اکوانرژی نوشت: “مشهد؛ شهر حساس به آب” به عنوان طرح پیشران ابلاغی از سوی وزارت نیرو به این شرکت، با هدف افزایش آگاهی شهروندان و حساسسازی عمومی نسبت به بحران آب در شهر مشهد و با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مشاور طرح، از سال ۱۴۰۲ آغاز به کار کرد. حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آبفای مشهد ر حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اکوانرژی در محل نمایشگاه در خصوص طرح “مشهد؛ شهر حساس به آب” گفت: این طرح در تلاش است تا با استفاده از روشهای نوین و ابزارهای دیجیتال مانند نرمافزارهای کاربردی (اپلیکیشنها) و سکوهای ارتباطی، توسعه بازیهای فیزیکی و رایانهای با موضوعات بحرانهای آبی و مدیریت مصرف آب و به مشارکتگرفتنِ اقشار مختلف جامعه به ویژه در بستر خانواده، از طریق آموزشهای غیر مستقیم، سطح آگاهی و تعهد عمومی را ارتقا دهد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که این طرح قابلیت اجرا در سطح ملی را دارد، خاطر نشان کرد: این طرح بهعنوان یک طرح ملی در حوزه آب، در مشهد بهعنوان پایلوت اجرا میشود.
این مقام مسئول عنوان کرد: وزارت نیرو هدفگذاری کرده است که پس از ارزیابی نتایج این طرح، آن را در سایر نقاط کشور نیز پیادهسازی کند و می توان گفت این طرح یکی از طرحهای پیشران وزارت نیرو در حوزه اجتماعی است و تا کنون نتایج بسیار خوبی به همراه داشته است.
وی در ادامه این بخش از صحبتهای خود متذکر شد: طرح مذکور در سال اول اجرا، با تمرکز بر شناسایی ظرفیتهای نوین و تعریف و اجرای ۴ طرح نوآورانه، توانست کاهش ۴ درصدی در مصرف آب مشترکین خانگی کلانشهر مشهد را به دنبال داشته باشد.
اسماعیلیان تصریح کرد: این طرح در دومین سال اجرای خود، اجرای دست کم ۴ طرح نوآورانه دیگر را در دستور کار خود قرار دارد و در این مسیر، جلب مشارکت و حمایت نهادهای گوناگون ملی و بینالمللی از جمله بنیاد ملی نخبگان سازمان یونسکو از دستاوردهای طرح به شمار میآید.
وی در خصوص نقاط قوت این طرح نیز یادآور شد: یکی از نقاط قوت این طرح ، استفاده از ظرفیت دانشگاهها، بهویژه دانشگاه فردوسی مشهد، بهعنوان یک قطب علمی معتبر در شرق کشور است. همچنین، ما از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان بهرهبرداری کردهایم. در واقع، با توجه به نیاز به روشهای نوین و الگوهای جدید در فرهنگسازی و آموزش، بهویژه برای قشر جوان، این طرح بهطور خاص بر روی نوآوریها در مدیریت مصرف آب تمرکز دارد.
از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کردیم
اسماعیلیان در پاسخ به گلایه بخش خصوصی از عدم استفاده از ظرفیت های این بخش در طرحهای کلان آب و فاضلاب کشور خاطر نشان کرد: از نکات مهمی که باید در خصوص طرح مشهد؛ شهر حساس به آب” باید یادآور شوم حضور پر رنگ بخش خصوصی در طرح است که نقش مهمی را در اجرای آن ایفا می کند.
وی در ادامه افزود: اما باید توجه داشت که ممکن است نیاز به اصلاح قوانین باشد. منابع مالی بیشتر به پروژههای سختافزاری اختصاص مییابد و در کارهای نرمافزاری، توجه کمتری به بودجه میشود. شرکتهای آب و فاضلاب با محدودیتهای مالی مواجه هستند و تفاوت قابل توجهی بین قیمت تمامشده و قیمت فروش وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه انتظار است اثرات این طرحها در بلندمدت نمایان شود، گفت: به همین منظور باید به آموزش و فرهنگسازی در نسلهای آینده توجه کنیم. در این طرح، تقریباً تمامی کارها توسط بخش خصوصی انجام میشود و شرکتهای دانشبنیان در این زمینه فعال هستند. ما بهدنبال همکاری با بخش خصوصی در زمینههای آموزش، فرهنگسازی و کاهش مصرف آب هستیم.
نقش شرکتهای دانش بنیان در اجرای طرح
اسماعیلیان در خصوص حضور شرکت های دانش بنیان در این طرح گفت: از دیگر خصوصیات این طرح حضور یک شرکت دانش بنیان در آن است که در این طرح همکاری دارد و در زمینههای مختلفی از جمله آموزش و فرهنگسازی و همچنین بهینهسازی مصرف آب فعالیت میکند. این همکاریها به ما کمک میکند تا به اهداف خود در این طرح دست یابیم و در عین حال از ظرفیتهای بخش خصوصی بهرهبرداری کنیم.
گفتنی است در حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب و با حضور مدیران کل روابط عمومی وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، قرارداد همکاری بین شرکت آب و فاضلاب مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان “مشهد شهر حساس به آب” به امضا رسید.
انتهای پیام/