6:02:24
    ام

سر تیتر اخبار

رشد تصاعدی مصرف برق در اردیبهشت سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد دیدار وزیر صنعت تا گفت و گو با سفیران کشورهای خارجی فرصت همکاری با آفریقا در همه زمینه‌ها از جمله صنایع معدنی و فولادی وجود دارد قبض برق را چگونه محاسبه کنیم + جدول آموزش تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم/ به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند عراقچی: هیچ موضوع دیگر غیر هسته ایی قابل مذاکر نیست / احتمالا دور بعدی مذاکرات شنبه است کشته‌ها به ۲۸ نفر رسید / پزشکیان وارد بندرعباس شد / کمبود دارویی نداریم انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته ازلحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس در امنیت هستند اعلام اسامی اجساد احراز هویت شده انفجار بندر شهید رجایی / حضور هواپیما و بالگرد اطفای حریق در منطقه امکانات درمانی وارد منطقه انفجار شدند / دستور وزیر بهداشت برای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی + عکس بندر شهید رجایی بندرعباس طعمه حریق شد/ آمار مصدومین فوتی ها رو به افزایش است/ نهادهای امداد رسان در تلاش برای خاموش کردن آتش + عکس

11
مدیرعامل برق منطقه ایی اصفهان در گفت و گوی اختصاصی با اکوانرژی:

شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است / به دنبال جایگزینی توربین های قدیمی هستیم

  • کد خبر : 24990
  • پنج شنبه, ۲۹ آذر ۱۴۰۳--«۲۱:۱۰»
شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است / به دنبال جایگزینی توربین های قدیمی هستیم

مدیرعامل برق منطقه ایی اصفهان گفت: چالش ناترازی انرژی به دلیل بحران های موجود در بخش گاز امروز مشکلاتی را به همراه داشته است.

به گزارش عصر تحلیل به نقل از اکوانرژی، یکی از چالشهای این روزهای ایران ناترازی انرژی بخصوص در بخش گاز و برق است. با برودت هوا و بالا رفتن مصرف گاز تامین سوخت نیروگاهی با بحران هایی روبرو شده است که مشکلات ناترازی را به سطح بالای در نوع خود رسانده است.
راهکارهای متعددی برای مقابله با عدم تشدید این بحران های طی سالهای اخیر مطرح شده که در نمونه بارز می توان به توسعه انرژی های تجدید پذیر، بالا بردن راندمان نیروگاهی کشور با نصب توربین های جدید، ذخیره سازی انرژی، جلوگیری از هدر رفت انرژی و … اشاره کرد که متاسفانه طی سالهای اخیر با کم توجهی روبرو بوده است. اما این روزها گویا با تشدید بحران ها و بوجود آمدن مشکلات متعدد در بخش های مختلف خانگی، صنایع، ادارت و کشاورزی مدیران و مسئولان ذیربط را به فکر تدابیر جدی برای حل این مسائل انداخته است.

همانطور که در قبل به آن اشاره شد یکی از راهکارهای جلوگیری از تشدید بحران ناترازی انرژی بالا بردن راندمان نیروگاهی کشور است؛ نیروگاههایی که به دلیل فرسودگی و خارج شدن بخش قابل توجهی از واحدهای آن از مدار دچار آسیب های جدی شده اند. ورود تکنولوژی های جدید در بخش توربین های نیروگاهی همانند «توربین گازی کلاس F » توانسته تا با بالا بردن راندمان تولید نیروگاهی به بهینه سازی و حفظ محیط زیست کمک شایانی کند. « ۱۸ واحد توربین گازی کلاس جدید در کشور نصب شده است و در بخش صنعت نیز شرکت فولاد مبارکه در نیروگاه خود از این توربین ( کلاس F) بهره برده است.». این صحبتی بود که سعید محسنی مدیرعامل برق منطقه ایی اصفهان در حاشیه همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در گفت و گوی اختصاصی خود با اکوانرژی به آن اشاره کرد و در ادامه افزود: یکی از مزایای به روزرسانی و نصب توربین های کلاس جدید در نیروگاههای کشور بالا بردن راندمان آنها و حتی حفظ محیط زیست است که تاثیر بسزایی در بهینه سازی مصرف انرژی در کشور دارد.

 

·        آیا قبول دارید که مشکل اساسی در تامین سوخت نیروگاهی در کشور وجود دارد؟

واقعیت این است که در حال حاضر ناترازی قابل توجهی در هر دو بخش سوخت و برق وجود دارد و نمی توان مشکل را کاملا معطوف به وزارت نیرو یا وزارت نفت دانست. در تابستان با محدودیت تولید برق به دلیل ظرفیت نیروگاه‌ها مواجه بودیم و در زمستان هم با کمبود گاز برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها روبرو شدیم. به طور متوسط، ۹۰ درصد مصرف سوخت نیروگاه‌ها گاز بوده که اکنون به حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.

