8:12:56
    امر

سر تیتر اخبار

آیا بیرانوند به استقلال می‌رود؟ ممنوعیت حمل این وسیله در چمدان زائران حج واتس اپ در این ۳ مدل آیفون دیگر کار نمی کند ارزان‌ترین فصل مسافرت به استانبول فیلم اصغر فرهادی با حضور ستارگانی از سینمای فرانسه جزئیات واردات و توزیع بنزین سوپر / استفاده از کارت سوخت تا کی ادامه دارد؟ ماجرای دستگیری سلطان عینک خاورمیانه چه بود؟! ۵ گزینه برای سرمربی‌ گری استقلال مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید نام محصولات آرایشی که نباید بخرید قتل مظلومانه مجری شبکه افق به دست پسرخاله اش + وصیت نامه ساعات مدارس و زمان برگزاری امتحانات تغییر کرد سیگار گران شد / نرخ انواع سیگار و محصولات دخانیات جزییات سانحه برای بویینگ ۷۳۷ در تهران عکس جالب بکام و تام کروز در جشن تولد ۵۰ سالگی اسطوره پنجشنبه‌ها در این استان‌ها تعطیل اعلام شد خبر افزایش قیمت بسته های اینترنت موبایل ، واقعیت دارد؟ فروش طلا با قانون جدید اعلام شد جلسه پر اهمیت در تهران برای قطعی برق قیمت بنزین افزایش می یابد؟

7
یادداشت/

سند راهبردی ایران و چین قطع کردن سلطه غرب

  • کد خبر : 4676
  • سه شنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۹--«۱۱:۵۲»
سند راهبردی ایران و چین قطع کردن سلطه غرب
این روزها درمورد معاهده ایران و چین تحلیل‌های متفاوتی ارائه می‌شود و منتقدان با دو رویکرد اعلام نظر می‌کنند

شهره باقری / عصر تحلیل؛ در رویکرد اول، طرفداران مذاکره با آمریکا هستند که با این سند راهبردی دچار خلاء فکری شده‌اند زیرا خود آمریکا هم اولویت اول خود را رابطه با چین تعیین کرده است و دلیل مخالفت آمریکا و معاندین خارجی با این سند راهبردی هم از این جا ناشی می‌شود که با انعقاد این قرارداد دیگر نمی‌توانند طرح مذاکره با آمریکا را به عنوان یک مطالبه مردمی مطرح کنند و عملا دچار خلاء تحلیل استراتژیک در حوزه مراودات بین‌المللی خواهند شد و گروه دوم دلسوزانی هستند که تصویب این سند را با سیاست نفی سلطه‌گری جمهوری اسلامی که در قانون اساسی نیز مستتر است متناقض می‌دانند و بیم آن دارند که سلطه شرق دور، جایگزین نظام کنونی سلطه جهانی شود و به این دوستان باید یادآوری کرد که نمایندگان مجلس در تصویب این سند باید با دقت فراوان موضوع را موشکافی کرده و از منافع ملی حفاظت کنند چرا که مردم خاطره خوبی از تصویب قراردادهای مهم درمجلس ندارند و اوج این بی اعتمادی را می‌توان در تصویب بیست دقیقه‌ای برجام، یعنی همان توافقی که با وجود تایید سازمان ملل متحد و مشارکت اعضای دائم شورای امنیت متاسفانه امروز فاقد کارایی است و عملا با خروج آمریکا از آن به مرحله فرو پاشی رسیده است مشاهده کرد و بعد از تصویب، شورای نگهبان هم باید به دقت آن را مورد واکاوی و بررسی قرار دهد که از این بابت جای نگرانی نیست.
اما باید دید که در این قرارداد برای ایران منافع خوبی در نظر گرفته شده یا به وجود خواهد آمد.
همانطور که همه می‌دانند، چین قدرت اول اقتصاد دنیاست و چون بدور از مسائل سیاسی، اقتصاد خود را پیش می‌برد انتقال تکنولوژی به ایران می‌تواند در نوآوری اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.
همچنین چین دارای حق وتو در سازمان ملل است و با انعقاد این قرارداد همواره به خاطر منافع خود روبروی طرح‌های توسعه طلبی آمریکا و غرب ایستادگی کرده و کفه ترازو در سطوح جهانی به نفع ایران متعادل می‌گردد.
همکاری ایران و چین می‌تواند امنیت منطقه استراتژیک خلیج فارس را تضمین کرده و به کاهش حضور نظامی آمریکا منجر شود و اعتماد به نفس کشورهای منطقه را جهت برقراری امنیت خلیج فارس افزایش دهد که در این صورت ریسک سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش نرخ بیمه‌های کشتیرانی را در پی خواهد داشت.
جمهوری اسلامی در رابطه با تحریم‌های جهانی و بخصوص یک جانبه نگری آمریکا توان مقاومت خود را افزایش داده و اقتصاد مقاومتی با تمرکز بر ظرفیت‌های داخلی و نگاه بیرونی محقق خواهد شد.
مجلس و دولت هم باید بدون در نظر گرفتن حاشیه سازی‌های رسانه‌ای بر تدوین این سند تمرکز کرده تا منافع کشورمان تامین شود./

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=4676
  • نویسنده : شهره باقری

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.