به گزارش عصر تحلیل، یکی از این حوزه ها که شاید در سالهای اخیر بیشترین اعتراض و گلایه از عدم توجه دولت به آنها را در پی داشته است، طرحهای بخش انرژی است. در میان این طرحها از مهمترین آنها می توان به بخش آب و برق اشاره کرد که شاید حضور بخش خصوصی به دلیل شرکتهای دولتی و یا خصولتی مزید برآن شده تا این شرکتها نتوانند به ایفای نقش خود در راستای توسعه و ایجاد پروژه های برق و آبی کشور بپردازند.
به گفته کارشناسان اقتصادی عدم نفع بخش خصوصی در طرحهای کلان کشوری و نقش کمرنگ آنها در توسعه و پیشبرد نقشه های راهبردی را می توان یکی از دلایل اصلی در ایجاد ناترازی های کنونی در بخش انرژی و دیگر بخشهای اقتصادی و عمرانی ایران دانست.
توسعه و پیشبرد طرحهای کلیدی و اتکا به توان داخلی یکی از شاخصه های شرکت های داخلی است که توانسته اند برخی از آنها حتی به تولید و توسعه فناوری بدون اتکا به کشورهای خارجی برسند.
احسان مجتبوی رئیس هیئت مدیره شرکتهای فران که در حوزه منابع آبی فعال است در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اکوانرژی با اشاره به توان شرکت های داخلی در توسعه و پیشبرد طرحهای کلان کشوری گفت: خوشبختانه شرکت های خصوصی در حوزه انرژی به ویژه بخش آب توانسته اند طی سالهای اخیر به دستاوردهای قابل توجهی در تکنولوژی و دانش بومی دست پیدا کنند تا جاییکه در بسیاری از مواقع برای پیشبرد اهداف و طرحهای خود از اتکا به کشورهای خارجی بی نیاز شده اند.
وی در ادامه صحبتهای خود به چالشهای موجود در صنعت آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: مهمترین چالش ما، عدم اولویتگذاری موضوع آب و فاضلاب در سیاستگذاریهای دولتی است. این موضوع باعث میشود که بخش خصوصی نتواند به دولت اعتماد کند و پروژههای موفقی شکل نگیرد.
وی در ادامه حمایت دولت از بخش خصوصی را یک ضرورت دانست و در این رابطه گفت: شرکتهای خصوصی نیازمند حمایتهای دولتی برای رفع موانع موجود هستند. اگر موضوعات مرتبط با آب و فاضلاب به عنوان اولویت سیاستگذاری قرار گیرد، منابع مناسبی به آن تخصیص داده خواهد شد و این امر منجر به همکاریهای بزرگ و پروژههای موفق می شود.
این فعال بخش خصوصی در بخش آب و فاضلاب در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: خیلی از شرکتها بخصوص ما در زمینه طراحی و دانش فنی، نیازمندی به خارج از کشور نداریم. در زمینه تولید تجهیزات و تعمیر تجهیزات هم، بخش زیادی از آن در داخل کشور انجام میشود. اما در برخی از موارد، ما مواجه با تجهیزات خاص در صنعت تصفیه آب هستیم که به دلیل تکنولوژی بالایی که دارند، در داخل کشور تولید نمیشوند و ما نیاز به واردات داریم.
مجتبوی در پایان تأکید کرد: اگر موضوعات مرتبط با آب و فاضلاب به عنوان اولویت سیاستگذاری قرار گیرد، منابع مناسبی به آن تخصیص داده خواهد شد و این امر منجر به همکاریهای بزرگ و پروژههای موفق بین دولت و بخش خصوصی می شود.