به گزارش عصر تحلیل، اولین جلسه کمیسیون دانش بنیان سندیکای صنعت برق ایران در آخرین روز های اردیبهشت ماه سال جاری در محل این تشکل برگزار شد. در این جلسه ضمن معرفی ساختار کلی کمیسیون، قرار بر این گذاشته شد که به منظور برقراری یک ارتباط پویا و فعال با اعضا و نیز پویایی ساختارهای تصمیمگیری کمیسیون، قرار بر این گذاشته شد که نشستی با حضور شرکتهای دانشبنیان برگزار شود.
در ادامه در خصوص موضوع معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان، تصریح شد که بر اساس قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، شرکتهایی که درگروه ” الف ” جای میگیرند، از محل فروش محصولات دانشبنیان خود تا ۱۵ ماه از مالیات معاف هستند که این قانون تا امروز به صورت کامل اجرایی شده و هیچ نهادی آن را نقض نکرده است.
همچنین به این مساله اشاره شد که در سال ۱۴۰۰ قانونی با عنوان جهش دانشبنیان ابلاغ و از اواخر سال ۱۴۰۱ معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان را ابطال کرد. بر این اساس تاکید شد که هیچ کارگروه یا کمیسیونی قانوناً حق و وجاهت تغییر این قانون را نداشته و بخشنامه ابلاغ شده مبنی بر ابطال قانون معافیت مالیاتی غیرقانونی است. ضمن اینکه بخشنامه ابطال زمانی ابلاغ شده که شرکتها یک سال مالی را با قانون قبلی و بر اساس معافیت مالیاتی کار کرده بودند.
اعضای کمیسیون دانش بنیان سندیکا همچنین عنوان کردند که قانون دوم زمانی ابلاغ شده که قانون اول به قوت خود باقی بوده، لذا معاونت علمی ریاست جمهوری مجاز به ابلاغ بخشنامه جدیدی در چارچوب اختیارات خود نبوده است.
بر این اساس پیشنهاد شد تمام قوانین تدوین شده از سال ۸۹ تاکنون توسط کمیته حقوقی سندیکا جمع آوری شود تا کمیسیون بتواند راهکارها را بر اساس آنها تدوین کند و در نهایت یکی از شرکتها با هماهنگی سندیکا نسبت به پیگیری موضوع از دیوان عدالت اداری اقدام کند. همچنین خاطرنشان شد که پیگیری این موضوع باید از نهادهای بالادستی دیگر نظیر دفتر ریاست جمهوری و بیت رهبری هم انجام شود، چرا که عدم پیشبینی معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان در بودجه، شرکتهای فعال این حوزه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
یکی دیگر از محورهای جلسه تعیین اولویتهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت برق بود که در نهایت با توجه به تبادل نظرات و بررسیهای صورت گرفته در کمیسیون پیشنهاد شد که ورود به بازارها، اشتغال، منع واردات، مالیات، ممنوعیت ورود ساخت داخل، صادرات و تأمین مالی به عنوان اصلیترین ملاکهای معاونت علمی ریاست جمهوری در شناسایی و رتبهبندی شرکتهای دانشبنیان به عنوان محور اصلی برنامههای کمیسیون مد نظر قرار گیرند.
در نهایت مقرر شد مجمع تشکلهای دانش بنیان، سندیکای صنعت برق ایران، انجمن صنایع پیشرو و نیز کمیسیون کسب و کارهای دانشبنیان طی نامه مشترکی به رهبری، موضوع معافیت مالیاتی را مطرح و پیگیری کنند. همچنین قرار بر این گذاشته شد که ضمن اولویتبندی برنامههای پیشنهادی مطرح شده، برای سال ۱۴۰۲، بستر مجازی لازم برای تسهیل ارتباط اعضا فراهم شود.