9:36:13
    امروز : یکشنبه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴

سر تیتر اخبار

رشد تصاعدی مصرف برق در اردیبهشت سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد دیدار وزیر صنعت تا گفت و گو با سفیران کشورهای خارجی فرصت همکاری با آفریقا در همه زمینه‌ها از جمله صنایع معدنی و فولادی وجود دارد قبض برق را چگونه محاسبه کنیم + جدول آموزش تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم/ به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند عراقچی: هیچ موضوع دیگر غیر هسته ایی قابل مذاکر نیست / احتمالا دور بعدی مذاکرات شنبه است کشته‌ها به ۲۸ نفر رسید / پزشکیان وارد بندرعباس شد / کمبود دارویی نداریم انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته ازلحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس در امنیت هستند اعلام اسامی اجساد احراز هویت شده انفجار بندر شهید رجایی / حضور هواپیما و بالگرد اطفای حریق در منطقه امکانات درمانی وارد منطقه انفجار شدند / دستور وزیر بهداشت برای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی + عکس بندر شهید رجایی بندرعباس طعمه حریق شد/ آمار مصدومین فوتی ها رو به افزایش است/ نهادهای امداد رسان در تلاش برای خاموش کردن آتش + عکس

2
علیرغم هشدارهای بانکی؛

تله وام‌های جعلی همچنان قربانی می‌گیرد!

  • کد خبر : 25606
  • جمعه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۳--«۲۱:۲۹»
تله وام‌های جعلی همچنان قربانی می‌گیرد!

با وجود هشدارهای مکرر بانک مرکزی و پلیس فتا درباره غیر معتبر بودن استفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی کشور از طریق بسترهای غیر رسمی برای گسترش وام‌های فوری در شبکه‌های مجازی، همچنان این ترفند تعدادی از مردم و متقاضیان را گرفتار می‌کند.

به گزارش عصر تحلیل به نقل خبرگزاری ایسنا، بانک مرکزی اخیراً در یک اطلاعیه به مشتریان بانکی هشدار جدی داده است. این هشدار درباره تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی است که از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی سوءاستفاده می‌کنند. این ترفندهای فریبنده هنوز هم برخی از مردم را به دام می‌اندازند.

به گزارش بانک مرکزی، کانال‌های جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم در بستر سکوی تلگرام فعالیت می‌کنند و از نام بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور سوءاستفاده می‌کنند. این کانال‌ها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب این افراد، تبلیغ و عضوگیری می‌کنند. هموطنان باید توجه داشته باشند که این تبلیغات تله‌ای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مال‌باختگی می‌شود.

طبق اعلام رسمی شبکه بانکی، متقاضیان برای دریافت اطلاعات مرتبط با تسهیلات بانکی باید از طریق مجاری رسمی مانند وب‌سایت‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری اقدام کنند. تنها از این طریق می‌توانند به اطلاعات معتبر و دقیق دسترسی پیدا کنند و از خطر کلاهبرداری‌ها و تله‌های مجازی جلوگیری نمایند.

افزایش وام‌های فوری در بستر مجازی

سرتیپ داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران، اعلام کرد: بر اساس بررسی پرونده‌های جرایم سایبری فقط در شب گذشته، بیش‌ترین پرونده‌هایی که به پلیس فتای تهران بزرگ واصل شده‌اند، مربوط به موضوع پرداخت وام بوده است. افراد سودجو در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام این وام‌ها را تبلیغ می‌کنند و متقاضیان را به دام می‌اندازند.

به گفته او، حتی در شب گذشته در پلتفرم دیوار، تبلیغ نرم‌افزاری به نام «وام‌چی» قرار داده شده بود که پرداخت فوری وام را وعده می‌داد. این تبلیغ، متقاضیان را به سایتی هدایت می‌کرد که باید برنامه یا اپلیکیشنی را نصب کنند. این نرم‌افزار در واقع یک بدافزار است که پس از نصب، به تمامی اطلاعات گوشی کاربران دسترسی پیدا می‌کند. هنگام ثبت نام، اطلاعاتی مانند کد ملی و شماره موبایل متقاضیان را جمع‌آوری کرده و سپس با دسترسی به پیامک‌های کاربران، می‌تواند به حساب‌های بانکی آن‌ها دسترسی یافته و آن‌ها را خالی کند.

دریافت وام تنها از طریق بانک‌ها

رئیس پلیس فتا تهران تأکید کرد که با توجه به اینکه این موضوع به یک شگرد مرسوم تبدیل شده و متأسفانه در فضای مجازی نیز گسترش یافته است، هر گونه درخواست برای دریافت وام باید حتماً از طریق بسترهای رسمی بانک‌ها انجام شود. افرادی که در فضای مجازی نرم‌افزارهای مربوط به وام را ارائه می‌دهند و اطلاعات افراد را جمع‌آوری می‌کنند، بدون شک کلاهبرداران سایبری هستند و هدف آن‌ها کلاه‌برداری است. بنابراین، هموطنان باید نهایت دقت را در این زمینه به کار ببرند.

با توجه به هشدارهای مقامات بانکی و انتظامی کشور در رابطه با هوشیاری شهروندان در جهت استفاده از مجاری رسمی شبکه بانکی کشور برای دریافت وام و تسهیلات و با توجه به فراگیر شدن پدیده وام فوری و گسترش تبلیغات آن، بی شک عدم اقدام از طریق منابع رسمی و مجاری معتبر نظام بانکی کشور، خطر کلاه برداری و سوءاستفاده از شهروندان، باید بیش از هر زمانی مورد توجه متقاضیان دریافت تسهیلات قرار بگیرد.

با این حال، ضرورت ساماندهی پلتفرم‌های داخلی که امکان نظارت بر آن‌ها وجود دارد، بدون شک یک الزام اساسی است. زیرا وقتی تبلیغاتی در پلتفرم‌های داخلی ارائه می‌شود، برداشت عمومی از رسمی بودن آن است. بدون شک، باید اقدامات پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی در نظر گرفته شود. این اقدامات می‌تواند باعث کاهش مراجعه به مراجع قضایی و انتظامی کشور شود.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25606

نوشته های مشابه

07فوریه
دلایل تلاطم بازار ارز چیست؟
پنج عامل مؤثر در نوسانات ارزی اقتصاد ایران عبارت‌اند از:

دلایل تلاطم بازار ارز چیست؟

23ژوئن
برترین کشور دنیا در زمینه تراکنش های مالی هستیم
در آیین رونمایی از ریال دیجیتال مطرح شد:

برترین کشور دنیا در زمینه تراکنش های مالی هستیم

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.