• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024

سر تیتر اخبار

شنیده شدن صدای انفجار در آسمان اصفهان/ارشد نظامی اصفهان: مربوط به پدافند هوایی بود/ هیچ خسارتی نداشته‌ایم اتفاقی عجیب در مراسم رژه ارتش در مشهد + ویدیو در توزیع بنزین مشکلی وجود ندارد / توزیع بنزین کشور طبق روال عادی ادامه دارد حضور بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران پلیس، مجری قانون یا متولی فرهنگ؟ / کم کاری نهادهای فرهنگی بر دوش پلیس المیادین:اسرائیل از شلیک موشک هایپرسونیک از سوی ایران خبرداد ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد هیچ کسب وکاری بدون شناسه یکتا به رسمیت شناخته نخواهد شد آیا افزایش ۵۰۰ درصدی جرایم رانندگی صحت دارد؟! دیدنی های ناشناخته اصفهان را بشناسید از کتاب آینده‌پژوهی محصولات لوازم خانگی رونمایی می‌شود سایت هلندیگ پتروپالایش اصفهان تنها مرجع رسمی اطلاع رسانی فراخوان استخدام و جذب نیرو چه اندازه باید کار کنیم تا یک پراید بخریم؟!/ خرید خودرو آرزو شد منیریه، محله قجری تهران اهدای تندیس زرین شش ستاره روابط عمومی ونشان ویژه تعالیگر ارتباطی چهره های آشنا جا مانده از مجلس دوازدهم انرژی زیست توده « Biomass Energy » چیست و چه کاربردهایی دارد؟ جشن امضا و بررسی رمان «مشتی بر دهان نوه‌چاپلین» دشمن با قدرت ملی ما مخالف است رای دادن اجباری نیست/ شورای نگهبان نسبت به هیچ گروه سیاسی نگاه خاصی ندارد

5

پنهان شدن ضعف فوتبال ایران

  • کد خبر : 13193
  • 29 اردیبهشت 1400 - 11:28
پنهان شدن ضعف فوتبال ایران
فرار از پاسخگویی در باره نتایج تیمی، این افراد خودانتقادی را به عنوان یک اصل اساسی را به فراموشی سپردند.

به گزارش عصر تحلیل، فرار از شکست یا ایجاد یک جنگ روانی برای تحت تاثیر قرار دادن برخی از نتایج به راهبردی تبدیل شده که توسط مربیان، مدیران و سرپرست‌های تیم‌ها به کار گرفته خواهد شد. در این راهبرد تقسیم کار و برنامه به گونه‌ای است که آنان تمام موفقیت‌های تیمی و انفرادی فوتبال را به خود نسبت داده و ناکامی را به سازمان یا شخصی غیر از مجموعه تیم حواله می‌دهند. این افراد با به کارگیری این حربه و سوار شدن بر موج رسانه ای و فضای مجازی، به دنبال فرار از پاسخگویی هستند؛پاسخگویی که به حلقه مفقوده فوتبال ایران تبدیل شده و در شرایط سخت مسوولان ورزشی ایران از آن عاجزند.

اما چرا این موج در فوتبال ایران به اپیدمی تبدیل شده و بسیاری از چهره های شناخته شده از آن استفاده خواهند کرد و رسانه ها نیز به آن دامن می زنند؟ آیا شرایط فوتبال ایران به گونه‌ای است که همه علیه یک یا چند شخص خاص هستند و داوران نیز برای قضاوت دیدار تیم خاص یا فلان سرمربی پیش زمینه ذهنی مبنی بر باخت آن تیم یا فرد را دارند؟

