به گزارش عصرتحلیل از اصفهان، دبیر اولین جشنواره بین المللی صنایع دستی از برگزاری نخستین جشنواره بین المللی صنایع دستی در شهر اصفهان از ۱۰ تا ۱۳ مردادماه سال جاری با مشارکت و محوریت شهرداری اصفهان و وزارت میراث فرهنگی خبر داد و گفت: اهدای نشان جهانی «دست خلاق» به ۶ هنرمند داخلی و خارجی از جمله مهمترین برنامه های این جشنواره است.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، نصیر ملت در نشست خبری جشنواره بین المللی صنایع دستی با اشاره به اینکه بهبود وضعیت فعلی اصفهان دغدغه سیاست گزاران بوده است چراکه مسیر توسعه این شهر مبتنی بر ظرفیت ها و واقعیت های آن نیست، اظهار کرد: استقرار صنایع سنگین یکی از دلایل وضعیت حاد و ویژه اصفهان است که با بروز مشکلاتی مانند آلودگی آب و خاک و خشکی آب شرایط را برای زندگی سخت کرده است.
وی ادامه داد: آمار مهاجرت طبقه خلاق از اصفهان نگران کننده است و اولین اقدام برای رفع مشکل، اصلاح مسیر توسعه شهر اصفهان به شمار می رود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: ظرفیت های این شهر تاریخی و میراثی می تواند صنعت گردشگری را به عنوان صنعت پیشگام امروز در دنیا فعال کند، در شهر اصفهان با وجود گونه های مختلف گردشگری مسیری پایدار در این حوزه ایجاد نشده و نیازهای شهروندان پاسخ داده نشده است.
وی افزود: آنچه اصفهان را در دنیا به عنوان شهر ویژه مطرح کرده است فعالیت هنرمندان شاخص است و وجود بناهای تاریخی و فعالیت هنرمندان می طلبد که سیاست گزاران اصفهان به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
ملت اظهار کرد: شورای پنجم شهر اصفهان با آسیب شناسی در این موضوع، به ایجاد فرصت برای هم اندیشی همه ذی نفعان و دستگاه های مرتبط با صنعت گردشگری پرداخت و رویداد اصفهان ۲۰۲۰ را تعریف کرد تا نتیجه شروع این رویکرد از سال ٢٠٢٠اصلاح مسیر توسعه اصفهان باشد.
وی افزود: ایجاد ظرفیت های جدید گردشگری، اصلاح زیرساخت های گردشگری، اقدامات ترویجی به همراه برند و فرهنگ سازی برای پذیرش گردشگر و برگزاری رویدادهای معرفی ظرفیت های شهر اصفهان اقدامات تعریف شده در چارچوب طرح اصفهان ۲۰۲۰ بود.
دبیر شورای جهانی صنایع دستی بیان کرد: سال ۲۰۲۰ با اتفاقات مختلفی از جمله پاندمی کرونا تحت تاثیر قرار گرفت اما سال ٢٠٢٠ یک مبدأ حرکتی برای حرکت در مسیر گردشگری بود و یکی از رویدادهایی که در این مسیر پیش بینی شد برگزاری اولین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران در اصفهان بود.
وی با اشاره به اینکه از ششم بهمن ماه سال گذشته با حضور مدیران ملی و استانی از جمله وزیر میراث فرهنگی در کاخ نیاوران از جشنواره رونمایی شد و در این مدت فعالیت های مقدماتی در حال اجرا بود، تصریح کرد: علت انتخاب اصفهان برای این رویداد عناوینی است که برای اصفهان وجود دارد، اصفهان دومین شهر صنایع دستی جهان و نخستین شهر ایران در زمینه صنایع دستی، دارای ۴ هزار گروه صنایع دستی، ۴۰ هزار هنرمند تولیدکننده آثار هنری و ۶۰ هزار فعال در صنعت صنایع دستی است.
*کمک به توسعه اقتصاد هنر اصفهان با برگزاری جشنواره بین المللی صنایع دستی
ملت با بیان اینکه هدف از برگزاری جشنواره جذب گردشگر به بهانه یک رویداد بین المللی است که موجب تکرار در سفر گردشگران و ایجاد ارزش افزوده برای شهر اصفهان می شود، گفت: گردشگری هنری یکی از انواع پردرآمد گردشگری در جهان است که اصفهان با داشتن این ظرفیت می تواند به توسعه اقتصاد هنر با برگزاری این جشنواره کمک کند.