 

·        متاسفانه این روزها با بحران های متعدد در حوزه انرژی روبرو هستیم، وزارت نیرو و مجموعه های زیر مجموعه آن چه اقداماتی راهگشا برای بهبود این وضعیت در نظر دارند؟

ما نیاز به بهینه‌سازی مصرف انرژی داریم. شدت مصرف انرژی در ایران بالاترین میزان در دنیا است و باید تلاش کنیم تا این عدد کاهش پیدا کند. بهینه‌سازی در صنایع و همچنین در مصرف خانگی می‌تواند به کاهش چالش‌های موجود کمک کند. به عنوان مثال، ۴۰ درصد مصرف برق در تابستان و ۷۰ درصد مصرف گاز در زمستان مربوط به سرمایش و گرمایش است.

 

·        آیا بهتر نبود برای عدم تشدید بحران به سوی در بخش تجدید پذیرها سرمایه گذاری بهتری صورت می گرفت؟

بله، کاملا با این موضوع موافق هستم؛ به همین منظور در برنامه هفتم توسعه، ۳۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر پیش‌بینی شده است که در استان اصفهان سهم ۲۳۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی درنظر گرفته شده است. خوشبختانه اقدامات خوبی در استان اصفهان در خصوص انرژی های تجدید پذیر همانند نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق ( فولاد مبارکه) و دیگر نیروگاههای منصوبه یا در دست تاسیس صورت گرفته که کماکان این روند ادامه دارد.

 

·        برای نیروگاههای فعلی چه برنامه ایی دارید؟

برنامه‌هایی برای بهینه‌سازی نیروگاه‌های قدیمی و افزایش راندمان آن‌ها داریم تا با جایگزینی توربین های کلاس جدید همچنین بهینه سازی مصرف سوخت نیروگاهی به توسعه و افزایش تولید انرژی برق کمک کنیم.

·        مسائلی در خصوص تامین سوخت نیروگاهی قبل از برودت هوا مطرح بود که گویا کم کاری در ذخیره سازی صورت گرفت بود. در این رابطه چه اظهار نظری دارید؟

به طور متوسط، هر نیروگاه به اندازه دو هفته ذخیره سوخت دارد. اما در تابستان امسال اما به دلیل ناترازی در انرژی، این ذخیره‌سازی به مشکل برخورد. امیدواریم با صرفه‌جویی و همکاری‌های لازم، زمستان را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم. اما باز هم تاکید می کنم ظرفیت ذخیره سازی سوخت در نیروگاهها به اندازه دو هفته است و نمی توان تشدید بحران ها را تنها معطوف به عدم ذخیره سازی سوخت در شش ماهه ابتدای سال جاری نسب داد.

 

·        به صورت واضح بفرمائید در مورد بهینه سازی نیروگاه‌ها و توربین‌های گازی کلاس جدید چه برنامه‌هایی دارید؟

در حال حاضر، ۱۸ واحد توربین گازی کلاس جدید در کشور نصب شده است. ما در حال برنامه‌ریزی برای جایگزینی توربین‌های قدیمی با مدل‌های جدیدتر هستیم که راندمان بالاتری دارند.

 

·        آیا ورود صنایع بزرگ همچون فولاد مبارکه برای خود تامینی می تواند مشکلات را کاهش دهد؟

اگر دقت کرده باشید دنیا به سمت تامین انرژی های پایدار و سبز در حال حرکت است و انرژی های تجدید پذیر در راس این مورد در کشورهای مختلف بخصوص توسعه یافته قرار دارد. ورود شرکت فولاد مبارکه برای خود تامینی بخصوص در حوزه تجدید پذیرها یک گام اساسی و رو به جلو در بخش صنعت محسوب می شود. شرکت فولاد مبارکه طی سه سال اخیر با ورود به تاسیس و تامین انرژی در بخش های مختلف نیروگاهی بخصوص تجدید پذیرها که به نوعی بزرگترین پروژه کشوری در این حوزه محسوب می شود، حرکت مثبتی در خود تامینی برداشته است و باید این مقوله در دیگر صنایع بزرگ با در نظر گرفتن منطقه و موقعیت آنها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

·        در پایان…

 در پایان این گفت و گو سعید محسنی مدیرعامل برق منطقه ایی اصفهان با عذرخواهی از مردم بابت مشکلات بوجود آمده در بخش انرژی ضمن قدرادانی از صبر شان در خواهشی از مردم آنها را به کاهش ۲ تا ۳ درجه دمای محیط دعوت کرد تا ۱۰ درصد در مصرف گاز بخش خانگی صرفه‌جویی شود تا از این طریق گاز بقیه مردم کشور بخصوص مناطق شمالی کشور دچار اختلال در تامین نشود.

انتهای پیام/
لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=24990

نوشته های مشابه

19دسامبر
در خود تامینی انرژی سعی کردیم پیشگام باشیم  / تدابیر جدی برای چالش های انرژی در آینده داریم
19دسامبر
آینده انرژی کشور نگران کننده است / فولاد مبارکه ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می کند
همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه کلاس F» برگزار شد؛

آینده انرژی کشور نگران کننده است / فولاد مبارکه ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می کند

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.