2:07:59
    امروز : چهارشنبه - ۱۷ اردیب

سر تیتر اخبار

انتخابات شوراهای اسلامی چه زمانی برگزار می شود ؟ ظرف عجیبی که نور فرابنفش ساطع می‌کند قانون دریافت حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۴ ضرب و شتم یک معلم توسط پدر دانش آموز + عکس دستگیری مدیر عامل یک باشگاه فوتبال حضور پستچی خانم، تنها روایت یک شغل نیست دریافت ارز زیارتی از این طریق ممکن شد جریمه پوشاندن پلاک خودرو چقدر است؟ علت قهر سحر زکریا با مهران مدیری چه بود ؟ حضور در مهمانی شبانه و دردسر های تازه | چه کسانی احضار شدند؟ باران کوثری در فیلم جدیدش درخشید رشد تصاعدی مصرف برق در اردیبهشت سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد

5

مجرمانی که جسورانه به چرخه جرم باز می‌گردند

  • کد خبر : 26007
  • سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳--«۲۱:۴۳»
مجرمانی که جسورانه به چرخه جرم باز می‌گردند

سرقت، یکی از جرائم رایج در جوامع مختلف است که می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر امنیت، روان جامعه و تأمین عدالت اجتماعی داشته باشد، اما نگرانی شهروندان از عدم قاطعیت برخی از مَحکمه ها و مُحاکِمات برای مجرمان و جسورتر شدن آنان برای ارتکاب جرایمِ آتی، کاملا به حق و به جاست و این گونه است که جرایم همچنان با خطوطی پررنگ بر نقشه جرم کشور به وضوح دیده می‌شود.

مریم کریمی | عصر تحلیل: در چند فقره سرقت از شهروندان که مطالب و تصاویر آنها در شبکه‌های اجتماعی پر بازدید بود؛ پلیس با بهره‌گیری از سرنخ‌های موجود،در کوتاهترین زمان ممکن سارقان را شناسایی و دستگیر کرد اما شاید بتوان گفت هنوز هم به طور ملموسی از احساس ناامنی کاسته نشده است.
این جا قصدمان تمجید از فراجا و بی‌نقص واِشکال نشان دادن این سازمان به عنوان حافظان امنیت عمومی جامعه نیست؛ اما پلیس این دستگاهِ ساِلبه نمی‌تواند به تنهایی مقابل مجرمان بایستد و فقط همکاری همگان در این راه می‌تواند موثر واقع شد؛ از آموزش شهروند گرفته، تا بهبود شرایط معیشتی و اقتصادی تا سرعت عمل ضابطان قانون برای دستگیری و دستگاه قضا برای میزان مجازاتی که تعیین می‌کند، میزان اصلاحی که فرد در دوران سپری کردن محکومیتش به آن می‌رسد و در نهایت درجه پذیرش جامعه از این فردِ خطارِ سابقه دار.
بیراهه نرفته ایم اگر به برخی از شواهد و مستندات موجود اشاره کرده و بگوییم وقتی جرم و مجازات تناسبی با هم ندارند، همین می شود که سارقی با دهها بار سرقت در پرونده خود، پس از آزادی از زندان مجددا مرتکب جرم شده و هر بار شدیدتر، خشن‌تر، پیچیده‌تر از بار قبل وحتی با یادگیری نکاتی که گیرانداختن مجرم برای پلیس و مامور قانون را سخت‌تر از پیش می‌کند، پای به اجتماع می‌گذارد.
ربایشِ کودکان توسط مجرمین سابق‌دار و سرقت گردنبند از خانم میانسال از نمونه‌های این مدعاست.
وقتی در حادثه سرقت از خانم سالخورده در محله پیروزی، سخنگوی فراجا از دستگاه قضا انتظار شدت و حدت برخورد با متهم دستگیر شده را دارد، پی می‌بریم که در دایره تسلسلِ جرم، نقش همه عوامل بسیار قوی و پررنگ است حتی شاید گاهی پررنگ تر از شخصِ مجرم.
پلیس حلقه آخری است که متهمِ مرتکبِ جرم شده را تحویل دستگاه عدالت می‌دهد اما بازهم شهروندان از سازمان فراجا که وظیفه‌اش تولید و حفظِ امنیت است انتظار دارند که جامعه بَری از خشونت و جرم باشد.
توان زیادی مصروف شناسایی، پیدایش و در نهایت دستگیری متهم و مجرم می شود ولی با مجازاتهای جایگزین، تعهد و تودیع وثیقه و … این فرد به راحتی به جامعه بازگشته و وارد چرخه جرم می‌شوند.
اگر قوانینمان با نقص،ابهام و خلاء مواجه است؛ ضروری است تا بر اساس روال قانونی اصلاح و مرمت گردد اما اگر نقصی نیست نباید به راحتی مجرمی با کوله باری از اندوخته‌های مجرمانه‌ی جدید در راستای نقض قوانین، به پیشه‌ی سابق خود بازگردد.
قوه قضاییه نقش حیاتی در برخورد با همه جرایم به ویژه سرقت و تأمین عدالت دارد؛ با وجود همه چالش‌ها و کمبود نیروی انسانی، تلاش برای بهبود سیستم قضایی و ارتقاء آموزش عمومی می‌تواند به کاهش موارد سرقت و بهبود وضعیت امنیتی جامعه کمک کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=26007

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.