11:28:14
    امروز : شنبه - ۱۳ اردیبهشت -

سر تیتر اخبار

سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد دیدار وزیر صنعت تا گفت و گو با سفیران کشورهای خارجی فرصت همکاری با آفریقا در همه زمینه‌ها از جمله صنایع معدنی و فولادی وجود دارد قبض برق را چگونه محاسبه کنیم + جدول آموزش تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم/ به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند عراقچی: هیچ موضوع دیگر غیر هسته ایی قابل مذاکر نیست / احتمالا دور بعدی مذاکرات شنبه است کشته‌ها به ۲۸ نفر رسید / پزشکیان وارد بندرعباس شد / کمبود دارویی نداریم انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته ازلحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس در امنیت هستند اعلام اسامی اجساد احراز هویت شده انفجار بندر شهید رجایی / حضور هواپیما و بالگرد اطفای حریق در منطقه امکانات درمانی وارد منطقه انفجار شدند / دستور وزیر بهداشت برای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی + عکس بندر شهید رجایی بندرعباس طعمه حریق شد/ آمار مصدومین فوتی ها رو به افزایش است/ نهادهای امداد رسان در تلاش برای خاموش کردن آتش + عکس رئیس جمهور: ساخت میانکاله متوقف شود

2

توان تولید مرغ در کشور به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد

  • کد خبر : 25579
  • جمعه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۳--«۲۱:۴۵»
توان تولید مرغ در کشور به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد

طبق گفته مسئولان صنعت طیور، ایران یکی از ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در جهان محسوب می‌شود.

به گزارش عصر تحلیل به نقل باشگاه خبرنگاران جوان، طبق آمار، پتانسیل و ظرفیت تولید مرغ در صنعت مرغداری کشور به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد. با در نظر گرفتن سرانه مصرف و نیاز حداکثر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن مرغ در کشور، می‌توان با بازاریابی مناسب در صادرات به نتایج مطلوب دست یافت.
تا اوایل سال گذشته، تامین ذخایر استراتژیک از طریق واردات انجام می‌شد، اما خوشبختانه با سیاست وزارت جهاد کشاورزی در افزایش حجم جوجه‌ریزی‌ها، از اواخر سال گذشته به صادرکننده مرغ تبدیل شده‌ایم.

قرار بود با جوجه‌ریزی ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه مرغ، ۱۰ میلیون قطعه آن صادر شود، اما مسئولان در شهریور ماه به دلیل نوسانات مقطعی صادرات را متوقف کردند. این اقدام ممکن است اعتبار صادرکنندگان در بازارهای هدف را خدشه‌دار کند و رقبا بلافاصله جایگزین شوند. با این حال، خوشبختانه از نیمه دوم سال گذشته، به دلیل سیاست‌های مسئولان، کمبودی در عرضه مرغ و تنظیم بازار داخلی نداشتیم.

آمارها نشان می‌دهند که میزان جوجه‌ریزی‌ها در ۶ ماهه نخست سال و سه ماهه فصل پاییز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته است. پیش‌بینی می‌شود که در زمستان، میزان رشد از این رقم هم بالاتر باشد، چرا که در دی‌ماه بیش از ۱۶۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است.

جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی تهران، اعلام کرده بود که طبق آمار، بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام می‌شود. همچنین، در دی‌ماه بیش از ۱۶۱ میلیون قطعه جوجه‌ریزی شده است که گوشت آن در ایام پایانی سال وارد بازار خواهد شد. بنابراین، انتظار می‌رود که نوسان و مشکلی در حوزه بازار و عرضه وجود نداشته باشد.

برادری به مازاد تولید گوشت مرغ در کشور اشاره کرد و افزود: خرید حمایتی به قیمت ۹۰ هزار تومان از مرغدار صورت می‌گیرد و با قیمت ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

در حال حاضر، هیچ طرحی برای صادرات مرغ در دست اجرا نیست

سیدفرزاد طلاکش، دبیر فدراسیون طیور، اعلام کرد که طبق گزارش‌های وزارت جهاد و اتحادیه‌های صنفی، امسال تولید مرغ مازاد بر نیاز کشور بوده است. با این حال، علی‌رغم درخواست اتحادیه مرغداران گوشتی و زنجیره تولیدی برای صادرات، دولت به دلیل نگرانی‌های مرتبط با تنظیم بازار، مجوز صادرات را صادر نکرده است.

