سلام. من عرفان خوش نظر هستم.روی صحبتم با شما والدین گرامی است. آیا تا به حال فکر کرده اید در سالی که گذشت فرزند شما چه مهارت هایی را یاد گرفت ؟
دانش آموز شما نسبت به سال قبل در چه زمینه هایی رشد کرده است؟
تابحال از فرزند خود پرسیده اید برای سال جدید علاقه دارد چه مهارت هایی یاد بگیرد؟
از فرزندتان بخواهید که توضیح دهد در سال گذشته در چه زمینه هایی مهارت کسب کرده است و به تلاش هایی که در این زمینه شده است نمره بدهید تا وضعیت فرزندتان مشخص شود. باید به خوبی به این باور برسید در صورتی که وضعیت کسب مهارت فرزند خود را بررسی کرده و نمره دانش آموزتان ۱۰ شد این یعنی اینکه شما باید انتظارتان از فرزندتان را به نصف برسانید چرا که این دانش آموز در آینده هم در همه زمینه های اجتماعی، مالی، موفقیت و …. به صورت نصف و نیمه زندگی را تجربه خواهد کرد.
۳۶۵ روز سال، فرصتی برای کسب مهارت های مختلف
فرزند شما باید بداند اگر هر روز ۱ ساعت به تمرین و فراگیری مهارت های مختلف بپردازد در پایان سال ۳۶۵ مهارت را شناخته و با آن ها تجربه کسب کرده است. پدر و مادرها بر این باورند که مدرسه می تواند محلی برای کسب مهارت باشد، قطعا در این مساله شکی نیست اما در حال حاضر ۱۴ میلیون دانش آموز در سراسر کشور به مدرسه می روند که در پایان هیچ مهارتی یاد نگرفته اند و صرفا مدرسه برای آن ها محلی برای خواندن و نوشتن بوده است.
سال ۱۴۰۰ تازه از راه رسیده و شما والدین گرامی باید همراه با فرزندتان برای لحظه به لحظه و روز به روز این سال برنامه ریزی اصولی داشته باشید. به فرزند خود یادآوری کنید تمام وقت و زمان هایی که او به بطالت می گذراند تایم های طلایی است که می توان از ثانیه به ثانیه آن برای آموزش و مهارت استفاده کرد و این زمان ها هرگز بازگشت نخواهند داشت.
پدر و مادر گرامی، شما مسئولید
شاید تا چند سال گذشته تحصیل در یک مدرسه خوب و انجام تکالیف به منظور موفقیت تحصیلی و اصطلاح “باسواد شدن” بچه ها یکی از دغدغه های اصلی پدر و مادرها بود اما در شرایط کنونی و زمان فعلی آیا یادگیری مهارت خواندن و نوشتن به تنهایی میتواند موفقیت کودکان را در آینده تضمین کند؟ مسلما پاسخ به این سوال ” خیر” است و شرایط ایجاب می کند که دانش آموزان در کنار سواد خواندن و نوشتن بتوانند از دیگر مهارت های لازم در زندگی هم بهره مند باشند.
کودکان بیش از هرچیز برای موفقیت و شادکامی نیاز دارند مهارت “زندگی کردن” در شرایط جامعه کنونی را بیاموزند. موضوعی که در دروس مدرسه تقریبا نادیده گرفته شده و نیاز هست به صورت مکمل به دانش آموزان آموزش داده شود.
آشنایی با ۵ مهارت ضروری برای دانش آموزان
اصلی ترین مهارت هایی که یونسکو در حال حاضر به عنوان سواد از آن یاد میکند، شامل ۵ حوزه “سواد مالی”، “سواد ارتباطی”، “سواد عاطفی”، “سواد تربیتی ” و “سواد رسانه” است که شامل موارد ذیل می گردد:
سواد عاطفی : توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان و … به نحو شایسته
سواد اجتماعی: توانایی برقراری ارتباط و تعامل با تمامی اعضای جامعه (آداب معاشرت و روابط اجتماعی مناسب)
سواد مالی: توانایی مدیریت اقتصادی (درآمد، هزینه، پس انداز، سرمایه گذاری و…)
سواد رسانه ای: شناسایی مزیت و معایب رسانه و همچنین توانایی راه اندازی کسب و کار رسانه ای
سواد تربیتی: توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته
فرزندان شما نیاز دارند که با این مهارت ها به خوبی آشنا شوند چرا که زندگی کردن بر پایه معلومات دیگر محدود به خواندن و نوشتن نیست. به جهت آشنایی بیشتر با دنیای کودکان و مهارت های ۵ گانه یونسکو به آدرس اینستاگرامی http://instagram.com/erfankhoshnazar.ir مراجعه نمایید.
انتهای پیام/