• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024

سر تیتر اخبار

نمایی از زندگی سیاه کارگران در «چوار»/ سه خودکشی در طول یک هفته رشد ۳برابری وصول درآمد های نفتی در دولت سیزدهم انجام پروازهای اربعین توسط ۱۶ شرکت/ ۴ هزار پرواز فقط از تهران جزئیات امتیازات برای ورود بدون کنکور محکومیت حمله رژیم اسراییل به بندر حدیده یمن افزایش حقوق بازنشستگان تصویب شد ادامه محدودیت‌های برق؛ فرمان ایست به جهش تولید واردات خودروهای دست دوم شامل چه کسانی می شود؟ عدم پاسخگویی شهرداری تهران به تذکر درباره سامانه شهرزاد هشدار قرمز توانیر به مردم برای مصرف برق / قطع برق و اعمال خاموشی؟! آئدس را بیشتر بشناسیم/ احتمال ابتلای مجدد به تب دانگی وجود دارد؟! محسن قدیری: شرکت نفت اصفهان همانند شرکت شِل خواهد شد برای امان از گزیده شدن پشه آئدس لباس رنگ شاد بپوشید/ آیا تب دانگی در حال گسترش و همه گیری است؟! لایحه انحلال شرکت یادمان سازه بررسی شد تحقق احیای بافت فرسوده با پیش بینی بسته های تشویقی /بافت فرسوده با مشارکت  شهروندان و دستگاه ها احیا می شود در استان اصفهان شرایط رشد برای پشه آئدس وجود ندارد آقای رئیس جمهور،راهی سخت پیش رو دارید مردم را نا امید نکنید مسعود پزشکیان، منتخب مردم را بیشتر بشناسید دکتر «مسعود پزشکیان» نهمین رئیس جمهور ایران شد / سعید جلیلی با اختلاف از رقابت حذف شد واریز علی‌الحساب ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان

بایگانی‌ها دانشنامه - عصر تحلیل

09اسفند
انرژی زیست توده « Biomass Energy » چیست و چه کاربردهایی دارد؟
در دانشنامه عصر تحلیل بخوانید:

انرژی زیست توده « Biomass Energy » چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مردم از انرژی زیست توده – انرژی موجودات زنده – استفاده می کردند، زیرا اولین همونیدها برای اولین بار آتش چوب را برای پخت و پز یا گرم نگه داشتن می ساختند. امروزه از زیست توده برای سوخت ژنراتورهای الکتریکی و سایر ماشین آلات استفاده می شود.

27دی
منشور کوروش کبیر اولین بیانیه ی حقوق بشر است؟
در دانشنامه عصر تحلیل بخوانید:

منشور کوروش کبیر اولین بیانیه ی حقوق بشر است؟

02دی
آمونیاک چیست و چه کاربردهایی دارد؟
در دانستنی های عصر تحلیل بخوانید:

آمونیاک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

11تیر
درباره صائب تبریزی بخوانید
در دانشنامه عصر تحلیل :

درباره صائب تبریزی بخوانید

 صائب تبریزی یکی از شاعران توانمند عهد صفویه و طلایه‌دار سبک هندی به شمار می‌رود که با سرودن شعرهایی در قالب غزل؛ گام های استواری را در مسیر تحول شعر این مرز و بوم برداشت به گونه‌ای که تمامی آداب و فرهنگ توده‌های مردم در شعر صائب تجلی یافته و از این نظر او یگانه است.

11تیر
غلامحسین محسنی اژه‌ای
دانشنامه عصر تحلیل بخوانید:

غلامحسین محسنی اژه‌ای

غلامحسین محسنی اژه‌ای به عنوان یکی از افراد تاثیرگذار در قوه قضاییه محسوب می‌شود که مسوولیت‌های مهمی همچون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم، دادستان کل کشور و معاون اولی قوه قضاییه را در کارنامه خود دارد.

21فروردین
نگاهی بر زندگی امیر سپهبد صیاد شیرازی
در این شماره دانشنامه بخوانید:

نگاهی بر زندگی امیر سپهبد صیاد شیرازی

در این شماره از دانشنامه عصر تحلیل به مناسبت شهادت سپهبد علی صیاد شیرازي به صورت اجمالی و مختصر به زندگی این شهید والا مقام می پردازیم.

02اردیبهشت
درباره عبدالحسین زرین‌ کوب

درباره عبدالحسین زرین‌ کوب

عبدالحسین زرین‌کوب ادیب، مورخ، اسلام‌شناس و ایران‌شناسی محسوب می‌شود که مفاهیم والای آثار بزرگان ادبیات از جمله حافظ، مولانا، نظامی گنجوی، خاقانی و... را در آثار متعدد خود در حوزه‌ نقد ادبی تفسیر و تشریح کرد و نگاهی منتقدانه و عالمانه به میراث ادبی ایران زمین داشت.

