به گزارش عصرتحلیل به نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، مسعود گلشیرازی در این دیدار با بیان اینکه در موضوعات اقتصاد کلان، فعالیت هایی که به افزایش درآمد سرانه آحاد مردم منجر شود؛ عمدتا متاثر از فعالیت های مولد است، افزود: تولید به آن دسته از فعالیت هایی اطلاق می شود که در کنار ایجاد ارزش افزوده، خلق ارزش و ایجاد درآمدزایی، بر حوزه اجتماع نیز تاثیر گذاشته و عدالت اجتماعی را رقم بزند.
وی اقتصاد مقاومتی را اقتصاد دانایی محور، درونزا و برون نگر دانست و افزود: بر اساس سیاست اقتصاد مقاومتی، لازم است با تبدیل زیربناهای انسانی، صنعتی و خدادادی به خلق ارزش پرداخته و بر اساس تکنولوژی های روز رشد نمود تا بر این اساس حوزه فعالیت های مولد در کشور تقویت شود.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه تصریح کرد: فعالیت های اقتصادی در سه رسته حاکمیتی، بنگاهی و بدنه جامعه تقسیم بندی می شود.
گلشیرازی با تاکید بر ضرورت وجود سیاست های بالادستی مناسب و بدنه اجرایی قوی در رسیدن به نتیجه مطلوب اقتصادی تاکید کرد: در سال های اخیر به واسطه تحریم های یکجانبه و ظالمانه علیه کشورمان و محدود شدن درآمدهای نفتی، سیاست های بالادستی به نفع تولید تغییر نمود و در نتیجه تحریم ها به فرصت تبدیل شد.
وی محدود شدن تعرفه واردات کالاهای خارجی، افزایش نرخ ارز به نفع صادرات، محدودیت تامین ارز و افزایش هزینه انتقال ارز برای واردات را سبب محدود شدن واردات کالا به داخل کشور و همچنین افزایش قیمت تمام شده کالاهای وارداتی دانست که به ایجاد فضای تنفس برای صنایع منجر شده است.
دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان بیان نمود: نتیجه مشورت دولت با بدنه بخش خصوصی مولد، و تنظیم و ابلاغ سیاست های درست اقتصاد کلان، به گردش درآمدن چرخ تولید کشور بوده است.
گلشیرازی تحقق جهش تولید را منوط به وجود قانون و سیاست های حمایتی به نفع تولید دانست و تاکید کرد: در کنار این موارد لازم است دستگاه های اجرایی نیز دغدغه کمک به جهش تولید داشته، همچنین بنگاه های اقتصادی از وجود پتانسیل های حمایت از تولید در جامعه آگاه شوند و خانوارها نیز از اهمیت تاثیر تصمیم در شبکه مصرف آگاهی یابند.
انتهای پیام /