10:41:45
    امروز : چهارشنبه - ۳ اردیب

سر تیتر اخبار

ایران هیچ محدودیتی برای همکاری با سرمایه‌گذاران خارجی ندارد سازمان ساتبا اعلام کرد: طرح سه‌نرخی بنزین؛ درمان قاچاق یا تشدید تورم؟ / آزمونی دوباره برای یک راهکار شکست‌خورده نقش مهم تغییر ساعت رسمی کشور در مدیریت مصرف انرژی نقض حکم اعدام زن متأهلی که با مرد غریبه ارتباط داشت، چرا و چگونه؟! تمدید اعتبار کارت ملی هوشند تا پایان سال ۱۴۰۵ آیا افزایش قیمت برق در راه است؟! + جدول زیان خریداران طلا سنگین شد / آیا روند نزولی قیمت طلا ادامه دارد؟! واریز حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری / پرداخت مابه التفاوت حقوق تا ۱۰ اردیبهشت آخرین قیمت های پژو، شاهین و ساینا / روند نزولی قیمت همچنان ادامه دارد + جدول کد ملی و کد پستی به همدیگر متصل می شوند توسط فولاد مبارکه ۱۲۰ مگاوات برق سبز وارد مدار می‌شود پایان گفت و گو ایران-آمریکا / ادامه گفت و گو ها به هفته آینده موکول شد تحقق جهش تولید در فولاد مبارکه با افزایش سرمایه به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مجرمانی که جسورانه به چرخه جرم باز می‌گردند امنیت سحر را به انضباط افطار پیوند می‌زنیم امضای تفاهم نامه نیروگاه تجدید پذیر به ظرفیت ۷۶۰۰ مگاوات / اصفهان از برنامه هفتم سبقت گرفت تصویب طرح افزایش سرمایه فولاد مبارکه به ۱۵۰ همت با رأی حداکثری سهامداران / قدمی استراتژیک برای تحقق اهداف بلندمدت صنعت فولاد ایران آیا پس از ۲۰ سال مسیر ریلی شمال به جنوب تکمیل می شود؟! وضع ذخایر سوخت نوروزی بهتر از پارسال است

22

مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب

  • کد خبر : 19949
  • شنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۱--«۱۸:۱۴»
مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب
تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

اکوانرژی در یادداشتی آورده است:  تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

طبق اعلام نظر کارشناسان با گرم تر شدن زمین مناطق معتدل سیر صعودی تری در مسیر خشکسالی را در طی سالهای آینده طی می کنند بطوریکه اگر مصرف آب در این منطق مدیریت نشود بحران های جبران ناپذیر زیست محیطی را در این محدوده ها شاهد هستیم.

افزایش حدود ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد دمای جهانی تا پایان قرن میلادی و دوره‌های گرمای شدید در مقایسه با پیش از صنعتی شدن از نتایجی است که سایت آروور (Arover) از هیات بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) آن را گزارش کرده و باور دارد این افزایش دما رشد فزاینده در سالهای آتی به دنبال دارد.

کم آبی و بحران خشکسالی مساله تازه ایی برای کشور ما نیست و گویا نظرهای کارشناسی برای گرمای هوا تنها به بحران و تشدید آن در طی سالهای آینده منجر نمی شود بلکه طبق نظر برخی دیگر از کارشناسان و محققان خشکسالی ها به صورت دوره ایی در کره زمین اتفاق می افتد و در آینده دوباره شاهد پدیده بارشهای مکرر و منظم در روی این مناطق خواهیم بود.  البته این نظریه ها یعنی دوره ایی بودن خشکسالی هنوز قطعیت پیدا نکرده است تا جاییکه آب شدن یخچالهای قطبی هر روز این نظریه را کمرنگ تر می کند.

با همه این تفاسیر نمی توان از مدیریت مصرف آب جهت استفاده بهینه آن غافل ماند و باید توجه داشت که استفاده منطقی و صحیح از آب می تواند از بروز بحران های احتمالی جلوگیری کند.

تغییر در نگرش های استفاده از آب بخصوص در بخش خانگی همچنین بخشهای کشاورزی و صنعتی می تواند بر کاهش معضلات خشکسالی موثر باشد.

از مهمترین راهکارهای کاهش مصرف آب را می توان آموزش همگانی و تغییر سیاستگذاری مصرف نام برد. با تغییر سیاستگذاری های کنونی می توان امیدوار بود تا از بحران های شدیدتر احتمالی جلوگیری کرد. «عدم ساخت و ساز و توسعه صنایع آب بر ، تغییر الگوی کشت، عدم مصرف آب شرب برای کشاورزی، اصلاح الگوی مصرف کشت و زارعت، عدم مصرف آب شرب برای استفاده های شهری و …» از جمله راهکارهای فائق آمدن برای مشکلات کنونی است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=19949
  • نویسنده : داوود شیخ جبلی

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.