20:36:47
    امر

سر تیتر اخبار

سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد دیدار وزیر صنعت تا گفت و گو با سفیران کشورهای خارجی فرصت همکاری با آفریقا در همه زمینه‌ها از جمله صنایع معدنی و فولادی وجود دارد قبض برق را چگونه محاسبه کنیم + جدول آموزش تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم/ به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند عراقچی: هیچ موضوع دیگر غیر هسته ایی قابل مذاکر نیست / احتمالا دور بعدی مذاکرات شنبه است کشته‌ها به ۲۸ نفر رسید / پزشکیان وارد بندرعباس شد / کمبود دارویی نداریم انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته ازلحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس در امنیت هستند اعلام اسامی اجساد احراز هویت شده انفجار بندر شهید رجایی / حضور هواپیما و بالگرد اطفای حریق در منطقه امکانات درمانی وارد منطقه انفجار شدند / دستور وزیر بهداشت برای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی + عکس بندر شهید رجایی بندرعباس طعمه حریق شد/ آمار مصدومین فوتی ها رو به افزایش است/ نهادهای امداد رسان در تلاش برای خاموش کردن آتش + عکس رئیس جمهور: ساخت میانکاله متوقف شود

8
همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه کلاس F» برگزار شد؛

آینده انرژی کشور نگران کننده است / فولاد مبارکه ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می کند

  • کد خبر : 24980
  • پنج شنبه, ۲۹ آذر ۱۴۰۳--«۱۸:۰۳»
آینده انرژی کشور نگران کننده است / فولاد مبارکه ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می کند

همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» به میزبانی شرکت فولاد مبارکه و با حضور انجمن صنفی نیروگاهی ایران، سندیکای صنعت برق، گروه صنعتی مپنا و تعدادی از کاربران این صنعت در محل سالن نگین سپاهان شهر اصفهان برگزار شد.

به گزارش عصر تحلیل به نقل از اکو انرژی، همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» که از ۲۷ تا ۲۹ آذر ماه در سالن نگین سپاهان شهر با میزبانی و مشارکت شرکت فولاد مبارکه یکی از پیشگامان صنعت نیروگاهی کلاس F برگزار شد، فرصتی شد تا از این طریق شرکت های حاضر در این همایش به تبادل دانش، ارائه دستاوردهای نوین و بررسی چالش‌های پیش‌روی صنعت نیروگاهی بپردازند.

نیروگاه‌های کلاس F به دسته‌ای از نیروگاه‌های ترکیبی چرخه گاز (CCGT) اشاره دارند که از توربین‌های گاز کلاس F استفاده می‌کنند. این توربین‌ها به خاطر کارایی و انعطاف‌پذیری در تولید برق شناخته شده‌اند.

توربین‌های کلاس F برای کار با گاز طبیعی طراحی شده‌اند و به خاطر توانایی خود در ارائه کارایی بالا و کاهش آلایندگی نسبت به فناوری‌های قدیمی‌تر شناخته می‌شوند.

در اواخر دهه ۹۰ نیز ورود به نیروگاههای کلاس F قوت بیشتری گرفت و طبق آمار رسمی تا پایان نیمه ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون ۱۷ واحد نیروگاهی کلاس F به ظرفیت چهار هزار و ۸۰۰ مگاوات به عنوان به‌روزترین توربین‌های نیروگاهی جهان به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است که در این میان می توان به نیروگاه شهید احمد کاظمی فولاد مبارکه، نیروگاه هنگام، نیروگاه سهند، نیروگاه دوکوهه و … اشاره کرد.

تدابیر جدی برای ذخیره سازی انرژی داریم

سید امیر طباطبائیان مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در حاشیه همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به افت فشار شدید گاز در هفته ایی که گذشت، گفت: فولاد مبارکه در هفته گذشته با افت فشار شدید گاز مواجه شد که منجر به توقف بسیاری از خطوط تولید و آسیب به تجهیزات خاص شد. این محدودیت‌ها به ویژه بر روی واحد تولید باکس آنیلینگ تأثیر گذاشت و هزینه‌های جدی را برای شرکت به همراه داشت. با رایزنی‌های متعدد با وزارت نفت، شرکت توانست تا حدی این محدودیت‌ها را جبران کند، اما سهمیه فعلی گاز معادل محدودیت‌های شدید سال‌های گذشته است.