پاسخ این پرسش را باید در لابه‌لایی تمام مصاحبه ها و موضع‌گیری‌های فردی و تیمی مربیان و مسوولان فوتبال ایران جستجود کرد. چرا کسی این روزها مسوولیت اشتباه خود را بر عهده نخواهد گرفت و سعی دارد مبرا از خطا باشد؟ یکی از مهمترین دلال این کار اعتماد به نفس کاذبی است که مربیان و مسوولان خود را تافته جدا بافته می‌دانند. آنان باور دارند اگر فلان متغیر در مسیر وی قرار نگرفته باشد او در ادوار مختلف لیگ می‌توانست به مانند مورینیو و گواردیولا عملکرد درخشانی در سطح ایران و آسیا داشته باشد. اما آنان همچنان باور دارند که زمان و مکان فوتبالی آنان را در دام تقدیر مدیریت ایرانی قرار داده که این شیوه از مدیریت اجازه نخواهد داد او موفقیت شود. راهبرد دشمن‌تراشی به عنوان سرعت‌گیری در مسیر موفقیت یک شخص یا تیم، در حالی این روزها تبدیل به بهانه شده که این مربی یا مسوول با غوغاسالاری و ابزار تکرار به دنبال آن است که پیش‌فرض‌های ذهنی خود را به عنوان یک واقعیت در جامعه فوتبالی رواج دهد.

فارغ از اعتماد به نفس و مبرا دانستن خود  از خطا، استراتژی حربه فرار از شکست یکی دیگر از دلایل گسترش پدیده غوغاسالاری در فوتبال ایران است. این افراد با ساختن یک دشمن فرضی و سیبل کردن آن  به گونه‌ای رفتار خواهند کرد که خطایی متوجه آنان نباشد. انتقاد از دیگران در حالی به کلیدواژه طلایی این افراد تبدیل شده که آنان هیچ گونه خود انتقادی را نخواهند پذیرفت و گاهی نیز در برابر انتقاد برافروخته شده و در برابر رسانه ها نیز ادبیات کاملا مغایر با روح ورزش در پیش خواهند گرفت.

یکی از مهمترین رمزهای موفقیت در فوتبال دفاع منسجم و بدون اشتباه تیمی و انفرادی است اما مسوولان و مربیان فوتبال ایران در زمان شکست توجهی به ایرادات دفاع خود ندارند بلکه از مکانسیم دفاعی فرار به جلو برای خارج شدن از زیر فشار هواداران استفاده خواهند کرد. طبق نظریه زیکموند فروید در این شیوه از رفتار فرد در زمان شکست به یک رفتار خوشایند پناه خواهد برد تا وی را در برابر استرس و موضوع‌های تنش‌زا محافظت کند. به نظر می‌رسد در فوتبال ایران که بخش زیادی از موفقیت آن به غوغاسالاری گره خورده، حربه‌ای خوشایندتر از هدف قراردادن مسوولان ورزشی یا داور وجود نخواهد داشت.

پناه بردن به مکانیسم دفاعی فرار و سوار شدن بر موج احساسی هواداران شاید در کوتاه مدت بتواند التیامی بر سنگینی شکست فوتبالی باشد اما در بلند مدت تبدیل به عینکی از بدبینی خواهد شد که نه تنها موجب می شود تا شیوه‌ای سالم برخورد با مشکلات و تعارضات درون تیمی به فراموشی سپرده شود بلکه یک بی‌اعتمادی در سطح ورزش ایران ایجاد خواهد کرد که در نهایت ممکن است به دوگانگی تبدیل شود.

فراموشی مشکلات فوتبالی در سایه انتقاد از دیگران در حالی است که برخی از تیم‌ها بدون توجه به قدرت طرف مقابل و ضعف مجموعه خودی همچنان بر طبل مسوولان رنگی خواهند کوبید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=13193
  • منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

15اسفند
منیریه، محله قجری تهران
در#گردشگر عصر تحلیل بخوانید:

منیریه، محله قجری تهران

12شهریور
پژوهش ۳۴۰ هزار نفری برای اثر بخشی ماسک
عصر تحلیل از یک پژوهش خبر می دهد:

پژوهش ۳۴۰ هزار نفری برای اثر بخشی ماسک

09شهریور
پاسخ به مهم‌ترین پرسش‌ها درباره واکسن کرونا
در دانستنی های عصر تحلیل بخوانید:

پاسخ به مهم‌ترین پرسش‌ها درباره واکسن کرونا

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.