به گزارش عصر تحلیل به نقل از اکوانرژی از اصفهان، شاید در کلام عدد ۶۰۰ مگاوات به راحتی بیان شود اما تصور احداث با این ظرفیت در زمینی به وسعت یک هزار و ۲۰۰ هکتار کارزاری است که فولاد مبارکه در سلسه کارهای خود در راستای بهبود محیط زیست آن را شروع کرده است و قرار است تا این توان تولید انرژی تجدید پذیر تا ماههای آینده در مدار قرار بگیرد.
محمود کمانی معاون وزیر نیرو که برای عملیات اجرایی یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان اصفهان به این خطه نورخیز سفر کرده بود اقدام فولاد مبارکه را یک تحول در حوزه تجدید پذیرها دانست و در این خصوص گفت: فولاد مبارکه با خطشکنی در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر، ۶۰۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات از طریق انرژی بادی تولید میکند.
وی همچنین تصریح کرد: طی ۱۲ سال گذشته در کل دنیا ۸۰ درصد ظرفیتهای نصبشده از انرژیهای تجدیدپذیر و مابقی انرژی فسیلی است گفت: با محاسبه قیمت سوخت میتوانیم بگوییم که امروز تولید برق با انرژیهای تجدیدپذیر در کشور صرفه اقتصادی دارد؛ اما ظرفیت نیروگاههای موجود نصبشده در قسمت تجدیدپذیر، حدود یکدرصد از کل ظرفیت کشور است.
کمانی در ادامه اذعان داشت: این میزان اصلاً کافی نیست و باید توان تولیدی انرژی های تجدید پذیر توسعه پیدا کند.
وی در خصوص اینکه یکی از چالشهای موجود در زمینه تولید انرژی، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی است، یادآور شد: که منجر به کاهش سوخت تخصیصیافته به نیروگاهها میشود و انرژی تجدیدپذیر میتواند راهکاری جایگزین برای حل این مشکل باشد.
معاون وزیر نیرو افزود: نیروگاههای خورشیدی کوچک و متوسطی که در استان اصفهان در حال احداث هستند تا دو سال آینده به بهرهبرداری میرسند. بهطورکلی ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تجدیدپذیر در کشور برنامهریزیشده که صنایع در این زمینه ۲۳۰۰ مگاوات را متعهد شدهاند و فولاد مبارکه با خطشکنی در این زمینه ۶۰۰ مگاوات را از طریق نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات را بهصورت نیروگاه بادی تأمین میکند.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: ۱۰۰ مگاوات از نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد که به همین دلیل از این شرکت تشکر میکنیم و امیدواریم مسئولان استان نیز در این زمینه همکاریهای لازم را انجام دهند تا این پروژه بهموقع به بهرهبرداری برسد.
کمانی تصریح کرد: تعویض روشنایی معابر یکی از پروژههایی است که میتواند در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی مؤثر باشد و با بهینهسازی در کل کشور حدود ۸۰۰ مگاوات در این زمینه صرفهجویی میشود. ۲۰ میلیون موتور کولر نیز در کل کشور وجود دارد که با سرمایهگذاری کمی برای تعویض آنها میتوانیم شاهد تحولی چشمگیر در موضوع افزایش بهرهوری باشیم.
انتهای پیام/