به گزارش عصر تحلیل، به نظر میرسد ناهماهنگیهای بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولیان تولید و توزیع که عامل بسیاری از گرانی ها در بازار عنوان می شود، این بار گریبان گندمکاران را گرفته است.
نارضایتی و گلایه گندمکاران از قیمت تضمینی ۴ هزارتومانی خرید گندم، موجب شده است که آنها برای امسال تقاضای افزایش قیمت داشته باشند. تشکلهای بخش کشاورزی و گندمکاران طی ماههای گذشته، بارها خواستار تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری برای اصلاح این قیمت شده بودند و در حالی که به نظر میرسید تقاضای آنها در این خصوص مورد توجه قرار گرفته بود، شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد که قیمت خرید تضمیمنی گندم افزایش نخواهد یافت.
شورای اقتصاد در سال ۹۹ طی نشستهایی قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۰ را برای هرکیلوگرم ۴ هزار تومان اعلام کرد. دو روز قبل بنیاد ملی گندمکاران خطاب به رئیس بازرسی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به غیرمنطقی بودن قیمت مصوب ۴,۰۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم، با اشاره به تبعات برقراری این قیمت، خواستار بازنگری در آن شده بود. گندمکاران و تشکلهای بزرگ بخش کشاورزی به استناد آنالیز قیمت، معتقدند که با توجه به افزایش قیمت عوامل تولید، حداقل قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم باید ۵ هزارتومان باشد.
در مورد مرغ نیز نارضایتی تولیدکنندگان از قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی برای خرید هرکیلوگرم مرغ از تولیدکننده به عنوان یکی از عوامل آشفتگی بازار مرغ عنوان میشد که در نهایت امسال بعد از به هم خوردن این بازار، افزایش یافت و به قیمت هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. بخش خصوصی سرکوب قیمتها و اعلام قیمتهای دستوری از سوی دولت را از جمله دلایل آشفتگی بازار عنوان میکند و خواهان آزادسازی قیمت هاست.
اعتبارات حمایتی مرغ در بودجه ۱۴۰۰ «سه برابر» میشود / کنترل صادرات مرغ و تخم مرغ
قیمت گندم افزایش نخواهد یافت
اما مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران یک روز بعد از انتشار خبری که از تشکیل جلسه شورای قیمتگذاری در هفته آینده حکایت داشت؛ گفت: خرید تضمینی گندم از هفته گذشته با قیمت چهار هزار تومان به طور قطعی آغاز شده است و افزایشی در این قیمت نخواهیم داشت.
یزدان سیف با بیان اینکه ۲ هزار تن خرید تضمینی گندم تاکنون انجام شده است، اظهار کرد: در سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس، تحویل محصولات کشاورزان به شرکت بازرگانی دولتی آغاز شده است و این روند ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه شایعه افزایش نرخ گندم موجب اختلال در بازار میشود، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش ۴۸ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم از سوی دولت در مهرماه سال ۹۹ هیچ برنامهای برای افزایش دوباره وجود ندارد و در این بازار ثبات خواهد بود.
وی در خصوص بازار جو و گندم نیز گفت: مجوزی از سوی ستاد تنظیم بازار صادر شده تا بخشی از جو مورد نیاز دامداران از ذخایر راهبردی کشور تامین شود تا آسیبی به خرید تضمینی گندم وارد نشود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درخصوص پرداخت وجه گندم خریداری شده نیز تصریح کرد: دوره انتظار پرداخت وجه به کشاورزان در سال ۹۸ حدود ۲۸ روز بود که در سال گذشته به ۲۳ روز رسید و در حال حاضر نیز طی کمتر از ۲ هفته نقد خواهد شد.
انتهای پیام/