وی همچنین در خصوص تدابیر آینده در خصوص تامین انرژی گفت: برای جلوگیری از تکرار این بحران‌ها، فولاد مبارکه به ذخیره‌سازی آهن اسفنجی و توسعه میادین گازی پرداخته است. این پروژه‌ها به دلیل زمان‌بر بودن نیاز به تدابیر فوری دارند تا از تنش‌های مجدد در آینده جلوگیری شود.

طباطبائیان در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه ورود فولاد مبارکه به تامین انرژی خورشیدی برای خود تامینی یک ضرورت بوده، متذکر شد: فولاد مبارکه از سه سال پیش برنامه‌ریزی برای احداث یک نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را آغاز کرده است. این نیروگاه به عنوان بزرگترین نیروگاه فتوولتائیک کشور شناخته می‌شود و تا کنون ۴۰ مگاوات آن به شبکه متصل شده است، در ادامه توسعه تجدید پذیرها پروژه‌های توربین‌های بادی نیز در دست بررسی و اقدام است که هم اکنون در حال مطالعه هستند که به زودی نیز مراحل اجرایی این پروژه آغاز خواهد شد.

همایش توربین های گازی با هدف کاهش چالش ها

وی با اشاره به همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» افزود:  فولاد مبارکه به دنبال میزبانی همایش توربین‌های گازی کشور، به دنبال هم‌افزایی با صنعت نیروگاهی است. این همایش پس از دو سال وقفه به دلیل کرونا برگزار شد و هدف آن کاهش چالش‌های نگهداری و تعمیرات نیروگاه‌ها است.

دنیا به سمت نیروگاههای با راندمان بالا می رود

سعید محسنی مدیرعامل برق منطقه ایی اصفهان نیز در ادامه این گفت و گو با اشاره به تامین انرژی های پایدار و سبز گفت:  اگر دقت کرده باشید دنیا به سمت تامین انرژی های پایدار و سبز در حال حرکت است و انرژی های تجدید پذیر در راس این مورد در کشورهای مختلف بخصوص توسعه یافته قرار دارد. ورود شرکت فولاد مبارکه برای خود تامینی بخصوص در حوزه تجدید پذیرها یک گام اساسی و رو به جلو در بخش صنعت محسوب می شود. شرکت فولاد مبارکه طی سه سال اخیر با ورود به تاسیس و تامین انرژی در بخش های مختلف نیروگاهی بخصوص تجدید پذیرها که به نوعی بزرگترین پروژه کشوری در این حوزه است، حرکت مثبتی در خود تامینی برداشته است و باید این مقوله در دیگر صنایع بزرگ با در نظر گرفتن منطقه و موقعیت آنها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: واقعیت این است که در حال حاضر ناترازی قابل توجهی در هر دو بخش سوخت و برق وجود دارد و نمی توان مشکل را کاملا معطوف به وزارت نیرو یا وزارت نفت دانست. در تابستان با محدودیت تولید برق به دلیل ظرفیت نیروگاه‌ها مواجه بودیم و در زمستان هم با کمبود گاز برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها روبرو شدیم. به طور متوسط، ۹۰ درصد مصرف سوخت نیروگاه‌ها گاز بوده که اکنون به حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.

فولاد مبارکه پیشرو در خود تامینی انرژی

محمد اولیا مدیرعامل گروه مپنا نیز در گفت و گویی با اشاره به اینکه توربین‌های کلاس F اکنون ۵ درصد از ظرفیت برق کشور را تشکیل می‌دهد، گفت: گروه مپنا با هدف اطمینان بخشی به کاربران، توسعه فناوری و پشتیبانی از نیروگاه‌های کلاس F را در اولویت قرار داده است. ما در این همایش به بهره‌برداران اعلام کردیم که از سال ۹۵ به این طرف، پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه سرویس و تأمین قطعات لازم برای این نیروگاه‌ها انجام شده است.

