15:35:15
    امروز : سه شنبه - ۳۰ اردیبهشت

سر تیتر اخبار

از گردنه ی عشاق چه می دانید ؟ بهترین روش پخت ماهی برای حفظ امگا سه بهتر است در تابستان کدام عینک آفتابی را بزنیم ؟ آیا بیرانوند به استقلال می‌رود؟ ممنوعیت حمل این وسیله در چمدان زائران حج واتس اپ در این ۳ مدل آیفون دیگر کار نمی کند ارزان‌ترین فصل مسافرت به استانبول فیلم اصغر فرهادی با حضور ستارگانی از سینمای فرانسه جزئیات واردات و توزیع بنزین سوپر / استفاده از کارت سوخت تا کی ادامه دارد؟ ماجرای دستگیری سلطان عینک خاورمیانه چه بود؟! ۵ گزینه برای سرمربی‌ گری استقلال مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید نام محصولات آرایشی که نباید بخرید قتل مظلومانه مجری شبکه افق به دست پسرخاله اش + وصیت نامه ساعات مدارس و زمان برگزاری امتحانات تغییر کرد سیگار گران شد / نرخ انواع سیگار و محصولات دخانیات جزییات سانحه برای بویینگ ۷۳۷ در تهران عکس جالب بکام و تام کروز در جشن تولد ۵۰ سالگی اسطوره پنجشنبه‌ها در این استان‌ها تعطیل اعلام شد خبر افزایش قیمت بسته های اینترنت موبایل ، واقعیت دارد؟

8
در مراسم افتتاح انشعاب خط انتقال خوراک پالایشگاه بندرعباس مطرح شد:

افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی

  • کد خبر : 25087
  • جمعه, ۱۴ دی ۱۴۰۳--«۲۲:۳۹»
افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی

پروژه انشعاب خط لوله گوره به جاسک برای تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس، با هدف کاهش هزینه‌ها، افزایش پایداری تولید و حذف وابستگی به حمل‌ونقل دریایی به سرانجام رسید.

به گزارش عصر تحلیل به نقل از اکوانرژی، در مراسم افتتاح انشعاب خط انتقال خوراک پالایشگاه بندرعباس از خط لوله گوره به جاسک، محمدصادق عظیمی‌فر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، این پروژه را یکی از اقدامات راهبردی در پایداری تأمین خوراک پالایشگاه‌ها عنوان کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: با دریافت انشعاب از خط لوله گوره به جاسک که پیش‌تر به بهره‌برداری رسیده بود، اکنون توانسته‌ایم استفاده‌ای مؤثر و پایدار از این خط داشته باشیم. این پروژه امکان تولید حداکثری فرآورده‌های نفتی با هزینه کمتر را فراهم کرده است.

عظیمی‌فر با تأکید بر اهداف دولت چهاردهم گفت: شرکت ملی پالایش و پخش در مسیر ایفای مأموریت‌های خود، ازجمله رفع ناترازی انرژی و تکمیل زنجیره ارزش سوخت، اقدامات اساسی در دستور کار دارد. از ابتدای استقرار دولت، با تمرکز بر افزایش بهره‌وری و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود، طی ۴ ماه توانستیم تولید بنزین کشور را ۱۰ میلیون لیتر و تولید نفت و گاز را ۱۲ میلیون لیتر در روز افزایش دهیم.

وی با اشاره به طرح‌های آتی شرکت ملی پالایش و پخش افزود: گام‌های میان‌مدت و بلندمدت ما شامل تکمیل طرح‌های کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها و احداث طرح‌های جدید می‎باشد. هدف ما رسیدن به تولید ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و نفت گاز تا پایان دولت است.

معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: همچنین در حوزه مصرف، اقداماتی مانند ارتقای بهره‌وری، بهینه‌سازی مصرف، مقابله با قاچاق سوخت و هوشمندسازی زنجیره تولید تا مصرف را دنبال می‌کنیم.

عظیمی‌فر در خصوص توسعه زیرساخت‌های انتقال خوراک و فرآورده‌های نفتی تصریح کرد:  از ابتدای دولت چهاردهم، سه طرح کلیدی در استان هرمزگان به بهره‌برداری رسید که شامل؛ اتصال پالایشگاه بندرعباس به خط لوله گوره به جاسک، خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی از بندرعباس به رفسنجان به طول ۴۶۰ کیلومتر که فاز زودهنگام آن بهره‌برداری شده و فاز نهایی آن به‌زودی افتتاح خواهد شد است.

