به گزارش عصر تحلیل از اصفهان، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن داوطلبان واکسن کرونا اظهار کرد: بر اساس قوانین تدوین شده در کمیته اخلاق، افراد داوطلب دریافت هر نوع واکسن از جمله واکسن کرونا باید علاوه بر دریافت جایزه تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و اگر در موارد خیلی نادر در این مرحله فوت شدند دیه به آنها تعلق میگیرد. داوطلبان واکسن ایرانی کرونا با خیالی آسوده این واکسن را تزریق کنند، زیرا هیچ گونه خطر مرگی برای افراد و داوطلبان به دنبال ندارد.
عضو کمیته علمی کرونا با اشاره به ویروس استفاده شده در واکسنی ایرانی کرونا گفت: تمام واکسنها از جمله واکسن کرونا از ویروس ضعیفشده تهیه شده است و هیچ خطری برای دریافتکنندگان آن وجود ندارد. قوانین کمیته اخلاق بدین منظور تدوین شده است که مردم و داوطلبان با آگاهی کافی اقدام به دریافت هر واکسنی از جمله واکسن ایرانی کرونا انجام دهند.
محرز گفت: تزریق هر واکسنی مانند کرونا احتمال دارد که عوارض خفیفی داشته باشد که موضوع مهمی نیست و در برخی از حالات ممکن است اعضای بدن مانند قلب، ریه یا کبد تحت تاثیر واکسن قرار بگیرد که متخصصان همه این موارد را بررسی میکنند.
عضو کمیته علمی کرونا در خصوص واکسن ایرانی کرونا اضافه کرد: واکسن ایرانی کرونا مجوز تست انسانی کمیته اخلاق را اخذ کرده و به زودی این مرحله شروع خواهد شد و اگر کارها به خوبی پیش برود اواخر خرداد سال آینده به تولید انبوه میرسد.
او همچنین گفت: در ایران رسم است که تیم سازنده واکسن ابتدا واکسن را روی خودشان امتحان میکنند. واکسن ایرانی مانند واکسن چین و روسیه، ویروس ضعیف شده است. واکسن ضعیف شده اصلا مرگ و میر ندارد. یک عمر است از ویروس ضعیف شده استفاده میکنیم.
محرز در پاسخ به انتقادات درباره پرداخت دیه به داوطلبان واکسن کرونا گفت: اینکه گفتم دیه افرادی بعد از زدن مشکل برایشان پیش بیاید داده خواهد شد قانون کمیته اخلاق است وگرنه با واکسن ضعیف شده چنین عارضهای پیش نمیآید. از گفتن این حرف معذرت میخواهم. از مردم خواهش میکنم که کمی صبر کنند. همهچیز درست خواهد شد. اگر مردم رعایت را ادامه دهند کمکم به اواخر کرونا میرسیم.
او گفت: امکان وارد کردن واکسنهای خارجی به ایران به دلیل شرایط خاص برای حمل ونقل آن وجود ندارد.
انتهای پیام/