وی در خصوص همکاری مپنا با صنایع بزرگ از جمله شرکت فولاد مبارکه مبارکه عنوان کرد: شرکت فولاد مبارکه یکی از پیشروهای در تامین انرژی خود یا همان خودتامینی است. این شرکت با گروه مپنا قراردادهایی برای احداث نیروگاه‌های مستقل خود دارد. به عنوان مثال، پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاباتی که در حال حاضر در حال کار است، نمونه‌ای از این همکاری است و در دیگر پروژه می توان به بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور( آفتاب شرق) فولاد مبارکه اشاره کرد در حال تکمیل و بهره برداری به صورت فاز بندی است.

ورود جدی فولاد مبارکه به تولید برق دلیل اصلی برگزاری همایش

محمد نصیری، رئیس نیروگاه فولاد مبارکه در حاشیه این همایش با بیان اینکه ورود جدی فولاد مبارکه به عرصه تولید برق دلیل اصلی میزبانی از این همایش بوده است گفت: اگرچه قبلاً فولاد مبارکه صرفاً یک نیروگاه داخلی داشت که بخشی از برق مورد نیازش را تامین می‌کرد اما امروز تقریباً با داشتن بیش از ۱۲۰۰ مگاوات (ظرفیت اسمی) نیروگاه حرارتی (به جز ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر این شرکت) به یک ظرفیت نیروگاهی بزرگ در کشور تبدیل شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: ما باید در بخش نیروگاهی برای افق بلند مدت خود در زمینه تامین قطعات و خدمات پیش‌بینی کنیم و روالی بیندیشیم که قابلیت دسترسی این تجهیزات را حفظ کنیم. چرا که خط تولید فولاد مبارکه وابسته به تولید برق داخلی شده و برای حفظ پایداری تولید توربین‌ها و نیروگاه‌های جدید نیاز به توسعه ارتباطات با شرکت‌های توانمند در عرصه تولید و تامین قطعات و خدمات نیروگاهی داریم تا بتوانیم با این ارتباطات، تمهیدات لازم را بیندیشیم و این توربین‌ها به سلامت به کار خود ادامه دهند.

فولاد مبارکه ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می کند

غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری شرکت فولادمبارکه نیز در این همایش اظهار کرد: در حال حاضر ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می‌کنیم، به‌گونه‌ای که قطعی گاز در بسیاری از صنایع کشور موجب توقف تولید شده و می‌توانم به جرات بگویم که در صنعت فولاد کشور تمامی کارخانه‌های تولید آهن اسفنجی به دلیل محدودیت گاز متوقف هستند.

سلیمی یادآور شد: ما به‌عنوان متولیان صنعت کشور نیز می‌توانیم با هم‌افزایی و تصمیم‌سازی در کنار نهادهای حاکمیتی گام‌های موثری برای رفع ناترازی انرژی برداریم که برگزاری همایش‌های تخصصی و علمی مثل همایش امروز نیز ازجمله همین هم‌افزایی‌هاست و این امر می‌تواند نخستین گام باشد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه در ادامه خاطر نشان کرد: صنایع کشور در شرایط ناترازی انرژی می‌توانند دو راهکار انتخاب کنند، نخست آن‌که تولید خود را متوقف کنند که این راهکار عاقلانه‌ای نیست و در وهله دوم برای تأمین انرژی مورد نیاز خود اقدام کنند که فولاد مبارکه راه حل دوم را انتخاب کرده و استراتژی خودتامینی را در پیش گرفته است.

وی ادامه داد: مسیری که فولاد مبارکه در راستای خودتامینی در پیش گرفته را بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا مثل سامسونگ سپری کرده‌اند، به‌طوری که وقتی به توسعه‌یافتگی رسیدند و احساس کردند که به میزان کافی سفارش و توان تولید برای محصول خود دارند اما زیرساخت لازم را ندارند، خودشان اقدام به خودتامینی در زیرساخت‌های خود کردند و این نشان از اهمیت تفکر توسعه‌ای دارد.

سلیمی تفکر تولید و توسعه را مهم دانست و افزود: امروز یک نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاس F در فولاد مبارکه فعال است و در کنار آن نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه نیز، ۴۰ مگاوات برق را وارد مدار کرده و امسال با برق تولید خودش فصل تابستان را سپری کرد و در غیر این صورت، تولید فولاد مبارکه مثل بسیاری از صنایع دیگر متوقف شده بود.

