به گزارش عصر تحلیل به نقل از رصد روز ، عدم پذیرش برخی از لوایح بین المللی مانند FATF ابعاد خود را در اقتصاد کشور به خوبی نشان داد. بالا رفتن هزینه نقل و انتقال پول و طولانی شدن روند برگشت نقدینگی به کشور همگی شرایطی را رقم زد که دوباره بحث بررسی FATF مطرح شود. این موضوع به خوبی نشان می دهد که مسئله تحریم و تبعات آن برای کشور هرگز ساده نیست و علیرغم اینکه برخی از ظرفیتهای داخلی می تواند هزینه چنین اقداماتی را برای کشور کاهش دهد اما هیچ کس نمی تواند منکر ضربات مهلکی شود که تحریم برای کشور رقم زده است. صنعت فولاد کشور با توجه به اهمیت آن برای کشور جزو اولین صنایعی بود که در گرداب تحریمهای ناجوانمردانه افتاد و مسائل زیادی را برایش رقم خورد. در این میان برخی از کارخانجات جدا از اینکه باید با تحریمهای خارجی مقابله می کردند با بدرفتاریهای داخلی نیز ربرو بودند. این بدرفتاریها از تصمیمات غیرکارشناسانه تا اظهارات غیرمنصفانه را شامل می شد. اما در میان صف کشی منتقدان فولاد کشور سکوت کارخانجانی مانند فولاد مبارکه اصفهان برای برخی شائبه ایجاد می کرد.این صف کشی ها با سید ناصر موسوی لارگانی شروع و هنوز ادامه دارد.
در اوج تحریم هایی که به صورت غیراخلاقی بر کشور تحمیل شد و جایگاه صنایع کشور را در بازارهای بین المللی کاهش داد و بسیاری از کارخانجات با موضوع تعدیل نیرو سعی در اقدامات جبرانی داشتند برخی مدیران صنعت فولاد با درک درست موضوع همچنان به روند تولید ادامه دادند تا در تأمین نیار بازار داخلی مشکلی ابجاد نشود. اما همچنان عده ای در مجلس بر طبل مخالفت و انتقاد می کوبند تا به این وسیله جریانی ایجاد شود تا اولا ضمناً سرخوردگی بیش از ۱۲ هزار پرسنل مشغول در یک واحد تولیدی مسئله تولید جایش را به بحثهایی دهد که این روزها مطمئناً آفت مسیر رشد و توسعه است.
چند روز پیش وزیر اقتصاد از احکامی خبر داد که برای متخلفان بازار سرمایه صادر شده بود در این میان مسئله مهم عدم ایفای حق سهامدارانی بود که سرمایه شان در مدت کوتاهی گاهاً بیش از نصف کاهش پیدا کرد اما سکوت نمایندگان مجلس در این باره ابهامات جدیدی را خلق کرد باید از آقای سید ناصر موسوی لارگانی خواست تا از اقداماتشان در این باره گزارشی جهت تنویر افکار عمومی منتشر کنند تا داعیه حق طلبیشان برای همه آشکار شود.
خودروسازان در بدترین شرایط اقتصادی حاکم بر کشور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را در هر سه ماه دریافت کردند واقعاً چه تغییری در کیفیت خودروهای داخلی به وجود آمده که چنین مجوزی در سکوت برخی نمایندگان مجلس صادر می شود؟
سید ناصر موسوی لارگانی به کاهش تولید در فولاد مبارکه اشاره می کند اما آمارها نشان می دهد کارخانه فولاد مبارکه در شش ماهه نخست سال ۳ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۶۶۶ تن گندله ، ۳ میلیون ۸۹۲ هزار و ۵۰۰ تن آهن اسفنجی و ۴ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۶۰۰ تن شمش فولادی تولید کرده که به ترتیب سهم ۱۷ ، ۲۵ ، و ۳۸ درصدی را در بازار داخلی برای خود کرده است در کنار آمار باید به این مسئله توجه کرد که تولید صنایع بسیاری در کشور به واسطه شرایط اقتصادی کاهش پیدا کرده و این مسئله را نائیب رئیس سابق کمیسیون اقتصادی کشور بهتر از هرکسی می داند اما اینکه در این باره تنها به یک کارخانه در صنعت کشور توجه می شود مسئله ایست که باید رمزگشایی شود.
پروژه نورد گرم ۲ در کشور پس از سالها خاک خوردن در مرحله اجرا قرار گرفت و علیرغم سنگ اندازی بسیاری در این طرح اما شاهد هستیم که پس از اجرایی شدن آن منتقدان به موافقان تبدیل شده و به تحسین آن می نشینند. قصد آن را نداریم که به انجام وظایف ناصر موسوی لارگانی را و همکارانش در مجلس انتقاد کنیم اما موضوع کیفیت انتقاداتیست که مطرح می شود و تبعات آن برای صنعت و تولید کشور کاملا مشخص است.
انتهای پیام/