به گزارش عصر تحلیل از اصفهان، اسماعیل قربانی مدیر مخابرات منطقه اصفهان در نشست خبری که با حضور خبرنگاران استان اصفهان برگزار شد، به تشریح روند خدمات رسانی مخابرات در طی سالهای اخیر پرداخت و با اشاره به تاریخچه این شرکت گفت: در سال ۱۳۷۲ مخابرات تنها در خصوص خدمات تلفن ثابت در کنار مردم بود اما با گذشت سالها و ایجاد شبکه ارتباطات سیار خدمات این شرکت توسعه پیدا کرد.
وی همچنین تصریح کرد: امروز شاهد آن هستیم با گسترش خدمات مخابرات ایران در تمامی نقاط کشور بخصوص روستاها خدمات بر بستر خدمات تلفن ثابت و اینترنت به راحتی و بدون هیچ دغدغه ایی ارائه می شود .
اسماعیلی نقطه عطف مخابرات ایران را پس از خصوصی سازی این شرکت اعلام کردو افزود: خوشبختانه در سال ۱۳۸۸ با خرید سهم قالب این شرکت توسط بخش خصوص، مخابرات ایران توانست به توسعه های روز افزونی در ارائه خدمات ارتباطی به مردم دست پیدا کند.
وی ادامه داد: همانطور که می دانید زمانی که یک شرکت به بخش خصوصی واگذار می شود سعی می کند با اتکا به توانایی و دانش خود و همچنین ماندن در میدان رقابت اقدام به بالا بردن سطح کیفی و کمی خدمات خود کند به همین خاطر مخابرات ایران نیز پس از سال ۱۳۸۸ از این موضوع تبعیت کرد و امروز شاهد رشد این شرکت از لحاظ کیفی و کمی در تمامی نقاط کشور هستیم.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به هزینه های ارائه خدمات این شرکت گفت: خوشبختانه در شرکت مخابرات ایران تعرفه ها نه تنها افزایش نداشته بلکه طی هرسال نیز با کاهش آن روبرو بودیم به طوریکه امروز مکالمه داخل استان تنها ۴۵ ریال به ازای هر دقیقه است.
وی تاکید کرد: بسیاری از خدمات ارائه شده به مشترکین از جمله در بخش تلفن ثابت درآمدهای محدود و ناچیزی دارد و جوابگوی هزینه های شرکت مخابرات نیست به همین منظور برای اینکه وابستگی به دولت نداریم و متکی به درامدهای خود است باید درآمدئ به گونه ایی باشد که جوابگوی بخش توسعه ایی شرکت باشد.
قربانی با تاکید بر اینکه سرمایه کافی در شرکت مخابرات کم است، گفت: شرکت مخابرات به دلیل اینکه نتوانسته سرمایه کافی از ارائه خدمات ایجاد کند برخی از تجهیزات هنوز با تاسیسات قدیمی کار می کنند و شرکت قادر به تعویض آنها نیست.
وی افزود: اگر مبنای تغییرات قیمت بر نرخ ارز باشد طی ۱۰ سال گذشته ما شاهد افزایش ۲۰ برابری قیمت ها بودیم و می توان با بازنگری در طرحهای مخابراتی شاهد نقدینگی بیشتر در این حوزه باشیم.
بیش از سه میلیون خط ثابت در استان اصفهان
مدیر مخابرات منطقه اصفهان با اشاره بر ارائه خطوط ثابت در استان گفت: : در حال حاضر بیش از سه میلیون خط تلفن ثابت وجود دارد که از این تعداد حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار خط تلفن ثابت مشغول به کار است و حدود ۶۰۰ هزار خط تلفن ثابت کارکرد ماهانه ندارد، ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان اصفهان ۴۶/۳۳ درصد است؛ یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر شهروند اصفهانی ۴۶ خط تلفن ثابت وجود دارد، علی رغم مشکلات مخابرات وظیفه دارد به سرعت خرابیهای ایجاد شده در سطح مدار را برطرف کنند و در این راستا میانگین زمان رفع خرابی سه ساعت و ۱۸ دقیقه محاسبه شده است.
