به گزارش عصر تحلیل، قدرت اله نوروزی، شهردار اصفهان در برنامه رادیویی «شهر پرسشگر، شهردار پاسخگو» با بیان اینکه در روز عید فطر افتتاحیه ای در زیرگذر میدان امام علی (ع) داشتیم و فروشگاه زنجیره ای رفاه در این مکان راه اندازی شد تا همه مواد مورد نیاز خانواده ها در اختیار آنها قرار گیرد، اظهار کرد: پروژه میدان امام علی سال ها آغاز شده بود اما با مشکلات زیادی مواجه بود که راهکار را در گفت و گو با مردم و جلب مشارکت آنها دیدیم؛ در همین راستا در اولین بازدید از این پروژه تصمیم گرفتیم در زیرزمینی به مساحت ۱۳ هزار متر که نه پارکینگ بود و نه کاربری دیگری داشت، رونق ایجاد شود و به همین دلیل فروشگاه رفاه در این مکان ایجاد شد.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم در بخش های دیگر میدان، فضایی ایجاد کنیم تا رونق ایجاد شود و کسبه این مکان که سال ها اذیت شدند به راه حلی برسند. همچنین در این میدان ایستگاه مترو بهره برداری می شود و بازارهای مختلفی که در دست اجراست هرچه زودتر با مشارکت مردم تکمیل می شود تا این میدان با قدمت طولانی همچنان محلی برای عرضه خدمات و نیازهای مردم باشد.
شهردار اصفهان تصریح کرد: بعد از سهمیه بندی بنزین طرحی از سوی وزارت کشور به شهرداری ها ابلاغ شد تا رانندگان حمل بار از مشوق های بنزینی استفاده و بتوانند در محدوده طرح ترافیکی شهر حضور پیدا کنند. رانندگان باید از طریق شرکت های حمل و نقلی که دارای تاییدیه از شهرداری هستند ثبت نام کرده و پروانه فعالیت دریافت کنند تا از همه امکانات بهره مند شوند. بر این اساس رانندگان خودروهای حمل بار با مراجعه به سایت hamlebar.ir می توانند در جریان کامل این طرح قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه بعد از شیوع کرونا، شهرداری ضمن حضور در همه صحنه ها و نقش آفرینی و همکاری با همه دستگاه ها از امکانات نوین برای حل مشکلات مردم در سازمان های وابسته شهرداری استفاده کرد، گفت: در روزهای پایانی سال سایت my.isfahan.ir را معرفی کردیم که ۳۴ خدمت الکترونیک را به مردم ارائه می دهد و می تواند جایگزین ترددهای مردم برای دریافت پروانه ساختمانی و استعلامات شود.
نوروزی با تاکید بر اینکه تا پایان سال این خدمات به ۱۰۰ مورد افزایش می یابد، اظهار کرد: برای کاهش اضطراب شهروندان، کمتر شدن ترددها، حل مشکل ترافیک، کاهش آلودگی هوا، صرفه جویی در وقت شهروندان و به طور کلی بهبود فرآیندها تداوم این طرح ضروری است و باید همه این اقدام را جدی بگیریم و اینجاست که تعالی سازمانی و اصلاح فرآیندها معنا پیدا می کند.
وی ادامه داد: در شرایط کرونا یک نظرسنجی از شهروندان اصفهانی صورت گرفت که براساس نتایج آن، ۷۷ درصد شرکت کنندگان از نظافت شهر در روزهای شیوع کرونا راضی بودند، همچنین ۶۱ درصد از اقدامات خلاقانه و نوآورانه شهرداری راضی بودند. رضایت مردم از فعالیت بازارهای کوثر ۷۵ درصد و در رابطه با فضای سبز ۸۳ درصد بود. همچنین مردم برخی تصمیمات شهرداری در خصوص مقابله با کرونا را رضایت بخش می دانستند که یکی از آنها رضایت ۷۳ درصدی شرکت کنندگان این نظرسنجی از تعطیلی مترو بود.
امکانات شهری در جهت آسایش سالمندان
شهردار اصفهان با اشاره به تشکیل جلسه شورای ترافیک و شورای معاونان شهرداری اصفهان، اظهار کرد: در این جلسات، بحث هایی در خصوص فعالیت دوباره مترو اصفهان داشتیم تا اگر طبق بررسی ها این موضوع به سلامت مردم آسیب نمی زند، مترو در هفته آینده فعال شود.
وی در خصوص درخواست یکی از شهروندان برای رفع مزاحمت برخی مشاغل مانند مکانیک ها و صافکارهای خیابان بهارستان شرقی به خصوص برای سالمندان گفت: ما قطعا به فکر سالمندان هستیم و اقدامات در جهتی اجرا می شود که یک شهر آماده برای سالمندان باشد و همه راه ها و امکانات به گونه ای تامین شود که آنها اذیت نشوند، البته شغل مردم هم باید لحاظ شود و نباید اینها با هم تعارض داشته باشد اما هر چیز مزاحمی هم باید رفع شود.
