17:54:39
    امروز : یکشنبه - ۴ خرداد - ۱۴

سر تیتر اخبار

ایران بارها ثابت کرده که نه زیر بار ظلم می‌رود و نه میز مذاکره را ترک می‌کند ادویه‌ ها چطور برای مغز معجزه می‌کنند؟ از گردنه ی عشاق چه می دانید ؟ بهترین روش پخت ماهی برای حفظ امگا سه بهتر است در تابستان کدام عینک آفتابی را بزنیم ؟ آیا بیرانوند به استقلال می‌رود؟ ممنوعیت حمل این وسیله در چمدان زائران حج واتس اپ در این ۳ مدل آیفون دیگر کار نمی کند ارزان‌ترین فصل مسافرت به استانبول فیلم اصغر فرهادی با حضور ستارگانی از سینمای فرانسه جزئیات واردات و توزیع بنزین سوپر / استفاده از کارت سوخت تا کی ادامه دارد؟ ماجرای دستگیری سلطان عینک خاورمیانه چه بود؟! ۵ گزینه برای سرمربی‌ گری استقلال مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید نام محصولات آرایشی که نباید بخرید قتل مظلومانه مجری شبکه افق به دست پسرخاله اش + وصیت نامه ساعات مدارس و زمان برگزاری امتحانات تغییر کرد سیگار گران شد / نرخ انواع سیگار و محصولات دخانیات جزییات سانحه برای بویینگ ۷۳۷ در تهران عکس جالب بکام و تام کروز در جشن تولد ۵۰ سالگی اسطوره

7

۱۸ فوتی ناشی از هاری در سال جاری/ وضعیت نگران‌کننده سگ‌‌گردانی در کشور

  • کد خبر : 25487
  • چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳--«۱۵:۴۲»
۱۸ فوتی ناشی از هاری در سال جاری/ وضعیت نگران‌کننده سگ‌‌گردانی در کشور

علیرغم اعلام وزارت بهداشت مبنی بر این که عمده موارد حیوان‌گزیدگی در کشور توسط سگ‌های صاحب‌دار رخ می‌دهد و با ثبت ۱۸ مرگ ناشی از هاری در سال جاری، هنوز قانون مشخصی برای کنترل و ساماندهی سگ‌گردانی در سطح شهرها وجود ندارد.

به گزارش عصر تحلیل به نقل از تسنیم، “در سال‌های اخیر، یکی از مشکلات اجتماعی و بهداشتی مهم به ویژه در کلانشهرهای کشور، نبود قوانین خاص برای کنترل و محدود کردن سگ‌گردانی در اماکن عمومی بوده است. این مسئله علاوه بر ایجاد ترس والدین از حضور کودکانشان در بوستان‌ها و نگرانی از خطر حیوان‌گزیدگی، آثار زیان‌باری نیز بر سلامت افراد جامعه دارد. بسیاری از موارد حیوان‌گزیدگی و انتقال هاری در کشور عمدتاً از طریق سگ‌های صاحب‌دار رخ می‌دهد که بدون نظارت و محدودیت خاصی در حال گشت و گذار هستند.

سگ‌گردانی بدون رعایت مقررات قانونی

در حالی که سگ‌ها در بسیاری از کشورها تحت قوانین خاصی در فضاهای عمومی حضور دارند و صاحبانشان مسئولیت‌هایی برای رفتار و نگهداری آن‌ها دارند، این موضوع در ایران هنوز به‌طور کامل تحت پوشش قانون قرار نگرفته است. حضور آزادانه سگ‌ها در معابر عمومی باعث بروز مشکلات متعددی از جمله حیوان‌گزیدگی می‌شود که می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت افراد جامعه به همراه داشته باشد.

آمار نگران‌کننده حیوان‌گزیدگی در ایران

محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت بیان کرد: «مهم‌ترین بیماری که از سگ‌ها و گربه‌ها به انسان منتقل می‌شود، هاری است. هاری یک عفونت ویروسی است که به دنبال گزش سگ‌ها اتفاق می‌افتد.»

شیرزادی ادامه داد: سال گذشته، بیش از ۳۸۰ هزار نفر در کشور دچار حیوان‌گزیدگی شدند و به مراکز بهداشت مراجعه کرده و واکسن و سرم ضد هاری دریافت کردند. در کل کشور، بیش از ۷۷۰ مرکز به صورت شبانه‌روزی، اقدامات شست‌وشوی محل حیوان‌گزیدگی و واکسیناسیون هاری را برای افراد ارائه می‌دهند. این خدمات برای مردم رایگان است، اما برای دولت هزینه‌های بسیاری دارد، زیرا واکسن هاری یکی از گران‌ترین واکسن‌هاست. با این وجود، به دلیل اهمیت موضوع، دولت این واکسن‌ها را خریداری کرده و در اختیار این مراکز قرار می‌دهد.

آمار ۳۸۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سال گذشته در حالی است که به گفته شیرزادی، در سال ۱۴۰۱ تعداد موارد حیوان‌گزیدگی ۳۲۰ هزار مورد بوده است. این تفاوت ۶۰ هزار موردی نشان‌دهنده رشد سریع و نگران‌کننده این آمار در کشور است.

۱۸ مورد مرگ‌ومیر به دلیل هاری در سال جاری

رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت اظهار داشت: «در سال جاری ۱۸ مورد مرگ‌ومیر ناشی از هاری ثبت شده است. بیماری هاری به گونه‌ای است که با ظهور علائم، مرگ فرد حتمی است. متأسفانه بیشترین موارد حیوان‌گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها رخ می‌دهد و موارد قابل توجهی از ابتلا به هاری نیز در پی گزش سگ‌های صاحب‌دار گزارش شده است.»

این اظهارات نگران‌کننده نشان می‌دهد که نبود قوانین کافی برای کنترل سگ‌گردانی و نظارت بر رفتار صاحبان سگ‌ها در محیط‌های عمومی می‌تواند جان افراد را به خطر بیندازد.

تنها بند قانونی که می‌توان آن را به موضوع سگ‌گردانی مرتبط دانست، ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن، «هرگاه کسی به‌روی شخصی سلاح بکشد یا حیوانی مانند سگ را به‌سوی او برانگیزد یا هر کار دیگری که موجب هراس او گردد، مانند فریاد کشیدن یا ایجاد انفجار صوتی انجام دهد و بر اثر این ارعاب، شخص بمیرد یا مصدوم شود، حسب مورد بر اساس تعاریف انواع جنایات به قصاص یا دیه محکوم می‌شود.»

علاوه بر این ماده قانونی، تقریباً هیچ قانون دیگری به‌طور مستقیم در رابطه با سگ‌گردانی و مقابله با این معضل اجتماعی وجود ندارد. این در حالی است که آمار حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری در کشور هر ساله افزایش می‌یابد.

افزایش موارد حیوان‌گزیدگی انسانی در کشور، سالانه مبالغ زیادی برای خرید سرم و واکسن ضد هاری به سیستم بهداشتی و درمانی کشور تحمیل می‌کند. این در حالی است که با آموزش اصول ساده بهداشتی به صاحبان سگ‌ها و وضع قوانین کافی برای کنترل وضعیت سگ‌گردانی، به ویژه در معابر و اماکن عمومی، می‌توان از بسیاری از این هزینه‌ها جلوگیری کرد. این معضل نیازمند توجه فوری دولت و مجلس است تا از تبدیل شدن آن به بحرانی در حوزه اجتماعی و بهداشتی در آینده جلوگیری شود.

 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=25487

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.