به گزارش عصر تحلیل به نقل از خبرآنلاین، سپهر ستاری: دوران حضور مهدی طارمی در تیم پرسپولیس با رویدادهای متعددی همراه بود که برخی از آنها هنوز هم در ذهن هواداران باقی مانده است. یکی از این وقایع، جدایی طارمی از پرسپولیس و پیوستنش به تیم ریزهاسپور ترکیه بود. این انتقال که با جریمههای سنگینی برای پرسپولیس و خود طارمی همراه شد، باعث بسته شدن پنجره نقل و انتقالات باشگاه شد. هواداران پرسپولیس هنوز هم این ماجرا را به یاد دارند و معتقدند اگر این اتفاق نمیافتاد، تیم محبوبشان میتوانست قهرمان آسیا شود. در هفتههای اخیر، بحثهایی درباره شکایت باشگاه ریزهاسپور از پرسپولیس و طارمی دوباره مطرح شده و حتی محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور نیز در این باره اظهار نظر کرده است.
داستان انتقال و ندامت طارمی و رضاییان
پس از کسب مقام نایبقهرمانی پرسپولیس در لیگ پانزدهم، رامین رضاییان و مهدی طارمی که در آن فصل نمایش خیرهکنندهای داشتند، تصمیم به جدایی گرفتند و به طرز غیرمنتظرهای به تیم ریزهاسپور ترکیه پیوستند. این اقدام باعث خشم هواداران پرسپولیس شد و پس از مدت کوتاهی، هر دو بازیکن از این انتقال پشیمان شدند و تصمیم گرفتند به پرسپولیس بازگردند. بازگشت رضاییان به پرسپولیس بدون مشکل خاصی صورت گرفت و او پس از توافق با مدیران باشگاه ریزهاسپور قرارداد خود را فسخ کرد و دوباره به جمع سرخپوشان پیوست. اما مهدی طارمی بدون اطلاع مدیران تیم ترکیهای، قرارداد خود را فسخ کرد و به پرسپولیس برگشت. این اقدام، خشم مسئولان ریزهاسپور را به همراه داشت و آنها از پرسپولیس و طارمی شکایت کردند. نتیجه این شکایت جریمه ۷۸۹ هزار یورویی و محرومیت پرسپولیس از دو پنجره نقلوانتقالاتی و محرومیت چهار ماهه برای طارمی بود. این اتفاق پیش از دیدار حساس پرسپولیس مقابل الهلال در لیگ قهرمانان آسیا رخ داد و یکی از عوامل شکست سنگین سرخپوشان در آن بازی بود.
واسطهگری دولت برای رفع جریمه سنگین پرسپولیس
محرومیت پرسپولیس از دو پنجره نقلوانتقالاتی و خانهنشینی چهار ماهه مهدی طارمی بهطور کامل اجرا شد، اما سرخپوشان از پرداخت جریمه مالی معاف شدند. در آن زمان شایعاتی مبنی بر دخالت دولت حسن روحانی در این ماجرا به گوش میرسید که باعث جنجال زیادی شد. اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت وقت، در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «من که نکردم و اگر آقای روحانی این کار را کرده باشد باید از خودش بپرسید. به من کسی چیزی نگفت ولی این مرسوم بود که ما با مقامات موقع شام ضیافت داشتیم و از هر چیزی حرف میزدیم و ممکن است.
به نظر میرسد که حسن روحانی نیز از این ماجرا بیاطلاع بوده و حتی مسعود سلطانیفر، وزیر وقت ورزش و جوانان، نیز در بخشش جریمه پرسپولیس نقشی نداشته است. این بخشش مالی با پیشنهاد بهمن حسینپور، رئیس تشریفات دولت وقت، صورت گرفت. او در گفتوگو با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، مقدمات این اتفاق را فراهم کرد. حسینپور که سالها به عنوان سرکنسولگر و سفیر ایران در ترکیه فعالیت داشته، از ارتباط خوب خود با اردوغان برای کمک به پرسپولیس استفاده کرد.
جهانگیری و روحانی از این ماجرا بیاطلاع بودند!
حسینپور در گفتوگو با خبرآنلاین درباره تلاشهایش برای بخشش جریمه طارمی گفت: «حمیدرضا گرشاسبی، مدیرعامل پرسپولیس، از قبل با من ارتباط داشت. من خودم پیشنهاد دادم که این مشکل را به اردوغان بگویم. مسعود سلطانیفر هم در جریان بود و در آن ضیافت شام حضور داشت. در زمان ضیافت شام، من به اردوغان گفتم که این مشکل رخ داده است. شهر ریزه هم محل تولد خود اردوغان است. من به او گفتم و او بدون مکث پذیرفت و به وزیر ورزش ترکیه گفت هرچه آقای سفیر میگوید را انجام دهید. جهانگیری و روحانی از این قضیه بیاطلاع بودند.
