15:13:25
    امروز : پنج شنبه - ۱۸ اردیبهشت

سر تیتر اخبار

خطرات استفاده از چسب های فوری را می دانستید؟ معاینه فنی موتورسیکلت‌ ها در مراکز معاینه فنی چقدر طول می‌کشد تا هکرها پسورد شما را پیدا کنند؟ افزایش سقف انتقال وجه بین بانکی سامانه‌های ساتنا، پایا و پل انتخابات شوراهای اسلامی چه زمانی برگزار می شود ؟ ظرف عجیبی که نور فرابنفش ساطع می‌کند قانون دریافت حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۴ ضرب و شتم یک معلم توسط پدر دانش آموز + عکس دستگیری مدیر عامل یک باشگاه فوتبال حضور پستچی خانم، تنها روایت یک شغل نیست دریافت ارز زیارتی از این طریق ممکن شد جریمه پوشاندن پلاک خودرو چقدر است؟ علت قهر سحر زکریا با مهران مدیری چه بود ؟ حضور در مهمانی شبانه و دردسر های تازه | چه کسانی احضار شدند؟ باران کوثری در فیلم جدیدش درخشید رشد تصاعدی مصرف برق در اردیبهشت سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد

12
استانهای تهران، خوزستان، اصفهان در صدر جمعیت بیکار کشور

نارضایتی حداکثری جامعه کارگری از کارفرمایان

  • کد خبر : 1630
  • یکشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۸--«۱۶:۲۰»
نارضایتی حداکثری جامعه کارگری از کارفرمایان
موضوع اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظر از اساسی ترین نیازهای یک جامعه محسوب می شود. یکی از اهداف کلان توسعه در اغلب کشورها و از جمله کشور ما، کاهش بیکاری و توسعه فعالیت های شغلی است.

به گزارش عصر تحلیل ، بیکاری به عنوان یک پدیده مخرب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی مطرح بوده و رفع آن همواره، از جمله دغدغه های اساسی برنامه ریزان بوده است.به همین منظور، بهره برداری کامل و مناسب از منابع انسانی هر کشور باید به عنوان یکی از اهداف راهبردی توسعه در نظر گرفته شود. بیکاری، حال یکی از نامطلوب ترین پدیده های اقتصادی و اجتماعی است که پیامدهای منفی و ناگواری را در زمینه های مختلف به دنبال دارد. در سال های اخیر و به ویژه در حال حاضر، اقتصاد ایران به ویژه در روستاها به شکل بحرانی گریبانگیر این معضل می باشد؛ مسئله ای که باعث می شود هر ساله نیروی انسانی فعال و بیکار موجود در روستاها راهی شهرها (ناکجاآباد) شوند. شهرهایی که خود از این جنبه، مشکلات کمی ندارند، با ورود این گروه از مهاجرین ؛ مشکلات آن دو چندان شده و علاوه بر معضل بیکاری، مشکلات دیگری مثل حاشیه نشینی، فساد، ترافیک و …. گریبانگیر آن می شود. بنابراین راه حل اصلی این مشکل در روستاهاست که باید به طور اصولی حل و فصل شود، لذا بایستی مبارزه با بیکاری و حل مسئله اشتغال در راس برنامه های کشور قرار گیرد. از این رو عصر تحلیل برآن شد در گزارشی مختصر به تحلیلی و بررسی جامعه کارگری و سطح اشتغال در سطح کشور بخصوص استان اصفهان بپردازد.

تهران، خوزستان و اصفهان رتبه اول تا سوم بیکاری در کشور

رقمی حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر در استان تهران، ۷۰۰ هزار نفر در استان خوزستان و  ۶۰۰ هزار نفر در استان اصفهان تعداد افرادی بوده که طبق آمارهای اعلام شده از منابع رسمی کشور دارای شغل نمی باشند و در بیکاری به سر می برند. البته این آمار شاید با تناقض هایی روبرو باشد و تعداد بیکار در هر استان بیشتر از رقم های اعلام شده باشد زیرا نسبت رشد جمعیت در آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ محاسبه شده است به طوریکه در ۳ سال اخیر رشد قابل توجه جمعیتی را در شهرهای مذکور به دلایل عدیده شاهد بوده ایم.

