به گزارش عصر تحلیل، مدیریت یکپارچه و بهرهوری منابع آب به همراه تأمین منابع جدید آب فضای سبز شهری یکی دیگر از سیاستهای سال جاری است برای تحقق این سیاست، تکمیل زیرساختهای خطوط انتقال و شبکه توزیع آب طبق اولویت طرح جامع، نوسازی و بهسازی موتورخانهها و ایستگاههای پمپاژ، نگهداری و تعمیرات خطوط اصلی انتقال آب، ارزیابی سیستمهای آبیاری و انتخاب روشهای مناسب آبیاری عرصهها، تحلیل هیدرولیکی شبکه آبیاری مناطق، ناحیه بندی آبیاری فضای سبز بر اساس تحلیل شبکه، نگهداری و تعمیرات و اصلاح برخی از خطوط لوله شبکه، دستیابی به استانداردهای تصفیه انویه پساب جهت استفاده در محیط شهری مورد توجه قرار گرفته است.
ساماندهی با رویکرد و اولویت باز زندهسازی کارکردی مادیها به عنوان یک عنصر هویتی شهر و تکمیل و بازیابی ضوابط مادیها از دیگر سیاستهای محیط زیستی شهرداری اصفهان در ۴ سال اخیر تا کنون بوده است که در این راستا دستیابی به ضوابط مشخص و یکپارچه در خصوص مادیها (ضوابط ترافیک-عمرانی) و دستیابی به ضوابط مشخص و یکپارچه در خصوص پلهای موجود بر روی مادیها هدفگذاری شده است.
ثبت ملی مادیها به عنوان میراث طبیعی ملی و بخشی از میراث فرهنگی، احیای مادی های از دست رفته با محوریت برقراری ارتباط در شبکه مادیها و بهبود سطح خدمات در عرصههای اکولوژیک شهر (صفه، ناژوان، پارک شرق) از طریق ایجاد زیرساخت و بستر لازم در جهت افزایش مخاطب پذیری و بهبود کیفی سطح خدمات قابل ارائه در این عرصهها از دیگر سیاستهای شهرداری بوده و ادامه دارد.
فروغ مرتضائی نژاد مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان در گفت و گوی اختصاصی با عصر تحلیل، با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز اکولوژیک اصفهان ۲۸ متر مربع است، گفت: سرانه فضای سبز با در نظر گرفتن فضای تفرجگاهی و کمربند سبز همچنین دیگر فضاها به ۲۸ متر مربع می رسد.
وی همچنین تصریح کرد: البته دولت اعلام کرده است استاندارد برای شهرهای مختلف ۱۵ متر مکعب است. اما اصفهان به خاطر وجود آلاینده هایی که اطراف شهر اصفهان ، در مطالعه ی نشان داد که بایستی این عدد حتی به بالاتر تا ۴۸ متر مربع هم برسد.
مرتضائی نژاد متذکر شد: متاسفانه متنابع آبی محدود است و آنقدر آب برای ایجاد چنین سرانه ایی در اختیار نداشتیم به همین منظور با مطالعات انجام شده توانستیم پساب تصفیه شده را به عنوان منابع پایدار وارد مدار کنیم تا بخشی از مشکل آبیاری را حل کند.
وی عنوان کرد: آبیاری با پساب تصفیه شده به شکل امروزی تا قبل از سال ۹۶ نبود مقداری پساب در سپاهانشهر استفاده می شد که بدلیل عدم تصفیه مورد تائید قرار نداشت با ایجاد تصفیه خانه در سپاهانشهر و دیگر نقاط به تدریج تا به امروز پساب ها وارد مدار شدند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: سال ۹۷ دقیقا به ۴۲۵ هزار متر مکعب افزایش پیدا کرد. سال ۹۸ برای اینکه زیرساخت آن را ما مرتبا فراهم کردیم به ۶۲۷ هزار ۵۰۰متر مکعب افزایش یافت. هم اکنون در سال ۹۹ به ۷۱۷ هزار و ۸۰۰ متر مکعب افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بنابر این ما چیزی حدود یک پنجم از نیاز آبی فضای سبز شهر را از پساب تصفیه شده استفاده کردیم و نکته مهم این که ما پساب را حتما تصفیه و مباحث گند زدایی نیز روی ان انجام شده است.
مرتضائی نژاد در خصوص اینکه آیا آب پساب دارای میکروب است، اظهار داشت: این آب شرب نیست و دارای pss بالایی است درصدد هستیم با قراردادهای در حال انجام غیر از گندزدایی به تصفیه ثانویه هم اقدام کنیم.
وی گفت: سال ۱۴۰۰ مقدار آب تصفیه شده از پساب بیشتر می شود و چیزی حدود ۱۵ میلیون مترمکعب از پساب استفاده می شود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان اظهار کرد: شهرداری هزینه ی سنگینی در این خصوص انجام داد در سالهای پیش با خشکسالی های متعدد چاههای حریم آب مورد نیاز را نداشتند و بعضا خشک شده بودند به همین منظور تصفیه پساب را می توان به آب پایدار تلقی کرد و بهره بهتری از آن برد.
انتهای پیام/