او توضیح داد که گوشت مرغ موجود، نتیجه جوجه‌ریزی‌های دو ماه قبل است و از نظر تعداد جوجه، وزن مرغ و تأمین نهاده‌ها مشکلی وجود ندارد. با این حال، تولیدکنندگان مرغ گوشتی مجبورند گوشت مرغ را با قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام شده عرضه کنند و این موضوع منجر به زیان آن‌ها می‌شود. امید است که این وضعیت باعث رهاکردن تولید توسط تولیدکنندگان نشود.

طلاکش با بیان اینکه هیچ مشکلی در زمینه جوجه‌ریزی و تأمین نهاده دامی وجود ندارد، افزود: با توجه به ذخایر پشتیبانی که ناشی از واردات مرغ در ابتدای سال و همچنین خرید حمایتی از مرغداران است، مشکلی در این زمینه نداریم. با این حال، تولیدکنندگان نگرانی‌هایی دارند که انتظار می‌رود این نگرانی‌ها به زودی برطرف شود.

دبیر فدراسیون طیور، با انتقاد از عدم ثبات و پایداری در صادرات مرغ، بیان کرد که آمارها نشان می‌دهد از ابتدای سال تاکنون مجموع صادرات مرغ به ۲۰ هزار تن نرسیده است. وی افزود: در حالی که ما در سال اول صادرات هستیم، حداقل باید ماهانه ۵ هزار تن مرغ صادر شود، اما دولت همانند تخم‌مرغ، اطمینان کافی برای تعیین یک عدد مشخص برای صادرات نداشته است. در حال حاضر، هیچ برنامه‌ای برای صادرات مرغ وجود ندارد.

بر اساس این گزارش، ایران با تولید سالانه بین ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن مرغ، جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در جهان قرار دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که با استفاده حداکثری از ظرفیت تولید، امکان ارتقای این رتبه و جایگاه وجود دارد. همچنین، با احتساب شرایط تولید فعلی، پتانسیل صادرات ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن مرغ به بازارهای هدف نیز قابل دست‌یابی است.

قابلیت تولید ۳ میلیون تن مرغ در کشور فراهم است

حبیب اسداله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن مرغداران، اظهار کرد که میزان تولید در کشور باید به اندازه نیاز بازار تنظیم شود. کاهش تولید می‌تواند منجر به ضرر و زیان مصرف‌کنندگان شود، در حالی که افزایش بیش از حد تولید می‌تواند به واحدهای مرغداری آسیب برساند. بنابراین، تولید باید به صورت هوشمندانه انجام شود تا نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده دچار مشکل نشوند.

او توضیح داد که به دلیل پرداخت یارانه به نهاده‌های دامی، تولید مازاد بر نیاز کشور صورت گرفته است. این امر منجر به هدررفت ارز واردات نهاده‌های دامی می‌شود. به نظر می‌رسد که مدیریت تولید به‌درستی انجام نمی‌گیرد و به شکلی عمل می‌شود که تولید دچار آسیب می‌شود.

اسدله نژاد توضیح داد که نیازی به تولید ماهانه ۱۶۰ میلیون قطعه مرغ وجود ندارد. او افزود که در شرایطی که تخم‌مرغ نطفه‌دار و نهاده‌ها با ارز دولتی وارد می‌شوند، تولیدکنندگان با مازاد جدی روبرو هستند. این سیاست حجم تولید عملاً به تولیدکنندگان آسیب می‌زند.

این مقام مسئول اشاره کرد که جوجه‌ریزی ماهانه ۱۶۰ میلیون قطعه مازاد بر نیاز است و نیاز به این حجم تولید وجود ندارد. او توضیح داد که با توجه به اینکه ۹۰ درصد نهاده‌ها وارداتی هستند، حداکثر نیاز جوجه‌ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه و در ایام پایانی سال حداکثر ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تن است. هدررفت یارانه دولت برای واردات یکی از مشکلات اصلی این وضعیت است.

نایب رئیس کانون انجمن‌صنفی مرغداران گوشتی گفت: بر اساس آمار، سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرغ در کشور مصرف می‌شود. با این حال، میزان تولید بیش از این رقم و معادل ۳ میلیون تن است، ولی در حال حاضر کمتر از این میزان تولید می‌شود. او تاکید کرد که صدور مجوزهای جدید بدون کارشناسی دقیق صورت می‌گیرد و این امر به تولید آسیب می‌رساند.

با توجه به افزایش حجم جوجه‌ریزی‌های اخیر و تولید مازاد مرغ گوشتی بر نیاز کشور، تنظیم بازار برای ماه رمضان و شب عید بدون مشکل خواهد بود. اما برای ایجاد تعادل و کاهش زیان مرغداران، دولت باید مجوز صادرات مرغ را صادر کند تا پایداری تولید حفظ شود.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25579

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.