 خوزستان حلقه مفقوده اشتغال

شاید به جرات بتوان گفت قدرست باروری اشتغال در استانی همچون خوزستان به دلیل قرار گرفتن در کنار چاههای نفت و بنادر مهم بسیار بالا بوده و متاسفانه مدیران در سالهای گذشته تا کنون همت چندانی برای توسعه پیدار اشتغال در این منطقه به خرج نداده اند.

۱۴۸ هزار نفر در اصفهان شاغل هستند

محسن نیرومند مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان می گوید: « استان اصفهان با جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر ، بیش از ۱۴۸ هزار نفر جمعیت شاغل دارد.»

استان اصفهان در میان دیگر استانها در معادلات اخیر و پژوهش های انجام شده رتبه ۱۵ کشور را در میان دیگر استانهای دارای نرخ بیکاری دو رقمی بدست آورد اما نباید از این مساله غافل ماند که این نرخ نسبت به جمعیت حساب می شود و استان اصفهان از نظر تعداد افراد بیکاراز استانهای دارای رتبه اول در جدول نرخ بیکاری بالاتر است.

البته این نرخ جمعیت نیز به گفته نیرومند با کاهش ۴٫۵ درصدی شامل بوده است که متاسفانه وضعیت این استان صنعتی را باز هم اسف بار نشان می دهد.

۱۰ درصد شکایت های کارگری کشور در استان اصفهان

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان همچنین با اشاره به شکایت های کارگری در استان اصفهان گفت: « ۶۵ درصد جمعیت استان اصفهان را قشر کارگر تشکیل می دهد که این قشر ۱۰ درصد تشکل های کارگری و کارفرمایی کشور را تشکیل می دهند. همجنین ۱۰ درصد شکایت های کارگر از کارفرما در استان اصفهان ثبت شده است.»

آماری تکان دهنده که از عدم ثبات جامعه کارگری درکشور خبر می دهد. این مساله ثبب شده تا هیات های حل اختلاف کار اصفهان با رشد در حال حاضر به ۳۹ هیات تشخیص، ۲۱ هیات حل اختلاف و ۴۰۰ نماینده کارگر و کارفرما در استان برسد که در حال بررسی و رسیدگی به وضعیت پرونده های شاکیان در استان هستند.

استانی صنعتی اما کم رونق در اشتغال

استان اصفهان که رتبه اول در صنعت کشور را در اختیار دارد در معضل بزرگی به سر می برد که ایجاد راهکار برای این بحران در صدر وظایف مدیران اقتصادی و نظارتی کشور قرار دارد و هنوز برای آن راهکاری جدی اندیشیده نشده است. 

 استانهای تهران، گلستان و خراسان شمالی داران نرخ تک رقمی بیکاری

طبق آمارهای اعلام شده استانهای تهران، گلستان و خراسان شمالی نیز با ۹٫۴، ۹٫۶ و ۸٫۷ دارای نرخ تک رقمی بیکاری در کشور هستند. که استان تهران با تعداد جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفر در واقع دارای بیشترین آمار فرد بیکار در خود است و صدر جمعیت بیکاران کشور را به خود اختصاص داده است.

شایان ذکر است پایین بودن نرخ بیکاری با توجه به منابع بالا و ظرفیت های بالقوه و بالفعل ایران در توسعه اشتغال به نوعی کم کاری مدیران وقت و فعلی را در ایجاد اشتغال پایدار نشان میدهد که بایستی نهادهای اجرایی و نظارتی بیش از پیش در حل این مشلات ظاهر شوند./

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=1630
  • نویسنده : داوود شیخ جبلی

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.