• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران وابستگی صنعت فولاد به انرژی و برنامه‌های تأمین انرژی پایدار / همکاری دولت و بخش خصوصی کلید عبور از بحران ناترازی انرژی در ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

8
در گفت و گو با استاد دانشگاه مطرح شد:

موضوع حاکمیتی آب باید حل شود / نیاز به تصمیم گیری جدی برای مدیریت آب داریم

  • کد خبر : 20030
  • 22 آبان 1401 - 14:40
موضوع حاکمیتی آب باید حل شود / نیاز به تصمیم گیری جدی برای مدیریت آب داریم
استاد دانشگاه گفت: موضوع آب باید از طریق حاکمیتی به سرانجام مطلوب برسد و با تصمیمات جزیره ایی راه به جایی برده نمی شود.

به گزارش عصر تحلیل، دکتر محمد حیدری جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ما با بیان اینکه  نظام تدبیر آب در ایران هنوز دچار ابهام است، گفت: متاسفانه تصمیم هایی که در خصوص آب و مدیریت آن گرفته می شود به چشم منطقه ایی و جزیره ایی است و باید برای آینده این عنصر حیاتی تصمیمات بهتر که دید ملی در آن است، گرفته شود.

وی همچنین تصریح کرد: ما دچار اختلال پاردایمی شده ایم و سیاستهایی تنظیم کرده اییم که نسبتی به جامعه ما ندارد.

این جامعه شناس ادامه داد: همانطور که گفته شد گفتمان آب جزیره ایی است و در تصمیم گیری ها بیشتر بحث منفعت شخص یا منطقه در نظر گرفته می شود.

وی با اشاره به اینکه در موضوع آب عقلانیت مثبتی وجود ندارد، گفت: این سوال برای ما پیش می آید که در مقوله آب عقلانیت کار می کند یا خلاقیت؟! و در جواب می توان گفت که خلاقیت منفی در مدیریت آب نقش دارد.

حیدری با بیان اینکه حکمرانی ناکارآمد در خصوص آب جاری است، عنوان کرد: جدایی از مشکلات طبیعی از جمله کاهش نزولات جوی، شرایط منطقه ایی و آب و هوا را اگر در نظر نگیریم شاهد آن هستیم اشکال اساسی آب در بخش حکمرانی آن است.

وی در ادامه متذکر شد: حکمرانی ناکارآمد غلط آب، سیاستگذاری ناکارآمد، برنامه ریزی ناکارآمد و نظارت ناکارآمد از جمله عوامل مخرب در مدیریت آب است که این روزها اشکالات اساسی را به نحوه توزیع و مصرف آن متوجه می کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به سیاستگذاری های اشتباه در دوران گذشته را عنصر بی ثباتی توزیع آب در فلات مرکزی دانست و در این خصوص گفت: جایگذاری اشتباه صنایع آب بر و انجام کشاورزی در مناطقی که ظرفیت توسعه ندارد مشکلات اساسی را امروز گریبان گیر مردم در حوزه آب کرده است.

وی افزود: عدم توجه به توسعه همگون در مشاغل در سالهای گذشته با در نظر گرفتن شرایط محیطی و اقلیمی همچنین پایه گذاری و دید کوتاه مدت برای افزودن ظرفیت محصولات یا مکان هایی که با آب سرو کار دارند  امروز مشکلات را در بخش آب دو چندان کرده است.

حیدری تاکید کرد: امروز شاهد آن هستیم که مدیریت آب سیاست زده شده است و باید توجه داشت که آب و مدیریت بر آن موضوع ملی است و نباید به صورت محلی و استانی به آن نگاه کرد.

ایجاد ۷۵۰ هزار چاه  در کشور

این جامعه شناس با اشاره به تحقیقات اخیر در خصوص آب و بارگزاری های بدون تدبیر گفت: متاسفانه امروز با آمار حفر ۷۵۰ هزار چاه در کشور روبرو هستیم که این مساله منابع زیر زمینی تا حد چشمگیری تقلیل داده است.

وی در حسن ختام صحبتهای خود اظهار کرد: بایستی شیوه حکمرانی در آب اصلاح و بازنگری شود و در آینده تصمیمات  ساختاری تر برای مصرف آب گرفته شود.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=20030
  • نویسنده : مریم ایروانی
  • 144 بازدید

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.