• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران وابستگی صنعت فولاد به انرژی و برنامه‌های تأمین انرژی پایدار / همکاری دولت و بخش خصوصی کلید عبور از بحران ناترازی انرژی در ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

5
با عدم طرح در مجلس شورای اسلامی؛

زنان باز منتظر تصویب نهایی لایحه ارتقای امنیتشان بمانند

  • کد خبر : 22975
  • 21 فروردین 1403 - 10:49
زنان باز منتظر تصویب نهایی لایحه ارتقای امنیتشان بمانند

تصویب نهایی «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح نشد و زنان همچنان منتظر تصویب این طرح بمانند.

مریم ایروانی| عصر تحلیل: امنیت در لغت به معنای در معرض خطر نبودن یا از خطر محافظت شدن است امنیت جنسیت و سن و زمان و مکان نمی شناسد و باید برای همه اقشار وجود داشته باشد. میزان امنیت زنان در کشورهای مختلف متفاوت است و در کشور ما نیز سعی شده در تمام ادوار تاریخی به طرق مختلف این امنیت را برای زنان این مرز و بوم ایجاد کنند. یکی از اقدامات انجام شده تصویب لایحه ای در مجلس شورای اسلامی بوده است.
تدوین مراحل اول «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار»؛ از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و سرانجام بعد از دوازده سال با تصویب این لایحه گامی به نفع حمایت از زنان برداشته شد اما تصویب کلیات این لایحه در شرایطی صورت گرفت که برخی نمایندگان مجلس از جمله حسن نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس آن را مغایر با اسلام و موجب سست‌شدن بنیان خانواده توصیف کرده‌اند.
متن «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» در دولت یازدهم تهیه شده بود و سرانجام در دولت سیزدهم نهایی شد و یک سال از زمان تصویب کلیات آن در مجلس شورای اسلامی می گذرد و باید دید آیا مجلس یازدهم در کمتر از دو ماه از عمر باقی مانده اش خواهد توانست تصویب نهایی این لایحه را در کارنامه خود ثبت کند یا خیر؟

این در حالی است که روز گذشته ۲۰ فروردین ۱۴۰۳؛ با وجود این که ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته بود اما بنا بر گفته فاطمه رحمانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم شورای اسلامی، این لایحه به علت این که در دستور پنجم بررسی قرار داشت در صحن علنی مجلس مطرح نشد و احتمالا هفته آینده در دستور بررسی قرار می‌گیرد.
رحمانی گفت: به مدت قریب به یک سال و نیم در کمیسیون تخصصی جلساتی برگزار کردیم و سرانجام کلیات لایحه در صحن رای آورده و یک ماده آن ابهام داشت که رفع ابهام شد و منتظریم که دوباره در صحن مطرح شود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی افراد نظرات مخالفی درباره «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» دارند مانند این‌که این لایحه در اولویت نیست و دلایل دیگری که الان نمی‌خواهم به آن بپردازم ولی مدتی هست که پیگیر لایحه هستیم اما نمی‌دانم عمر مجلس یازدهم به نهایی شدن این لایحه برسد یا خیر؟
رحمانی تصریح کرد: در تنطیم «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» تلاش شده است تا نیازهای واقعی و انضمامی زنان جامعه در نظر گرفته شود و در مجموع گامی رو به جلو در حوزه زنان است.
وی درباره علت تغییر واژه خشونت به سوء‌رفتار در این لایحه گفت: خواستیم از لحاظ تبارشناسی، واژه با ادبیات خودمان هم‌خوانی داشته باشد.
رحمانی در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر عدم توجه به بنیاد خانوده در «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» گفت: منتقدان به جای کلی‌گویی باید بگویند از کدام بند این لایحه به چنین نتیجه‌ای رسیده‌اند؟ مغایرت با شرع، صرفا نظر شخصی منتقدان است.
وی درباره خانواده محور بودن لایحه نیز گفت: در لایحه تاکید شده است که اصل ۱۰ قانون اساسی که محوریت آن موضوع خانواده است باید رعایت شود.
تصویب قانون برای حمایت از زنان، از مطالبات بیش از سه دهه‌ای رهبر معظم انقلاب بوده است، ایشان در دیدار دی ماه ۱۴۰۲ با جمعی از بانوان با اشاره به «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» خاطر نشان کردند: «این قانون باید دنبال شود و ما هم سفارش می‌کنیم تا مجازات سختی برای مردانی که محیط خانه را برای زن ناامن می‌کنند، در نظر گرفته شود».
حال که مجلس شورای اسلامی تا این حد به تصویب این لایحه نزدیک شده آیا باز زنان منتظر بمانند؟ و آیا وجود یا عدم وجود امنیت زنان در کشور منتظر تصویب این لوایح خواهد بود؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=22975
  • 40 بازدید

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.