01اردیبهشت
درباره علی اکبر شهنازی

درباره علی اکبر شهنازی

علی اکبر شهنازی از استادان بزرگ تارنوازی ایران زمین است که بیش از هفت دهه آموزش ردیف موسیقی را برعهده داشت. ضربی‌های تکـنیکی شهـنازی بهـترین الگـو برای تارنوازان امروزی به منظور دستیابی به ظرایف موسیقی ایرانی به شمار می‌آید.

01اردیبهشت
درباره نوروز

درباره نوروز

نوروز بهترین و زیباترین جشن از آیین‌های ایرانیان از عهد باستان تاکنون به شمار می‌رود و پیام آن همانا صلح، مهربانی و سخاوتمندی است. باید آن را آنگونه که در تاریخ پیشینیان بدان اشاره شده و از روی مشاهده آثار تاریخی و فرهنگی ایران زمین شناخت و با درس گرفتن از گذشتگان این سنت دیرینه را حفظ کرد.

01اردیبهشت
درباره عبدالحسین سپنتا

درباره عبدالحسین سپنتا

عبدالحسین شیرازی مشهور به سپنتا از پیشگامان تولید فیلم و شکل‌گیری صنعت سینما در ایران به شمار می‌آید که در ۱۳۱۲ خورشیدی موفق شد، نخستین فیلم ناطق سینمای ایران با نام دختر لر را به نمایش درآورد تا جایی که برخی مورخان وی را به عنوان پایه‌گذار سینما در ایران لقب داده‌اند.

01اردیبهشت
درباره علیرضا افتخاری

درباره علیرضا افتخاری

علیرضا افتخاری یکی از محبوب‌ترین خوانندگان موسیقی ایران به شمار می‌رود که برخی پژوهشگران و اساتید این حوزه، وی را به عنوان برترین خواننده پس از انقلاب نامیده‌اند. به جهت جسارت و شجاعت افتخاری در آزمودن مقام‌ها و سبک‌های مختلف موسیقیایی پاپ و سنتی به وی لقب مردهزارچهره موسیقی ایران نیز داده شده‌است. افتخاری در ۱۳۸۹ موفق به اخذ نشان چهره‌های ماندگار شد.

01اردیبهشت
درباره احمد آرام

درباره احمد آرام

احمد آرام مترجمی که با زبانی شیوا و نثری استوار زندگی خود را صرف ترجمه کتاب‌های متعددی به فارسی کرد. وی تبحر و مهارت فراوانی در معادل‌یابی سنجیده و درست برای اصطلاحات بیگانه داشت و از این جهت ترجمه‌های او دقیق و راه‌گشا بود.

01اردیبهشت
درباره رافائل سانزیو

درباره رافائل سانزیو

رافائل سانزیو یکی از چهره‌های هنری پیشتاز کلاسیک دوره‌ اوج رنسانسِ ایتالیا به شمار می‌رود که بیشتر به خاطر نقاشی‌هایی که از مریم مقدس کشیده، شهرت دارد. وی به همراه میکل‌آنژ و لئوناردو داوینچی، سه‌گانه استادان بزرگ دوران خود را تشکیل می‌دهند.

27اسفند
درباره سیامند رحمان

درباره سیامند رحمان

سیامند رحمان ورزشکار بلندآوازه کشور به شمار می‌رود که بالاترین رکوردهای جهانی در وزنه برداری قدرتی معلولین به نام او ثبت شده است. وی با توانایی بالای خود و با وجود محدودیت جسمانی قهرمانی نشان‌های زرین بسیاری را از آن خود کرده‌است.

26اسفند
درباره ‌جری لوئیس

درباره ‌جری لوئیس

جری لوئیس از جمله محبوب‌ترین و مشهورترین کمدین‌های سینمای جهان به شمار می‌آید که منتقدان اروپایی لقب «سلطان کمدی» را در زمانی که تنها در آمریکا یک ستاره پولساز بود به وی اعطا کردند. حمید قنبری دوبلور آثار وی، نقش بسزایی در شناساندن و محبوبیت او در میان ایرانیان داشت.

25اسفند
درباره آلبرت انیشتین

درباره آلبرت انیشتین

آلبرت انیشتین یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان سده بیستم است که باعث شد، دوران طلایی فیزیک جهان شکل بگیرد. این نابغه آلمانی با توسعه‌ فرمول مشهور ارتباط جرم و انرژی نام خود را در تاریخ علم ثبت کرد.

06اسفند
درباره ویلیام وردزورث

درباره ویلیام وردزورث

ادبیات رمانتیک در انگلیس زمانی شکل گرفت که دسته کوچکی از شاعران این کشور، نخستین اشعار رمانتیک کامل را به وجود آوردند در میان این عده مشهورتر از همه ویلیام وردزورث است که او را شاعر طبیعت نیز می‌نامند. وردزورث همچنین به ملک الشعرا و طلایه‌دار جنبش رمانتیک در ادبیات انگلیس نیز شهرت دارد.