امین خانجانی با اشاره به اینکه فاز اول و دوم شهرک، شامل چند زیر مجموعه مانند مزرعه استخراج رمز ارز(فارم) در زیربنای سه هزار و کارخانه تولید دستگاه ها و تجهیزات استخراج کننده ارز دیجیتال (ماینر) به مساحت چهارهزار متر مربع است اظهارداشت: عملیات زیربنایی مانند دیوارکشی، کانال کشی، زیرسازی و نصب سوله انجام گرفته، تجهیزات مورد نیاز خریداری و تامین شده است و پس از اجرای سقف سوله، این ادوات و تجهیزات نصب خواهند شد.
وی با بیان اینکه مجموعه استخراج کننده رمزارز شامل ۲ سوله یک هزار ۲۰۰ و یک سوله ۶۰۰ متر مربعی و در حال احداث است خاطرنشان کرد: این بخش از پروژه نیز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل این مجموعه صنعتی با اشاره به مساحت ۷۸ هزار متر مربعی کل شهرک ادامه داد: زیرسازی و ساخت جادههای دسترسی و همچنین دیوارکشی به طول یک هزار و ۶۵۰ متر(۶ هزار متر مربع با احتساب ارتفاع) بخوبی پیش میرود.
وی ساخت و تجهیز تصفیه خانه فاضلاب شهرک را به عنوان دیگر پروژه در فاز دوم اعلام کرد و افزود: این بخش در راستای توجه هرچه بیشتربه مباحث زیست محیطی، توسعه فضای سبز و پوشش گیاهی و صرفه جویی در مصرف آب خواهد بود.
خانجانی به احداث بخشی از نخستین پُست برق ۶۳ کیلو ولت شهرک برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز اشاره و تصریح کرد: تجهیزات آن مانند ترانس، کابل و تابلو تامین شده است و هفته نخست آذر امسال برای پروژه اختصاص پیدا می کند و قرار است ۱۴ مگاوات برق را به مجموعه تحویل دهد.
وی اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد باقی مانده از فازهای نامبرده در بازه زمانی ۴۰ روزه تکمیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تدبیر افزار پژواک با بیان اینکه راه اندازی دورههای آموزشی و تحصیلی مرتبط با فناوریهای نوین مانند بلاکچین (Blockchain) و ارزهای دیجیتال در دانشگاه علمی کاربردی دیگر برنامهها به شمار میرود گفت: بر اساس موافقت و همکاری شورای اسلامی شهر و جهاد کشاورزی فریدن، ساختمان مورد نیاز در شهر دامنه واقع در این شهرستان در اختیار ما قرار خواهد گرفت تا برگزاری دورههای مصوب و پذیرش دانشجو از اوایل آذر سالجاری آغاز شود.
خانجانی با تاکید بر اینکه اشتغالزایی از اصلیترین ثمرات واحدهای مختلف شهرک رمز ارز است ادامه داد: تهیه فهرست مشاغل مورد نیاز در این فاز برای نیمه نخست آذر برنامه ریزی شده و تا دی ماه بالغ بر ۱۰۰ نفر جذب بخشهای مختلف مجموعه خواهند شد.
وی افزود: استخراج دیگر بخش استخراج ارز دیجیتال به وسعت ۱۰ هزار متر مربع سوله، عملیات اجرایی احداث بناهای اداری، ساخت آزمایشگاه و کارگاههای فنی دانشگاه علمی کاربردی در حوزه بلاکچین و ارز دیجیتال و آغاز پروژه راه اندازی نیروگاه خورشیدی دیگر طرحهای فاز دوم محسوب میشود که تا شهریور ۱۴۰۱ به بهره برداری خواهد رسید و اشتغالزایی ۳۵۰ نفررا در پی دارد.
خانجانی تاکید کرد: برنامه دراز مدت مجموعه شهرک رمز ارز استفاده هرچه بیشتر از انرژیهای تجدید پذیر بویژه خورشیدی برای بهره وری بیشتر و توجه روز افزون به مسائل زیست محیطی است و سرمایه گذاری و افزایش نیروگاههای خورشیدی بر همین مبنا انجام میگیرد.
مدیرعامل شهرک رمز ارز درباره فاز سوم طرح نیز گفت: راه اندازی مجموعه های دیگر استخراج رمز ارز به مساحت ۱۰ هزار متر مربع، احداث سالن همایش، فعالسازی پارک بلاکچین و استقرار شرکت های مرتبط با این صنعت، ساخت و توسعه آزمایشگاه علمی و فنی (لابراتوار) پارک بلاکچین برای این بخش در نظر گرفته شده است و بهره برداری آن آذر ۱۴۰۲ خواهد بود.
خانجانی ادامه داد: همچنین احداث و تکمیل دانشگاه علمی کاربردی تخصصی این فناوری، تکمیل پُست برق ۶۳ کیلو ولت، افزایش توان نیروگاه خورشیدی از ۱۰ به ۲۰ مگاوات و آغاز عملیات راه اندازی نیروگاه برق حرارتی ۵۰ مگاواتی دیگر طرحهای فاز سوم را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل نیروگاه برق حرارتی و شروع عملیات بومی سازی ساخت تجهیزات استخراج رمز ارز با هدف خودکفایی و کاهش وابستگی به خارج از کشور با اشتغالزایی دست کم یک هزار نفر برای فاز چهارم این پروژه عظیم صنعتی در سال ۱۴۰۲ نظر گرفته شده است.
عملیات اجرایی احداث نخستین شهرک استخراج رمز ارز کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی اردیبهشت امسال در شهرک صنعتی فریدن واقع در غرب استان اصفهان آغاز شد.
کلنگ احداث این مجموعه با حضور شماری از مسئولان استانی و محلی، در زمینی به مساحت ۷۸ هزار مترمربع در شهرک صنعتی شهر داران (بخش مرکزی فریدن)با سرمایه گذاری اولیه ۵۰۰ میلیارد تومان به زمین زده شد.