به گزارش عصر تحلیل، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در بیست و چهارمین مراسم روز ملی صنعت و معدن با بیان اینکه توسعه صنعتی و فراتر از آن توسعه اقتصادی متأثر از محیط پیرامونی کشورهاست، اظهار داشت: این محیط پیرامونی است که مشخص می کند در هر دوره ای باید چه سیاست های صنعتی و اقتصادی را در پیش بگیریم امروز حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی نقش اثرگذاری در تعیین جهت گیری های صنعتی و اقتصادی کشور دارند.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز باید جایگاه خود را در اقتصاد دنیا متناسب با شرایط پیرامونی تعریف کند، گفت: دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ سیاستگذاری خود را شناسایی نمود و اولویت های اصلی کشور و حرکت در جهت دستیابی به آن اهداف را برگزید.
اسحاق جهانگیری گفت: ما معتقد هستیم که بخش خصوصی باید میدان دار واقعی سیاست های اقتصادی کشور شود. وی افزود: ما سیاست مقاومت در برابر فشارهای خارجی را برگزیدیم و به دنبال ایجاد ساز و کاری برای افزایش تاب آوری و حفاظت از معیشت مردم بودیم بنابراین سیاست شتاب در رشد و توسعه کشور تبدیل به سیاست تاب آوری شد.
وی افزود:ما باید قدردان کسانی باشیم که برای رفع نیازهای کشور در حوزه صادرات و واردات تلاش می کنند و جفاست اگر با پرونده سازی های نادرست آنها را از آینده ناامید کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه متأسفانه شرایط کشور از اسفند سال گذشته و با اضافه شدن موضوع کرونا، در وضعیت دشوارتری قرار گرفت که البته این وضعیت فقط مختص ایران نیست،تصریح کرد: صادرکنندگان کشور در این شرایط که رکود بر اقتصاد دنیا حکمفرما شده و اقتصاد جهانی به خاطر کوچک شدن، تقاضای کمتری برای محصولات دارد، برنامه ریزی مناسبی انجام دهند تا بتوانند جایگاه خود را در بازارهای فروش حفظ کنند. جهانگیری تاکید کرد: باید تلاش کنیم سلامت مردم دچار آسیب نشود و هر موضوعی که با سلامت مردم در تضاد باشد باید کنار گذاشته شود.
وی گفت: دولت تدبیر و امید در این دوره ۳٫۵ میلیون فرصت شغلی یعنی حدودا سالانه ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است و این در شرایطی است که با محدودیت منابع مواجه بود و باید این میزان اشتغال ایجاد شده را با دوره های گذشته قیاس کنیم. جهانگیری اظهار داشت: دولت برای تامین کسری بودجه نیز سیاست های خود را به شکلی تنظیم کرد که منجر به افزایش پایه پولی، افزایش نقدینگی و تورم نشود.
معاون اول رئیس جمهورتاکید کرد:انتظار دولت از صنعتگران این است که همچنان تولید و تامین نیازهای کرونا را در دستور کار داشته باشند و در عین حال حفاظت از پرسنل خود را نیز بعنوان نیروی کار صنعتی کشور به عنوان یکی از مهمترین برنامه ها دنبال کنند.
امروز که فشار سنگینی بر درآمدهای نفتی کشور وارد شده است، تامین ارز مورد نیاز کشور بر عهده صادرکنندگان است و انتظار داریم که صادر کنندگان و صنعتگران کشور مردانه پای کار بیایند و ضمن تحقق صادرات غیرنفتی ۴۱ میلیارد دلاری، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی، نیز در این مراسم با بیان اینکه با گذشت هفت سال از آغاز به کار دولت کنونی تابحال فکر اساسی برای نجات صنعت کشور نشده افزود: حل مشکلات صنعت و معدن نیاز به یک قیام داشت که ، اتفاق نیفتاد با این وجود در شرایطی که دولت به واسطه تحریم ها با مشکلات دوچندانی مواجه شده و کمر صنعت به واسطه تحریم ها شکسته، جامعه کار، تولید وصنعت کشور در مدیریت تحریم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه در بحران کرونا با خرد جمعی دولت و حکومت و همراهی ملت بحمداله ایران آسیب کمتری نسبت به دیگر کشورها داشت و در این رابطه صنعت کشور و اتاق های بازرگانی کمک های زیادی برای کاهش آسیب ها انجام داده اند، گفت: متاسفانه تاکنون کوچکترین تقدیری از آنها نشده است.
سهل آبادی با تاکید بر اینکه به مشکلات جامعه کار و تولید کشور رسیدگی کنید افزود: امروز صنعتگران تحمل این حجم از فشار را ندارند.
وی ضمن ابراز گلایه از عملکرد برخی از بانک ها نسبت به فعالان اقتصادی کشور گفت: متاسفانه بعضا املاک صنعتگران به قیمت های ناچیز به مزایده گذاشته می شود در حالیکه در شرایط بحران باید با فعالان اقتصادی همراهی بیشتری شود .
سهل آبادی در پایان سخنان خود گفت: باید کمک و یاری رسانی به صنعتگران کشور در مقام اجرا باشد نه در حد حرف و برای موفقیت پایان کاردولت دوازدهم باید با صنعتگران همفکری شود./