نوروزی افزود: ما نمی گوییم چنین مشاغلی تعطیل شوند چراکه بسیاری از آنها نیازهای مردم را تامین می کنند اما پیاده رو نباید اشغال شود و اگر مکان فعالیت این مشاغل مناسب نیست، جابجا شوند.
وی در مورد سوال یکی از شهروندان در مورد اینکه آیا مالکان خانه هایی که در کوچه های بن بست زندگی می کنند و در سندهای مالکیت آنها سندیتی مبنی بر بن بست بودن کوچه وجود ندارد، می توانند در به بن بست باز کنند، گفت: تا سال ۹۰ دفترچه ای در خصوص ضوابط شهرسازی اصفهان، وجود داشت که در بند ۱۰ و ۱۱ قید شده بود اگر در بن بستی، شهرداری تاسیساتی داشت آن بن بست دیگر اختصاصی نیست و جنبه عمومی دارد اما پارسال در دیوان عدالت اداری رای جدید صادر و این بند ابطال شد.
شهردار اصفهان تصریح کرد: اکنون این ضابطه وجود دارد که اگر در سند پی و دیوار قید شده باشد، مالکان نمی توانند در به بن بست باز کنند اگر در سند نوشته شده باشد در یا دیوار امکانی که در و دیوار باز شود، وجود دارد. در مجموع این کار بستگی به آنچه در سند نوشته شده دارد.
مساحت کار هر پاکبان برای نظافت زینبیه و چهارباغ یکی است
وی در مورد درخواست یکی از شهروندان منطقه ۱۴ برای نظافت بیشتر دارک و ارزنان افزود: در این دوره بیشترین کارها در منطقه ۱۴ انجام شد به گونه ای که خط دوم مترو از این منطقه آغاز شد، چهار ورزشگاه ساخته شده و مسائل متعدد دیگر که در این بخش در حال پیگیری و اجراست و رضایت مندی مردم این منطقه را در پی داشته است.
نوروزی در خصوص نظافت محلات این منطقه هم گفت: اولا همه ما باید به تلاش پاکبانانی که صبح و شب، در گرما و سرما این مساحت بزرگ شهر را تمیز می کنند، متعهد باشیم. دوما اینکه؛ منطقه ۱۴ به خصوص دارک و ارزنان محدود به زمین های بایر است و در وزش باد زباله ها به داخل خیابان ها و کوچه ها می آید و این یکی از دلایل است که باید زحمت بیشتری توسط پیمانکار کشیده شود.
وی با اشاره به اینکه میزان مساحت و سطحی که هر پاکبان باید تمیز کند در این محلات و چهارباغ یکی است، گفت: اما به لحاظ موقعیت جغرافیایی ممکن است منطقه ۱۴ کار بیشتری بطلبد.
شهردار اصفهان افزود: به هر روی اجازه نمی دهیم حقوق مردم به ویژه در حوزه ای که مربوط به سلامت مردم است، توسط پیمانکار ضایع شود. اگر نظارت شهرداری منطقه نشان داد که نقاط ضعفی در این مسئله وجود دارد مسئله باید حل شود.
وی در خصوص پیشنهاد یکی از شهروندان ساکن خیابان ابوالحسن اصفهانی برای قرار دادن صندلی در بلوار این خیابان به منظور نشستن سالمندان، اظهار کرد: در گذشته دم خانه ها سکوهایی برای نشستن افراد بود اما امروز به سبک جدید این امکان را نداریم. باید جایی به عنوان پاتوق هایی با امکاناتی مانند آب شرب، دکه، سایه بان و…. برای سالمندان تهیه شود.
نوروزی افزود: خیابان ابوالحسن اصفهانی ۱۲ سال پیش ساخته شده و ۶۶ نیمکت تکی دارد به طوریکه در هر ۳۰ متر آن یک نیمکت وجود دارد. به هر حال انتقاد این شهروند درست است و باید این نگاه مورد توجه قرار گیرد و سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه سه موضوع را بررسی و سریعا به راهکاری برسد که این نقطه ضعف را در میان آن همه زیبایی رفع کنیم.
مادی قمیش طولانی ترین مادی اصفهان
وی تصریح کرد: برای راه اندازی چنین مکانی باید در مکان یابی دقت شود و در این زمینه شهرداری منطقه سه تا مهرماه بررسی طرحی به همین منظور در خیابان ابوالحسن را در اولویت قرار دهد تا مشکل حل شود.
نوروزی در مورد جاری شدن آب در مادی قمیش در محله آتشگاه نیز بیان کرد: یکی از کارهای بسیار خوب امسال باز شدن آب در مادی چشمه باقرخان بعد از ۳۰ سال، در رهنان بعد از ۲۷ سال و مادی فدن بعد از ۱۵ سال در خیابان بیدآبادی بود.
وی افزود: مادی قمیش بزرگترین مادی از نظر طول در اصفهان است. طول این مادی به ۷۶ کیلومتر می رسد و گزارشاتی داده شده که این مادی دو یا سه بار آبگیری شده و چون سال های متمادی آبگیری نشده بود، موانعی برای جاری شدن ایجاد شده هرچند تعیین دبی آب هم بر عهده شرکت آب منطقه ای است./