به گزارش عصرتحلیل از اصفهان، غلامرضا اخوان فرید رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار و توسعه اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی اصفهان در ابتدای این نشست اظهار داشت: متأسفانه با وجود تزریق نقدینگی زیاد به جامعه، هنوز با نرخ بیکاری بالایی مواجه هستیم و مشخص است اجزای گوناگونی که میتوانند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت دربیاورند با یکدیگر هماهنگ نیستند. از طرف دیگر تحریمها بر مشکلات اقتصاد کشورمان افزوده و میطلبد امکانات و منابع موجود به درستی در راستای رفع معضل اشتغال بهکار گرفته شود.
وی با اشاره به توسعه اشتغال در حوزه استارتاپها در کشورهای پیشرفته دنیا با وجود صنایع بزرگ افزود: در کشورمان نیز تسهیلات خوبی برای شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای نوپا در نظر گرفته شده که میتواند به کمک نیروی جوان، خلاق و پرانرژی این حوزه بیاید.
اخوان فرید با ابراز خرسندی از تشکیل کمیته کسبوکارهای نوپا در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: فکر و اندیشه، سرمایه اصلی شرکتهای دانشبنیان است و باید برای تأمین منابع مالی این شرکتها نیز راهکارهایی بیاندیشیم و این موضوع قابلیت طرح در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان را دارد. امیدوارم برنامههای کمیته کسبوکارهای نوپا بهخوبی پیش برود و این کمیته به الگوی خوبی در کشور تبدیل شود.
رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار و توسعه اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی ادامه داد: در اصفهان افراد خوشفکر زیادی داریم و امیدوارم همکاری و همفکری این افراد متخصص به نتایج خوبی از جمله افزایش نرخ اشتغال استان منجر شود.
برگزاری نمایشگاه سالانه فناوری و نوآوری در اصفهان
روحالله میرزاامیری، دبیر منطقه ویژه علم و فناوری استان و مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: در گذشته از حوزه دانشبنیان حمایتهایی بهصورت گلخانهای انجام میشد که البته نتیجه هم میداد اما منجر به ایجاد یک اکوسیستم نمیشد. هماکنون در حوزه اقتصاد مبتنی بر فناوری و نوآوری اکوسیستم تشکیل ندادهایم، اما اجزا و افراد بسیار قدرتمندی در این حوزه داریم که میتوانند با افراد همتراز خود در دنیا رقابت کنند، ولی این اجزا به دلیل نبود اکوسیستم ارتباط ماندگار و پایایی با یکدیگر ندارند. به همین دلیل در منطقه ویژه علم و فناوری استان از ابتدای سال جاری با نگاهی متفاوت در جهت ایجاد این ارتباط و در ادامه ماندگار کردن این ارتباطات گام برداشتهایم.
وی با تشریح اجزای گوناگون اکوسیستم مرتبط با اقتصاد مبتنی بر فناوری و نوآوری ادامه داد: عدم شناخت فعالان اقتصادی از یکدیگر بهخصوص در حوزه فناوری و نوآوری یکی از ضعفهای موجود در استان اصفهان است و برای رفع این ضعف مقرر شد نمایشگاه فناوری و نوآوری بهصورت سالانه و ثابت در اصفهان برگزار شود. کمیته اجرایی این نمایشگاه تشکیل شده و نخستین دوره نمایشگاه سال جاری و با کمک تمام نهادهای مرتبط استان و مشارکت فعالان هر حوزه برگزار میشود.
میرزاامیری با اشاره به فعالیت ۱۰ کمیسیون تخصصی در اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: از ابتدای سال جاری عنوان توسعه اقتصاد دانشبنیان به نام کمیسیون بهبود محیط کسبوکار اتاق اضافه شد و کمیته کسبوکارهای نوپا نیز ذیل این کمیسیون آغاز به کار کرد تا به رفع موانع موجود در استان بپردازد. همچنین مرکز کسبوکارهای نوپا در واحد توسعه کسبوکار اتاق بازرگانی ایجاد شد که در ادامه با کمیته مربوطه ادغام شده تا نظام مسائل و نظام راهکارهای این حوزه استخراج شود و برگزاری نمایشگاه فناوری و نوآوری استان نیز یکی از دستورکارهای اصلی این کمیته خواهد بود.
