکلات فعالان اقتصادی و اصناف داده شود.

در ادامه مرتضی سامتی، تحلیلگر اقتصادی  به ارایه نتایج یک پژوهش در زمینه اقتصاد ایران پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه سیاست های اقتصادی و سیاسی نادرست  کشور در دهه های گذشته، سبب آسیب های جدی به اقتصاد کشور و معیشت شهروندان شده است.

این اقتصاددان افزود: به رغم آثار سوء کرونا بر اقتصاد، نتایج پژوهش های انجام شده نشان می دهد، بدون کرونا هم رشد اقتصادی ایران در سال های ۹۸ و ۹۹ منفی بوده و کرونا تنها این مشکل را تشدید نموده است.

سامتی رشد اقتصادی منفی و مشکلات اقتصاد کلان مانند تورم بالا، بیکاری گسترده  و کسری  بودجه شدید دولت، عدم موفقیت در اجرای سیاست های پولی و مالی و … را از نتایج سیاست گذاری های نادرست کشور در حوزه های اقتصاد و سیاست خارجی دانست و تاکید کرد: رشد اقتصادی پایدار و پس از آن جهش اقتصادی زمانی محقق خواهد شد که کشور به انباشت سرمایه فیزیکی و سرمایه انسانی دست یابد و این مهم بدون جذب سرمایه گذاری خارجی از یکسو و حضور در بازارهای جهانی و منطقه ای و توسعه صادرات محقق نخواهد شد.

این پژوهشگر اقتصادی افزود: جذب سرمایه گذاری خارجی علاوه بر کمک به انباشت سرمایه در کشور،  سبب انتقال تکنولوژی و دانش فنی از کشور مبدأ و همچنین تسهیل صادرات ودستیابی آسان به بازارهای کشورهای سرمایه گذار خواهد شد.

وی در ادامه افزود: امروزه تنها بنگاه هایی به رشد پایدار و موفقیت دست خواهند یافت که صادرات را در اولویت نخست خود قراردهند و در این حوزه موفق عمل  نمایند و اقتصاد کشور نیز بدون توسعه صادرات به رشد پایدار دست نخواهد یافت.

سامتی  دستیابی به جهش تولید و جهش اقتصادی را برای خروج کشور از شرایط بد اقتصادی موجود بسیار مهم ارزیابی نمود و گفت: بدون تردید این جهش اقتصادی، یکساله بدست نخواهد آمد و برای تحقق آن حداقل یک دهه زمان، تلاش و برنامه ریزی مناسب و اجرای درست برنامه ها نیاز خواهد بود.

وی در ادامه بازنگری اساسی در سیاست های اقتصادی نادرست دهه های گذشته اقتصاد کشور و عبور از اقتصاد نفتی و دولتی با توسعه سهم بخش خصوصی و همچنین جذب سرمایه گذاری های خارجی و تسهیل صادرات را از مهمترین پیش نیازهای دستیابی به جهش اقتصادی دانست.

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=3759
  • منبع : اتاق بازرگانی اصفهان
  • 160 بازدید

نوشته های مشابه

14مرداد
پیش‌بینی تورم تا انتهای ۱۴۰۳؛ قیمت ها به کجا می‌رسد؟
بر اساس شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیرماه ۱۴۰۳؛

پیش‌بینی تورم تا انتهای ۱۴۰۳؛ قیمت ها به کجا می‌رسد؟

10مرداد
پزشکیان می تواند مقابل بحران های اقتصادی بایستد؟
حاتمی یزدی:واقعیت های اقتصادی را باید بگوییم:ولو اسم آن را سیاه نمایی بگذارند

پزشکیان می تواند مقابل بحران های اقتصادی بایستد؟

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.