به گزارش عصر تحلیل، چشمانداز زنان در فناوری در حال تحول است و فرصتهای بیشتری در حال ظهور است، اما موانع قابل توجهی نیز وجود دارد. تلاشهای مداوم برای اطمینان از دسترسی و نمایندگی برابر در صنعت فناوری ضروری است. موانعی که در استان اصفهان نیز همیشه از سوی شرکت های دانش بنیان و استارتاپی مطرح می شود و به نوعی به گلایه ایی روزمره مطرح شده است.
دعوت از بانوان استارتاپی، نخبگان و دانشجویان خلاق در استانداری اصفهان را می توان به نوعی نقطه عطف ورود این استان به اصلاح مقوله خودباوری و رفع موانع بانوان نخبه در ظهور و بروز خلاقیت های بعضا نهفته دانست که به گفته اکثر آنها کمتر کسی اجازه حتی بیان مشکلاتشان را در جمع نهادهای حاکمیتی داده بود.
فعالان استارتاپی و دانش پژوهانی که چند ساعتی را میهمان مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان بودند و به درد و دل و ابراز گلایه حتی ایجاد راهکارهای خلاقانه در حوزه های مختلف پرداختند.
ظرفیت بانوان باید به خوبی به آن پرداخته شود
جمالی نژاد استاندار اصفهان در ابتدای جلسه پس از شنیدن بخشی از صحبتهای بانوان ۲۹ سال تجربه خود در بخشهای مختلف مدیریتی در کشور را یک فرصت برای خود دانست و افزود: طی سالهای اخیر شاهد بودیم ظرفیتهای بالقوه ایی در بین بانوان کشور و حتی استان وجود داشته که متاسفانه به دلایل عدیده به خوبی به آن پرداخته نشده و مقفول مانده است.
موضوع خروج بانوان از کشور بدلیل بی توجهی به توانایی آنها دیگر بخشهای صحبتهای مهدی جمالی نژاد بود. وی در این خصوص گفت: باید سازوکارهای مؤثر برای جذب و حمایت از نخبگان در کشور باشد در غیر اینصورت بدون چنین چارچوبهایی، عدم شناسایی بانوان برجسته میتواند به طور ناخواسته منجر به خروج آنها از کشور برای رشد و وشکوفایی آنها شود.
شبکه قوی برای شناسایی بانوان نخبه نداریم
وی عدم وجود یک شبکه قوی برای شناسایی بانوان نمونه را مشکلی اساسی دانست و در این رابطه خاطرنشان کرد: دستاوردهای نوآورانه کارآفرینان و نخبگان خانم پتانسیل حل بسیاری از چالشهای منطقهای و ملی را دارند اما متاسفانه شبکه ای منسجم و منظم از بانوان نخبه، فناور و کارآفرین استان نداریم و باید برای این موضوع نیز تدابیر جدی توسط مدیران مربوط اندیشیده شود.
به گفته وی کمبود ارتباطات موثر در توسعه خلاقیتهای فردی و گروهی بانوان برای بهرهبرداری از این قابلیتها باعث نگرانی است و باید بر لزوم تقویت این ارتباطات بیشتر دقت شود.
حرکت به سمت شهرهای دانش محور
جمالینژاد در این جلسه حرکت به سمت شهرهای دانشمحور را مورد بحث قرار داد و تاکید کرد: نگاه و نگرش ها در دنیا تغییر یافته است، جایی که موتور رشد و توسعه به وسیله دانش خود هدایت میشود.
او به مشارکتهای قابل توجه بانوان در این حوزه اشاره کرد و نقش محوری آنها در پیشبرد این ابتکارات را بی بدیل دانست.
برنامههای پیشران برای توسعه کریدور علم و فناوری در اصفهان، بهرهبرداری از قدرت نرم دانشی در استان با استفاده از قابلیتهای استثنایی بانوان و معرفی اصفهان به عنوان شهر هوشمند، گردشگر محور و حامی انرژی های تجدید پذیر از دیگر نکاتی بود که مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در ادامه صحبتهای خود در این جلسه به آن اشاره کرد و نقش بانوان را در همراهی دولت چهاردهم در تحقق این موارد بسیار جدی و ضروری دانست.
گفتنی است این جلسه با حضورمدیرکل روابط عمومی، مدیرکل بانوان استانداری، نماینده شهرداری و شورای اسلامی شهرو حضور بیش از ۱۰۰ بانوی نخبه و استارتاپی به عنوان نمایندگان بانوان استان با محوریت شناسایی و بررسی مشکلات و ایجاد راهکار برای بانوان نخبه و فناور در محل استانداری اصفهان برگزار شد.
انتهای پیام/