دبیر منطقه ویژه علم و فناوری استان تصریح کرد: در جلسات این کمیته قرار نیست سنگ بزرگ برداریم و باید چند هدف اصلی را مشخص کرده و هر بار بر رفع تعدادی از مشکلات تمرکز کنیم. استخراج نظام مسائل و مشکلات هر حوزه و انعکاس آنها به بخش دولتی یکی از کارکردهای اتاق بازرگانی است؛ بنابراین به نظر میرسد در گام نخست با رفع موانعی که در اصفهان هنوز از سر راه برداشته نشده، کمکم انگیزه فعالان حوزه دانشبنیان افزایش مییابد. پس نتیجه جلسات کمیته کسبوکارهای نوپا باید استخراج نظام مسائل و مشکلات باشد.
همچنین علی مهذب، مسئول کمیته کسبوکارهای نوپا اتاق بازرگانی اصفهان با تأکید بر لزوم حضور نمایندگان شرکتهای دانشبنیان در جلسات کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان و شنیده شدن پیشنهادات و نظرات آنها اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان برای رفع بسیاری از مشکلات استان ایده دارند که میتواند در شورای گفتوگو طرح و پیگیری شود.
وی با اشاره به فعالیت انجمنها و تشکلهای گوناگون ذیل اتاق بازرگانی افزود: خیلی اوقات تکصدایی راه به جایی نمیبرد و پارلمان بخش خصوصی میتواند این صدا را بهصورت منسجمتر و کارشناسیشدهتر به گوش بخش دولتی و بدنه حاکمیت برساند.
مهذب توانمندسازی، شبکهسازی، ترویج و شتابدهی را اهداف واحد توسعه کسبوکار اتاق بازرگانی اصفهان دانست و گفت: ظرفیت مدرسه کسبوکار نیز میتواند در اختیار فعالان حوزه کسبوکار و استارتاپی استان قرار گیرد. اتاق بازرگانی در حوزه حمایت از کسبوکارها بهجای تصدیگری بهدنبال تسهیلگری است تا حلقه واسط میان بخش خصوصی و دولتی برای رفع مشکلات این حوزه باشد.
در ادامه این نشست با اشاره به رسالت کمیته کسبوکارهای نوپا اتاق بازرگانی اصفهان از جمله پاسخ به نیاز اعضای اتاق و پاسخ به چالشهای زیستبوم فناوری، اهداف این کمیته شامل احصاء مشکلات اکوسیستم استارتاپی، پیگیری و حل مشکلات احصاشده، همافزایی بنگاههای عضو اتاق با اعضای اکوسیستم، شبکهسازی اعضای اکوسیستم ذیل کمیته و استفاده از ظرفیتهای اتاق در راستای بهبود اکوسیستم تشریح شد.
همچنین تأکید شد اتاق بازرگانی در این زمینه صرفاً نقش واسطهگری و تسهیلگری را بر عهده خواهد داشت.
همچنین فعالان حوزه استارتاپی و نمایندگان شرکتهای دانشبنیان به بیان مشکلات و دغدغههای خود در این حوزه پرداختند. مشکلات مربوط به اینترنت، کارهای جزیرهای و موازیکاریها در اکوسیستم استارتاپی استان، عدم سرمایهگذاری شرکتها و صنایع بزرگ استان در این حوزه، میزان وامهای تخصیصی بانکها به شرکتهای دانشبنیان و لزوم تغییر ساختار ذهنی مسئولان و تصمیمگیران به این حوزه از جمله این دغدغهها بود.
انتهای پیام/