از ظرفیت‌های کشور برای رفع تنگناها استفاده کنیم

ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی نیز با بیان اینکه صنعت برق هیچگاه بدون مشکل نبوده است، اظهار کرد: با تمام شرایط موجود توانمندی متخصصان داخلی باعث شده که مشکلات به موقع حل شود و کشور در تنگنا قرار نگیرد.

وی همچنین تصریح کرد: ما در کشور در تابستان با رشد فزاینده مصرف و محدودیت‌های ظرفیتی رو برو هستیم، سال‌های سال ما در زمستان مشکلی نداشتیم، ظرفیت نیروگاهی به کفایت داشتیم و مشکلی برای تأمین برق در فصول سرد نداشتیم اما حدود ۲ سال است که درگیر محدودیت‌های سوخت در کشور شدیم.

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که در دنیا ادعا در تولید یک سوخت‌های فسیلی را دارد، گفت: یقیناً صلاحدیدهایی در کشور بوده که محدودیت‌ها ایجاد شود، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵ میلیارد متر مکعب گاز تحویل نیروگاه‌ها شده است، طبعاً سوخت مایع جایگزین سوخت گاز در نیروگاه‌ها شده و فرصت ذخیره سازی در مخازن نیروگاهی را به عبارتی از بخش نیروگاهی کشور گرفته است.

وی گفت: ما سال‌های گذشته قطعاً نگران بودیم امسال نیز در حوزه محدودیت انرژی برای نیروگاه‌های کلاس F با توجه به تولید ۲ هزار مگاوات برق، نگرانی داریم و پیش بینی می‌شود که این محدودیت‌ها برای سال آینده و در فصل پیک جدی‌تر شود.

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه یکی از افتخارات کشور ما این است که توانمندان، نخبگان، اندیشمندان و صنعتگران توانا توانسته‌اند مشکلات صنعت را شناسایی و به موقع حل کنند، افزود: بر این اساس ورود تکنولوژی‌های نوین در کشور با تکیه بر توانمندی‌های داخلی بوده که اتفاق افتاده است، زمانی که نیروگاه‌های کلاس F وارد کشور شد، باور داشتیم که بومی‌سازی این نیروگاه‌ها را خواهیم داشت و در این زمینه مپنا قدم‌های بزرگی را برداشته است.

وی با بیان اینکه امیدوارم از ظرفیت‌های کشور برای رفع تنگناها استفاده کنیم، اضافه کرد: ما در کشور با مشکل سوخت، بحث محیط زیست و بحران آب مواجه هستیم و حوزه نیروگاهی با همه این مشکلات درگیر است و باید برای آینده آنها برنامه مشخصی را داشته باشیم.

اسکندری گفت: اگر نتوانیم از تنوع سوخت در نیروگاه بهره ببریم، هشدارهای جدی را خواهیم داشت و در آینده شرایط سخت‌تری از امروز را تجربه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تا سال گذشته بالای ۹۰ درصد از سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها گاز طبیعی بوده است، اضافه کرد: امسال این عدد تا امروز به حدود ۸۹ درصد بوده است و این نشان می‌دهد که گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در حال کاهش است.

وی در ادامه با اشاره به چالش اقتصاد صنعت برق در کشور گفت: اقتصاد صنعت برق باید در کشور مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد، تا زمانی که اقتصاد صنعت برق حل نشود قطعاً در همه حوزه‌ها کار کردن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

گفتنی است همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» به میزبانی فولاد مبارکه با حضور شرکت های بزرگ نیروگاهی و تامین کننده های حوزه انرژی از تاریخ ۲۷ آذرماه برگزار و تا ۲۸ آذرماه ادامه پیدا کرد. در این همایش به بررسی چالش های پیش روی صنعت نیروگاهی با بهره گیری از تجهزات مدرن در پنل های تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحب نظران حوزه انرژی پرداخته شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=24980
  • منبع : اکو انرژی

نوشته های مشابه

25فوریه
در مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز ۲ هزار مگاوات برق مصرف می شود
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی عنوان کرد:

در مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز ۲ هزار مگاوات برق مصرف می شود

22فوریه
ارزیابی میدانی برای ساخت ۵۰۰ ساختگاه نیروگاه تجدید پذیر
گروه‌های کارشناسی ساتبا با همکاری توانیر انجام دادند:

ارزیابی میدانی برای ساخت ۵۰۰ ساختگاه نیروگاه تجدید پذیر

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.