وی با بیان اینکه خط لوله سبزآب-ری تا پایان سال عملیاتی می‌شود، مطرح کرد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۳، مجموعاً هزار کیلومتر به خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های کشور افزوده خواهد شد و طول خطوط لوله به ۱۵ هزار کیلومتر خواهد رسید.

تحولی بزرگ در پالایش نفت بندرعباس؛ خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی

احمد هاشمی مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در ادامه این مراسم با اشاره به اهمیت این پروژه، اظهار کرد: این طرح از سه جنبه اقتصادی، استراتژیک و زیست‌محیطی برای مجموعه ما دارای اهمیت ویژه‌ای است.

هاشمی با اشاره به اینکه تنها پالایشگاه کشور هستیم که خوراک پالایشگاه را از طریق چهار فروند کشتی حمل و تأمین می‌کردیم، گفت: این کشتی‌ها از خارک بارگیری شده و به پالایشگاه بندرعباس منتقل می‌شدند.

وی ادامه داد: این فرآیند سالانه هزینه‌ای بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار به شرکت ملی نفت تحمیل می‌کرد که توجیه اقتصادی نداشت و بر همین اساس تصمیم به تغییر روش انتقال خوراک از طریق خط لوله گرفتیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: از جنبه استراتژیک، این روش حمل‌ونقل کشتی‌ها در برخی مواقع تحت تأثیر شرایط بد آب و هوا و مشکلات حمل‌ونقل دریایی قرار می‌گرفت و موجب کاهش تولید پالایشگاه به دلیل کمبود خوراک می‌شد. بنابراین نیاز به ایجاد یک سیستم پایدارتر و مطمئن‌تر برای تأمین خوراک پالایشگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

هاشمی مطرح کرد: پروژه انشعاب خط لوله گوره به جاسک که از سال ۱۳۹۹ آغاز و در سال ۱۴۰۳ به پایان رسید، شامل دو بخش اصلی است. بخش نخست از ایستگاه شماره سه خط لوله گوره به جاسک تا ایستگاه شماره دو واقع در شمال پالایشگاه به طول ۳۷ کیلومتر است که توسط شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران احداث شده و بخش دوم از ایستگاه شماره دو تا مخازن نفت‌خام پالایشگاه به طول تقریبی ۵٫۵ کیلومتر توسط معاونت برنامه‌ریزی، مهندسی و توسعه شرکت پالایش نفت بندرعباس انجام شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با قدردانی از تلاش‌های مسئولان، از جمله معاون وزیر نفت و معاون وزیر نفت، جناب مهندس عظیمی فر، گفت: با پیگیری‌های انجام شده، این پروژه بزرگ و ملی به مرحله تکمیل رسید و به این ترتیب، روش انتقال خوراک پالایشگاه از طریق کشتی به سیستم پایدار و اقتصادی خط لوله تغییر یافت.

وی در پایان تصریح کرد: این پروژه تأثیر بسزایی در افزایش و پایداری تولید شرکت پالایش نفت بندرعباس خواهد داشت و گامی مهم در راستای تقویت امنیت انرژی کشور به شمار می‌رود.

نفت خام با خط لوله به پالایشگاه بندرعباس رسید

محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی و ساختمان نفت ایران نیز در ادامه با اشاره به  پروژه خط لوله گوره به جاسک گفت: این طرح از سال ۱۳۹۸ با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۲ میلیون یورو از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت ملی و ساختمان نفت ایران ابلاغ و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

مشکین‌فام ادامه داد: انشعاب خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس نیز از خردادماه ۱۴۰۲ آغاز و طی ۱۶ ماه تکمیل گردید.

مدیرعامل شرکت ملی و ساختمان نفت ایران افزود: نخستین محموله نفت خام این انشعاب در تاریخ ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ به مخازن پالایشگاه بندرعباس ارسال شد که نقطه عطفی در تأمین پایدار خوراک این پالایشگاه محسوب می‌شود.