وی ادامه داد: سرویس دیتا و اینترنت یکی از سرویسهایی که طی ۱۰ سال گذشته رو به توسعه بوده است، که به دلیل شیوع بیماری کرونا طی سال گذشته شاهد افزایش پنج برابری از این سرویس بودیم. در این راستا سرعت مصرف اینترنت استان اصفهان در سال ۹۸ حدود ۳۳ گیگابیت بر ثانیه بود اما در حال حاضر سرعت مصرف اینترنت استان به ۱۵۵ گیگابیت بر ثانیه است، متناسب با این موضوع حدود ۴۰ گیگابیت بر ظرفیت اینترنت استان در هفته گذشته افزود شده است، این موضوع سرعت اینترنت را در استان به ۲۵۰ گیگابیت ارتقا بخشیده است.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان تاکید کرد: حدود ۹۳۳هزار پورت ADSL در استان وجود دارد که ۷۲۱ هزار پورت مشغول به کار است، VDSL یکی از سرویسهای جدیدی است که سرعت بالاتری نسبت به ADSL دارد و حدود ۹ هزار پورت VDSL در حال حاضر در استان وجود دارد.
تجهیز تمام مشترکین به سیستم فیبر نوری
قربانی ادامه داد: سرویس مبتنی بر فیبر نوری یکی از موضوعاتی است که طی سالهای گذشته استان اصفهان به یکی از استانهای پیشران این سرویس تبدیل شده است، زیرا آینده تلفن ثابت در بستر این سرویس تعریف خواهد شد و در طی پنج سال آینده همه مشترکین تلفن ثابت به سرویس فیبر نوری مجهز خواهند شد.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان ادامه داد: در حال حاضر استان اصفهان حدود ۶۷ هزار پورت پرسرعت قابل واگذاری وجود دارد که از این تعداد حدود ۲۸ هزار پورت فعال است. امیدواریم این آمار در طی سالهای آینده افزایش یابد زیرا پورت پر سرعت به دلیل کاهش هزینهها برای مخابرات مطلوب است همچنین برای حاکمیت نیز قطعاً در راستای ارتقا کسب و کارهای دیجیتال و خدمات الکترونیک از افزایش پورت پر سرعت بهرمند خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: با پیگیری هایی که شرکت انجام داده خوشبختانه سرعت اینترنت در استان ۴۰ گیگابایت افزایش داشته است.
قربانی خاطر نشان کرد: در برنامه هفتم توسعه افزایش سرعت اینترنت باید به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش یابد که این مهم تنها در بستر فیبر نوری مهیا خواهد شد که رسیدن به آن نیازمند حمایت دولت، مجلس و مدیریت شهری است.
استان برتر کشور در حوزه تلفن همراه هستیم
مدیر مخابرات منطقه اصفهان در بخش دیگر صحبتهای خود یادآور شد: در استان اصفهان ۷ میلیون و ۴۲۰ هزار تلفن همراه اول وجود دارد و ضریب نفوذ آن در استان ۱۳۸.۳۸ درصد است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر تمام شهرهای استان تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه قرار دارند و از مجموع ۱۶۹۵ روستای استان، ۱۴۳۱ روستا دارای ارتباط هستند که از ۹۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۹۲۱ روستا دارای تلفن خانگی هستند.
دستگاههای غیر مرتبط دخالت نکنند
قربانی در پاسخ به این سوال که دکل های مخابراتی امراض جسمی و روحی به دنبال دارند، گفت: متاسفانه شاهد هستیم که بعضا بعرخی از دستگاهها و نهادهایی که هیچ سر رشته علمی از موضوع پرتو و ساطع شدن آنها ندارند، به اظهار نظر در خصوص دکل های مخابراتی می کنند و آن را مضر می دانند.
وی ادامه داد: یکی از نهادهایی که می تواند در این خصوص به اظهار نظر بپردازد، حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی است که تاکنون با انجام آزمایش های متعدد خط بطلانی بر شایعات اخیر کشیده است.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان متذکر شد: اگر دکل های مخابراتی دارای اشعه های مخرب بودند بیشترین مشکلات از لحاظ جسمی و روحی باید به کارکنان شرکت مخابرات بخصوص خود من وارد می آمد زیرا بیش از دو دهه است که کارکنان این شرکت در معرض مستقیم این اشعه ها قرار دارد و تا کنون هیچگونه آسیب جسمی به آنها وارد نشده است.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم: داوود شیخ جبلی