به گزارش عصر تحلیل از اصفهان ،سرپوش اقتصادی – محمود چیتیان بدون اشاره به میزان حجمی که افزایش مییابد افزود: مدت افزایش خروجی سد زایندهرود با هدف مورد اشاره ۱۰ روز است به این معنا که در این مدت آب در غرب، کلانشهر و شرق اصفهان جریان دارد .
وی اظهارداشت: همچنین با هدف آبیاری باغهای غرب استان اصفهان خروجی سد زایندهرود افزایش پیدا کرد که به دنبال آن باغهای غرب استان آبیاری می شود .
حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه داران شرق این استان در پی افزایش خروجی سد زاینده رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن ۱۴۰۰ زیر کشت رفت و بر همین اساس خروجی سد زایندهرود ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ با هدف جاری سازی آب در بستر این رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش و ساعت ۱۰ صبح ۲۴ بهمن کاهش یافت در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده رود از جمله در کلانشهر و شرق این استان دوباره خشک شد.
سپس برای نوبت دوم آبیاری مزارع شرق اصفهان پنجم تا پانزدهم ۱۴۰۱ بار دیگر با افزایش خروجی سد، آب در رودخانه جریان یافت و سپس خشکاندن مجدد این رودخانه را در پی داشت.
نماینده مجلس: آیا آبی که ۲۰ سال برده شده را نمیخواهید پس بدهید؟/ واقعیات انتقال آب زایندهرود به یزد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از سال ۸۰ در دولت اصلاحات آب زایندهرود به سمت یزد رفت و ما همچنان منتظر عملیاتی شدن کوهرنگ سه هستیم، گفت: قرار نبوده است از منابع زایندهرود آبی به سمت یزد برود بلکه قرار بوده است آب از منابع کارون انتقال پیدا کند.
مهدی طغیانی ، در خصوص انتقال بن-بروجن اظهار کرد: آب کارون در زایندهرود جریان ندارد؛ آیا نمیخواهید آبی که ۲۰ سال است برده شده را پس بدهید؟
وی ادامه داد: یزد بر سر سفره آبریز زایندهرود ننشسته بود، متأسفانه به نظر میرسد بخشهایی مانند وزارت نیرو، برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی و بعضی از لایههای تصمیمگیر این مسئله را نفهمیدهاند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در بالادست بندی به اسم آبخوانداری تأسیس میکند و زمانی که آب به پشت سد نمیرسد، آن زمان عنوان میکند چرا آب نرسید؟
وی اضافه کرد: برخی عنوان میکنند بارشها کم شده است در صورتی که بارشها نسبت به بلندمدت نهایتاً ۱۰ تا ۱۵ درصد کم شده باشد و این سوال مطرح است که پس چرا به ذخایر سد، آبی اضافه نمیشود؟.
انتهای پیام/