وی افزود: برای اجرای این انشعاب، ۳۴ کیلومتر لوله، ۱۱۰ تن آرماتوربندی، هزار و ۱۰۰ متر مکعب بتن‌ریزی، ۷۵۰ متر مکعب قالب‌بندی و ۵۰ کیلومتر کابل برق و ابزار دقیق به کار گرفته شده است.

این طرح الگوی مناسب برای تأمین پایدار خوراک پالایشگاه‌هاست

محمد آشوری، استاندار هرمزگان همچنین در این مراسم گفت: این اقدام را گامی ارزشمند برای تقویت پایداری و بهره‌وری در صنعت نفت و انرژی کشور دانست.

وی اظهار داشت: این اتفاق مبارک، روشی جایگزین برای تأمین پایدار خوراک پالایشگاه‌هاست که با تلاش و همت متخصصان داخلی به سرانجام رسیده است. با این اقدام، نه‌تنها تولید صیانت می‌شود، بلکه بهره‌وری افزایش یافته، هزینه‌ها کاهش پیدا کرده و امنیت انرژی در کشور ارتقا می‌یابد.

آشوری با اشاره به اهمیت این رویکرد در تأمین خوراک برای سایر پالایشگاه‌ها و حتی نیروگاه‌های کشور، افزود: این طرح می‌تواند به امنیت پایدار انرژی در حوزه‌های مختلف از جمله تولید برق و گاز کمک کند و مسیر توسعه پایدار را هموار سازد.

وی همچنین به اهمیت خودباوری و اعتماد به نفس در اجرای پروژه‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: این دستاوردها، نویدبخش پیشرفت‌های بزرگ اقتصادی در صنعت نفت و انرژی کشور است که می‌تواند اهداف ملی و منطقه‌ای توسعه را محقق کند.

استاندار هرمزگان در پایان بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه صنعت نفت و انرژی در آینده تأکید کرد.

بهره‌برداری از انشعاب خط لوله پالایشگاه بندرعباس؛ کاهش هزینه‌ها، افزایش کیفیت

احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، از دیگر سخنرانان این مراسم با بیان اینکه این خط لوله را یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی کشور است، گفت: اجرای چنین پروژه عظیمی نشان‌دهنده توانمندی و عزم نظام برای توسعه زیرساخت‌های حیاتی کشور است.

مرادی با تأکید بر تغییر روش تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس از حمل دریایی به انتقال از طریق خط لوله، این اقدام را کاملاً مقرون‌به‌صرفه و منطقی ارزیابی کرد و افزود: این تغییر موجب می‌شود خوراک به‌صورت پایدار و با سهولت بیشتری به پالایشگاه برسد و در نتیجه، محصولات باکیفیت و پایداری تولید شوند.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امیدواریم این روش در سایر پالایشگاه‌های کوچک و بزرگ نیز اجرایی شود، چراکه این یک نیاز اساسی است.

وی در ادامه به نقش پالایشگاه نفت بندرعباس در تأمین فرآورده‌های نفتی کشور اشاره کرد و گفت: فرآورده‌های این پالایشگاه توانسته‌اند بخش قابل‌توجهی از ناترازی انرژی کشور را جبران کنند. حدود ۵۰ درصد از بنزین کشور از پالایشگاه‌های استان هرمزگان تولید می‌شود و این استان به‌عنوان قطب پالایشگاهی کشور نقشی کلیدی در تأمین انرژی ملی دارد.

مرادی همچنین بر اهمیت مسئولیت اجتماعی صنایع تأکید کرد و با اشاره به اقدامات پالایشگاه نفت بندرعباس در این زمینه، گفت: این پالایشگاه اولویت‌های اجتماعی را در حوزه بهداشت و درمان پذیرفته و از صفر تا صد ساخت بیمارستان کودکان را در استان اجرا کرده است. همچنین در حوزه ورزش نیز اقدامات مؤثری انجام داده و از این بخش که اولویت دوم مسئولیت اجتماعی در استان می‌باشد، استقبال کرده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با بهره‌برداری از این پروژه ملی، شاهد تحولی بزرگ در صنعت نفت و پالایش کشور باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25087

نوشته های مشابه

20آوریل
قرارداد سایت پالایشگاه اصفهان درهرمزگان امضاء شد
 با حضور مدیر عامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان و استاندارهرمزگان صورت گرفت:

قرارداد سایت پالایشگاه اصفهان درهرمزگان امضاء شد

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.