14:00:28
    امروز : سه شنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴

سر تیتر اخبار

رشد تصاعدی مصرف برق در اردیبهشت سوخت سبز آینده یا گذرگاه موقت به سوی انرژی پاک؟ + تحلیل آماری دولت: کارمندان شش صبح سرکار حاضر شوند وزارت ارتباطات: پیامک های اخطار حجاب از طریق ما ارسال نمی‌شود ظریف: اگر منطقه را تهدید فرض کنیم، منطقه تهدید خواهد شد مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل می‌کند و نه تعجیل قیمت بنزین سوپر چقدر می شود؟! تولید بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۴ به ۱۰۵ میلیون تن می‌رسد دیدار وزیر صنعت تا گفت و گو با سفیران کشورهای خارجی فرصت همکاری با آفریقا در همه زمینه‌ها از جمله صنایع معدنی و فولادی وجود دارد قبض برق را چگونه محاسبه کنیم + جدول آموزش تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم/ به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند عراقچی: هیچ موضوع دیگر غیر هسته ایی قابل مذاکر نیست / احتمالا دور بعدی مذاکرات شنبه است کشته‌ها به ۲۸ نفر رسید / پزشکیان وارد بندرعباس شد / کمبود دارویی نداریم انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته ازلحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس در امنیت هستند اعلام اسامی اجساد احراز هویت شده انفجار بندر شهید رجایی / حضور هواپیما و بالگرد اطفای حریق در منطقه امکانات درمانی وارد منطقه انفجار شدند / دستور وزیر بهداشت برای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی + عکس بندر شهید رجایی بندرعباس طعمه حریق شد/ آمار مصدومین فوتی ها رو به افزایش است/ نهادهای امداد رسان در تلاش برای خاموش کردن آتش + عکس

7
در حاشیه نمایشگاه صنعت آب مطرح شد:

چالش‌های عدم حضور بخش خصوصی در طرح‌های کلان کشور/کنترل بحران ناترازی انرژی با پایان تصدی گری دولت

  • کد خبر : 25248
  • دوشنبه, ۸ بهمن ۱۴۰۳--«۱۵:۵۵»
چالش‌های عدم حضور بخش خصوصی در طرح‌های کلان کشور/کنترل بحران ناترازی انرژی با پایان تصدی گری دولت

عدم حضور مناسب بخش خصوصی در طرح‌های کشور به دلایل متعددی از جمله بی‌ثباتی قوانین، موانع دولتی و عدم اعتماد به سیاست‌گذاری‌های دولتی مرتبط است. این مشکلات باعث کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های اقتصادی و توسعه‌ای می‌شود.

به گزارش عصر تحلیل، یکی از این حوزه ها که شاید در سالهای اخیر بیشترین اعتراض و گلایه از عدم توجه دولت به آنها را در پی داشته است، طرحهای بخش انرژی است. در میان این طرحها از مهمترین آنها می توان به بخش آب و برق اشاره کرد که شاید حضور بخش خصوصی به دلیل شرکتهای دولتی و یا خصولتی مزید برآن شده تا این شرکتها نتوانند به ایفای نقش خود در راستای توسعه و ایجاد پروژه های برق و آبی کشور بپردازند.

­­­به گفته کارشناسان اقتصادی عدم نفع بخش خصوصی در طرح­های کلان کشوری و نقش کمرنگ آنها در توسعه و پیشبرد نقشه های راهبردی را می توان یکی از دلایل اصلی در ایجاد ناترازی های کنونی در بخش انرژی و دیگر بخشهای اقتصادی و عمرانی ایران دانست.

توسعه و پیشبرد طرح­های کلیدی و اتکا به توان داخلی یکی از شاخصه های شرکت های داخلی است که توانسته اند برخی از آنها حتی به تولید و توسعه فناوری بدون اتکا به کشورهای خارجی برسند.

احسان مجتبوی رئیس هیئت مدیره شرکت­­­­­های فران که در حوزه منابع آبی فعال است در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اکوانرژی با اشاره به توان شرکت های داخلی در توسعه و پیشبرد طرحهای کلان کشوری گفت: خوشبختانه شرکت های خصوصی در حوزه انرژی به ویژه بخش آب توانسته اند طی سالهای اخیر به دستاوردهای قابل توجهی در تکنولوژی و دانش بومی دست پیدا کنند تا جایی­که در بسیاری از مواقع برای پیشبرد اهداف و طرحهای خود از اتکا به کشورهای خارجی بی نیاز شده اند.

وی در ادامه صحبتهای خود به چالش‌های موجود در صنعت آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین چالش ما، عدم اولویت‌گذاری موضوع آب و فاضلاب در سیاست‌گذاری‌های دولتی است. این موضوع باعث می‌شود که بخش خصوصی نتواند به دولت اعتماد کند و پروژه‌های موفقی شکل نگیرد.

وی در ادامه حمایت دولت از بخش خصوصی را یک ضرورت دانست و در این رابطه گفت: شرکتهای خصوصی نیازمند حمایت‌های دولتی برای رفع موانع موجود هستند. اگر موضوعات مرتبط با آب و فاضلاب به عنوان اولویت سیاست‌گذاری قرار گیرد، منابع مناسبی به آن تخصیص داده خواهد شد و این امر منجر به همکاری‌های بزرگ و پروژه‌های موفق می شود.

این فعال بخش خصوصی در بخش آب و فاضلاب در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: خیلی از شرکتها بخصوص ما  در زمینه طراحی و دانش فنی، نیازمندی به خارج از کشور نداریم. در زمینه تولید تجهیزات و تعمیر تجهیزات هم، بخش زیادی از آن در داخل کشور انجام می‌شود. اما در برخی از موارد، ما مواجه با تجهیزات خاص در صنعت تصفیه آب هستیم که به دلیل تکنولوژی بالایی که دارند، در داخل کشور تولید نمی‌شوند و ما نیاز به واردات داریم.

مجتبوی در پایان تأکید کرد: اگر موضوعات مرتبط با آب و فاضلاب به عنوان اولویت سیاست‌گذاری قرار گیرد، منابع مناسبی به آن تخصیص داده خواهد شد و این امر منجر به همکاری‌های بزرگ و پروژه‌های موفق بین دولت و بخش خصوصی می شود.

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25248

نوشته های مشابه

25فوریه
در مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز ۲ هزار مگاوات برق مصرف می شود
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی عنوان کرد:

در مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز ۲ هزار مگاوات برق مصرف می شود

22فوریه
ارزیابی میدانی برای ساخت ۵۰۰ ساختگاه نیروگاه تجدید پذیر
گروه‌های کارشناسی ساتبا با همکاری توانیر انجام دادند:

ارزیابی میدانی برای ساخت ۵۰۰ ساختگاه نیروگاه تجدید پذیر

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.