وی بیان کرد: این جشنواره در دو سطح ملی و بین المللی برگزار می شود؛ در بخش بین الملل نشان بین المللی دست خلاق به سه هنرمند ایرانی و سه هنرمند خارجی به واسطه یک عمر فعالیت های هنری و خدمت به عرصه صنایع دستی اهدا می شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: برای انتخاب هنرمند برتر، افرادی به شورای جهانی صنایع دستی معرفی و بعد از انتخاب ۱۰ نفر این افراد به هیئت عالی که متشکل از ۵ داور ایرانی و ۵ داور خارجی است، معرفی و در نهایت شش هنرمند برتر داخلی و خارجی برگزیده خواهد شد.
* برگزاری اجلاس مشترک شهرهای جهانی و خلاق صنایع دستی
وی ادامه داد: دومین برنامه در این جشنواره، همای زرین است که به معرفی آثار برتر در ۲۰ رشته صنایع دستی پررونق و کم رونق می پردازد، همچنین در این برنامه ۱۰ اثر خلاقانه انتخاب و ۵ هنرمند پیشکسوت برگزیده می شود.
ملت تصریح کرد: برگزاری مسابقه ویژه طراحی فرش، پوشاک با صنایع دستی، بسته بندی صنایع دستی،استارتاپ های صنایع دستی و … از دیگر بخش های این جشنواره است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری اجلاس مشترک شهرهای جهانی و خلاق صنایع دستی از دیگر بخش های جشنواره بین المللی صنایع دستی در اصفهان خواهد بود، اظهار کرد: سال گذشته اجلاس جهانی صنایع دستی به خاطر بیماری کرونا برگزار نشد و امسال همزمان با جشنواره اجلاس به صورت مجازی برگزار می شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: ۱۴ شهر جهانی در ایران داریم و از همه شهرها و نمایندگان دعوت کرده ایم تا به صورت مجازی در نشست روز پایانی حضور داشته باشند، همچنین نشست های علمی و کارگاه های تخصصی در کنار جشنواره برگزار می شود.
وی از برگزاری چهار نشست بین المللی به صورت مجازی خبر داد و گفت: این جشنواره با محوریت شهرداری اصفهان اجرا می شود و با توجه به قرار گرفتن در پیک پنجم کرونا زمان برگزاری از ۲۶ تا ۲۹ تیرماه به ۱۰ تا ۱۳ مردادماه سال جاری تغییر پیدا کرد.
*حضور کشورهای عضو اکو و خواهرخوانده های اصفهان در جشنواره صنایع دستی
ملت افزود: به هیچ وجه نگاه نمایشی به جشنواره نداریم و باید گام اول را آنقدر محکم برداریم تا تضمین پایداری جشنواره در شهر اصفهان شکل بگیرد.
وی از تشکیل دبیرخانه اصفهان شهر جهانی صنایع دستی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تجاری سازی ایده ها و صنایع دستی هم در این جشنواره با حضور روسای اتاق های بازرگانی سراسر کشور فراهم شده است تا بخش خصوصی، هنرمندان و بازرگانان در کنار هم قرار گیرند.
دبیر جشنواره بینالمللی صنایع دستی ایران افزود: کشورهای عضو اکو و خواهرخوانده های شهر اصفهان هم در این نشست حضور دارند و برای مشارکت آنها به صورت مجازی برنامه ریزی شده است.
همچنین در ادامه این نشست، نوراله عبداللهی، سرپرست معاونت صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه یکی از افراد شاخص در برگزاری این جشنواره مرحوم فریدون اللهیاری بود که در کنار شهرداری و شورای شهر نقش محوری در این رویداد داشت، گفت: هدف از برگزاری جشنواره بین المللی صنایع دستی در اصفهان، حفظ عنوان شهر خلاق صنایع دستی برای این شهر است.
وی ادامه داد: از زمان بروز کرونا ستاد کرونا برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی تسهیلاتی را در نظر گرفته که بخش زیادی از هنرمندان این تسهیلات را دریافت کرده اند و این جشنواره نیز میتواند بخشی از آسیب وارده به صنایع دستی را ترمیم کند.
انتهای پیام/