به گزارش عصر تحلیل، اصغر برشان در گفتگو با ایلنا می گوید: تلاش می کنیم برنامه توسعه ششم در حوزه کارگری را عملیاتی کنیم، کسی جواب نمی دهد. تلاش می کنیم ۸۹ هزار میلیارد تومان بودجه ای که به جامعه کارگری وعده داده بودند را در لایحه بودجه قرار دهیم و نقدی اش کنیم، کسی همراهی نمی کند. می دویم همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را اجرایی کنیم، برای بازنشستگان کشوری و لشکری اجرایی می شود و مستمری بگیران تامین اجتماعی بلاتکلیف می مانند.
وی ادامه می دهد: در لایحه دولت ده خطر جامعه کارگری را تهدید می کند. یکی از آن ها تبعیض بین بازنشستگان کشوری و لشکری با بازنشستگان تامین اجتماعی است. دوم اخذ مالیات از بازنشستگان است که هیچ زمانی آن را تجربه نکرده بودیم.
دبیراجرایی خانه کارگر استان اصفهان با اشاره به قانون اخذ مالیات از بازنشستگان اضافه می کند: شاغل و بازنشسته تامین اجتماعی درحالی باید زین پس مالیات پرداخت کند که تورم لجام گسیخته خط فقر را به ده میلیون تومان رسانده است. طبق این لایحه کارگران و مستمری بگیران که بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان دریافتی دارند ۱۰ درصد، دریافتی ۱۰ تا ۱۵ میلیون در ماه پانزده درصد و ۱۵ میلیون تومان حقوق به بالا در ماه باید ۲۰ درصد مالیات پرداخت کنند.
وی تصریح می کند: به این فکر نمی کنند، فردی که یک عمر برای داشتن رفاه در بازنشستگی اش سالها زحمت کشیده و اضافه کاری کرده تا پایه حقوق بازنشستگی اش بالا باشد، دویست هزار تومان حداقل باید مالیات بدهد. چرا؟
برشان با بیان اینکه حذف ارز چهار هزار و دویست تومانی بدترین اتفاق ممکن است می گوید: نتیجه حذف ارز دولتی فقییرتر کردن فقرا، خدشه دار کردن مایحتاج عمومی و سوء تغذیه جامعه مزد بگیراست.
وی ادامه می دهد: می گوییم مزد کارگر باید بر مبنای ماده ۴۱ قانون باشد؛ متاسفانه در برابر آن دولت طرح افزایش پلکانی ۱۰ تا ۲۵ درصد را درنظر می گیرد که به این ماده قانونی ربطی ندارد. افزایش پلکانی حقوق مربوط به افرادی است که دستمزد شان بالا است و با افزایش تورم، حقوق شان را پلکانی افزایش می دهند. قطعا افزایش حقوق پلکانی برای مزدبگیران تامین اجتماعی فاجعه است.
دبیر خانه کارگر اصفهان خاطرنشان می کند: می گوییم بودجه باید انقباضی بسته شود، بعد دولت دریافت مالیات از حقوق بگیران و بازنشستگان را مطرح می کند؛ درحالیکه فقط فشار بر جامعه حقوق بگیر است، زیرا بنا بر آمار خودشان نسبت به بودجه ۱۴۰۰، ۶۲ درصد بودجه سال آینده از سهم مالیات اضافه شده است. در این حالت فشار بر اقشار حقوق بگیر است، زیرا عنان و اختیار حقوق شان در دست دولت بوده و قبل از پرداخت مالیات اش را بر می دارد.
وی ادامه می دهد: می گویند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای پیشگیری از رانت است، ولی نمی گویند چه کسی رانت اش را گرفته است؟ در این حالت تکلیف دارو و درمان چه می شود؟ می گویند ارز دارو را می دهیم، درحالیکه پیش از این ارز بسیاری از داروها را حذف کرده اند و مسیردرمان فقط به دارو ختم نمی شود. بیمار به تجهیزات پزشکی، تخت بیمارستانی و خدمات درمانی دیگر نیز نیازمند است و حذف ارز دولتی پروسه درمان را به مخاطره می اندازد.
برشان تاکید می کند: با روند موجود و بدون نگاه سیاسی، در برهه ای به سرمی بریم که باید با دنیا تعامل داشته باشیم. همه دنیا که قصد استعمار ما را ندارند! پس برای رهایی از این شرایط باید با دنیا به جز کشورهای مزدور ارتباط برقرار کرده تا شرایط اقتصادی را بهبود ببخشیم.