• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025

سر تیتر اخبار

تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود اقدامات کلیدی صنایع فولادی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند رشد احداث نیروگاه خورشیدی در چین

17

مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب

  • کد خبر : 19949
  • 14 آبان 1401 - 18:14
مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب
تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

اکوانرژی در یادداشتی آورده است:  تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

طبق اعلام نظر کارشناسان با گرم تر شدن زمین مناطق معتدل سیر صعودی تری در مسیر خشکسالی را در طی سالهای آینده طی می کنند بطوریکه اگر مصرف آب در این منطق مدیریت نشود بحران های جبران ناپذیر زیست محیطی را در این محدوده ها شاهد هستیم.

افزایش حدود ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد دمای جهانی تا پایان قرن میلادی و دوره‌های گرمای شدید در مقایسه با پیش از صنعتی شدن از نتایجی است که سایت آروور (Arover) از هیات بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) آن را گزارش کرده و باور دارد این افزایش دما رشد فزاینده در سالهای آتی به دنبال دارد.

کم آبی و بحران خشکسالی مساله تازه ایی برای کشور ما نیست و گویا نظرهای کارشناسی برای گرمای هوا تنها به بحران و تشدید آن در طی سالهای آینده منجر نمی شود بلکه طبق نظر برخی دیگر از کارشناسان و محققان خشکسالی ها به صورت دوره ایی در کره زمین اتفاق می افتد و در آینده دوباره شاهد پدیده بارشهای مکرر و منظم در روی این مناطق خواهیم بود.  البته این نظریه ها یعنی دوره ایی بودن خشکسالی هنوز قطعیت پیدا نکرده است تا جاییکه آب شدن یخچالهای قطبی هر روز این نظریه را کمرنگ تر می کند.

با همه این تفاسیر نمی توان از مدیریت مصرف آب جهت استفاده بهینه آن غافل ماند و باید توجه داشت که استفاده منطقی و صحیح از آب می تواند از بروز بحران های احتمالی جلوگیری کند.

تغییر در نگرش های استفاده از آب بخصوص در بخش خانگی همچنین بخشهای کشاورزی و صنعتی می تواند بر کاهش معضلات خشکسالی موثر باشد.

از مهمترین راهکارهای کاهش مصرف آب را می توان آموزش همگانی و تغییر سیاستگذاری مصرف نام برد. با تغییر سیاستگذاری های کنونی می توان امیدوار بود تا از بحران های شدیدتر احتمالی جلوگیری کرد. «عدم ساخت و ساز و توسعه صنایع آب بر ، تغییر الگوی کشت، عدم مصرف آب شرب برای کشاورزی، اصلاح الگوی مصرف کشت و زارعت، عدم مصرف آب شرب برای استفاده های شهری و …» از جمله راهکارهای فائق آمدن برای مشکلات کنونی است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=19949
  • نویسنده : داوود شیخ جبلی
  • 170 بازدید

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.