اشاره نیشدار زنوزی به پرونده طارمی و ریزهاسپور
پس از انتقال علیرضا بیرانوند به تیم تراکتور و شکایت باشگاه پرسپولیس از او به دلیل فسخ قراردادش، بحثهای زیادی درباره دخالت دولت در این ماجرا به وجود آمده است. محمدرضا زنوزی، در واکنش به این موضوع، کنایه شدیدی به ماجرای طارمی و ریزهاسپور زد و اظهار داشت: «چرا رئیسجمهور به آقای اردوغان میگوید یک میلیون دلار این باشگاه را نگیر؟ آیا قداست صندلی ریاست جمهوری ما این است که به خاطر یک میلیون دلار از رئیسجمهور یک کشور خارجی خواهش کنیم؟ میتوانستند یک میلیون دلار را از من بگیرند. یک میلیون دلار چه مقدار پول است که به خاطر آن از رئیسجمهور ایران خواسته بودند تا از اردوغان برای بخشش پول رضایتنامه مهدی طارمی درخواست کند.
حسینپور در واکنش به اظهارات زنوزی گفت: «به نظرم زنوزی اغراق کرده است. او نمیتوانست این کار را انجام دهد و در آن زمان کسی او را نمیشناخت. ما این درخواست را کردیم و هیچ چیزی هم در عوض ندادیم. حتی اردوغان از من یک بازیکن خواست که نتوانستم تأمین کنم. حرفهای زنوزی صحت ندارد و من شخصاً این کار را انجام دادم و آمادهام شماره حسن دوغان، رئیس دفتر اردوغان، را هم بدهم تا بپرسید. من صحبتهای زنوزی و کسانی که انگ میزنند را کاملاً رد میکنم. این کار من بود و بدون دستور خاصی انجام شد. اگر برای تیم دیگری هم بود، این کار را میکردم. هر ایرانی از هر تیمی بود این کار را انجام میدادم.
حتی برای تیم استقلال هم همین کار را انجام میدادم.
س از رفع مشکل مهدی طارمی، هواداران استقلال نیز به شدت علیه این اتفاق اعتراض کردند و از عبارت «تیم حکومتی» برای پرسپولیس استفاده کردند. اما حسینپور معتقد است که اگر موضوع مربوط به استقلال بود هم همان کار را انجام میداد و پیش از این نیز کمکهای زیادی به استقلال کرده است.
او درباره کمکهایش به تیم استقلال زمانی که سرکنسول ایران در ترکیه بود، گفت: «اولین مذاکره با رولند کخ را من انجام دادم. آقای آصفی، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و عضو هیاتمدیره استقلال، با من تماس گرفت و گفت که یک مربی آلمانی به نام رولند کخ در ترکیه است و از من خواست با او مذاکره کنم. من مذاکرات اولیه را انجام دادم و سپس با علی فتحاللهزاده تماس گرفتم و اعلام کردم که کخ موافقت کرده است و در نهایت او به عنوان سرمربی استقلال منصوب شد.
اردوغان از عملکرد این بازیکن پرسپولیس خوشش میآمد.
حسینپور در گفتوگوی اخیر خود با خبرآنلاین، داستان جالب دیگری را فاش کرد و اعلام کرد که اردوغان از او خواسته بود تا یکی از بازیکنان پرسپولیس را برای حضور در ترکیه به مذاکره بیاورد. بازیکن مورد نظر اردوغان، علی علیپور بود که رئیسجمهور ترکیه قصد داشت او را برای تیم شهر خود، ریزهاسپور، جذب کند. این انتقال هرگز رخ نداد و حسینپور، علیرغم کمک اردوغان در حل مشکل طارمی، نتوانست علیپور را برای حضور در ترکیه متقاعد کند.
رئیس سابق تشریفات دولت درباره این ماجرا اینگونه توضیح داد: «در سفری که با روحانی داشتیم، بلند گفت آقای سفیر، با شما کار خصوصی دارم و دستور داد یک صندلی بگذارند و من کنار او نشستم. در میز ناهار یک پرونده باز کرد و گفت این بازیکن ایرانی است و او را برای ریزهاسپور میخواهم. گفتم انجام میدهم و ۳-۴ روز بعد از برگشتن به ایران، وزیر ورزش سابقش را برای پیگیری به ایران فرستاد. ما به همراه وزیر و بازیکن به سفارت ترکیه رفتیم و مذاکره کردیم. جلسه دوم هم برگزار شد چون بازیکن گفت باید فکر کنم. فکر کنم حمید استیلی هم بود که او را با خودم بردم. در نهایت، به دلیل عدم توافق بر سر مسائل مالی، این انتقال انجام نشد.»
او درباره دستمزد پیشنهادی ریزهاسپور به علیپور گفت: «به نظر من این مبلغ مناسبی بود: ۳۵۰ هزار دلار به علاوه ۷۰۰۰ دلار برای هر گل، اما علیپور آن را قبول نکرد. بعداً نمیدانم در پرتغال چقدر گرفت. این را گفتم تا بدانید که اردوغان چقدر به فوتبال علاقهمند است و خودش هم در جوانی فوتبالیست خوبی بوده است.»
انتهای پیام/